Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

2016 - året da avisen Dagen ble snudd på hodet. Men dette vil snu igjen.

En tragedie har funnet sted i året 2016 når det gjelder Avisen Dagen – organet gjennom årenes løp til bedehusfolk, forbedere, bibeltroende, de forfulgte, misjonærer, pietister, israelsvenner, familier og ekteskap.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.11.2016 kl 10:58

Avisen Dagen har skiftet side.

Avkristning skjer oftest umerkelig. Litt etter litt. Og så blir det synlig for alle – tilsynelatende plutselig.

Avisen Dagen er bygd opp av åndskampens høvdinger som Arthur Berg, Finn Jarle Sæle, Odd Sverre Hove, Johannes Kleppa og med de dyrebare verdier i Misjonssambandet og Indremisjonsforbundet i bunnlinjen.

Jeg tror mine lesere kan tyde tegnene selv. Jeg bare fremlegger enkle fakta.

Det startet med sjefredaktør Vebjørn Selbekks fullstendige knefall for barnevernet i Bodnariu-saken der 5-barns-familien ble revet i filler av et inkompetent barnevern. Heldigvis ble denne grufullhet reversert av en sindig dommer i det norske rettsvesen.

Så fikk vi en pekepinn til da Selbekk glødet av begeistring over hetseren som holdt sin «bibeltime» med forferdelige karakteristikker av min kone Aina & meg i Oslo Tingrett i januar. Igjen viste dommerne i en norsk rettssal sin kvalitet da de enstemmig dømte denne bloggeren til fengsel og bøter, men Avisen Dagen syns fortsatt at det skal være lov å hetse slik.

Så langt tenkte jeg at Dagens redaktør var desinformert, og jeg vil alltid gi nye sjanser.

Men så fortsatte utviklingen da Dagen valgte å hoppe på råkjøret mot ledere i kristen-Norge som ble angrepet av frafalne og/eller vanskeligstilte mennesker gjennom Norges største mediehus. Nå rammet det Jesus Revolution og en rekke menigheter, og ville ingen ende ta. Dagen høster applaus fra Human-Etisk Forbund, Hjelpekilden og beslektede miljøer.

Så tok Dagen i april et dypdykk ned i islam, og nå åpenbarte redaksjonen sin forståelse for dem som vender den kristne Jesus ryggen for å bli muslimer. Minst fire prangende artikler utbasunerte: «Fant ro i islam», «Konverteringen sjokkerte familien», og «Tiltrekkes av islams lettfattelighet».

I de siste ukene har redaktørene ledet an i korsfestelsen av Jan Hanvold og TV Visjon Norge.

Jeg tror på ingen måte at Avisen Dagen er tapt for kristenfolket. Det er mange som elsker avisen som følger våkent med, og dette vil nok snu.

Men vær våkne og edruelige.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!