Debattinnlegg

Europas makteliter svikter oss

Publisert:

Det tilsynelatende viktigste ved vår tids «bestillingsforskning» mht fremmedes voldtekter og kjønnslemlestelser og annet mindre hyggelig, er at slikt ikke skal få ødelegge glansbildet av dagens flerkulturelle samfunn. Makteliten vil skyve statlige problemer under teppet.

Gratulerer, Israel!

Publisert: - Oppdatert: 10.07.2018 kl 13:36

Vi er veldig mange som gratulerer Israel med 70-årsjubileumet. Også i Norge!

Jødehatet i Norge

Publisert:

Jødenes historie i Norge er kort. I 1814 fikk de ikke adgang til landet.16 representanter av de 112 ville at de skulle komme til Norge. Først i 1851 fikk de komme, mye takket være Henrik Wergelands kamp.

Fyll ferien med alkoholfri barnetid

Publisert:

IOGT Region Midt-Norge er igjen på plass med Fyll ferien-kampanjen. Regionen dekker Møre og Romsdal, Trøndelag og Helgeland.

Kjønnsnøytral ekteskapslov

Publisert:

Det er no 10 år sidan den kjønnsnøytrale ekteskapslova vart vedteken i Stortinget. På samme tid som ekteskapet vart totalt endra i sin grunnstruktur, vart og 4 andre lover som omhandlar born og familier endra. Det gjeld barnelova, bioteknologilova, adopsjonslova og partnerskapslova. Gjennom desse ve...

Norges kristelige studentforbund

Publisert:

Det er en kjent sak at Norges kristelige studentforbund er en studentorganisasjon som skiller seg radikalt fra andre kristne organisasjoner.

Tåler du Jesus?

Publisert:

«Hvorfor skjønner dere ikke det jeg taler? Fordi dere ikke tåler å høre mitt ord!» Joh. 8:43

«Kron Ham» - inspirert av Guds Ånd

Publisert:

Vi kom til Bergenhus festing fra Trøgstad i Østfold for å være med på dette arrangementet på Sankt Hans-aften. Sonja og jeg er svært glad for at vi tok turen. Takk til alle dere som gjorde denne dagen viktig og svært betydningsfull.

Trusselen fra Iran

Publisert:

Irans øverste leder ayatolla Ali Khameini har nylig varslet opptrapping av anriking av uran. Han sier videre at Iran ikke kan stole på noe land og bør forberede seg på at avtalen faller gjennom til tross for EUs løfter. Utenriksminister Ine Erikssen Søreide mener at uttalelsene er et forsøk på å pre...

Burka og nikab blir forbudt i Norge

Publisert:

Fremskrittspartiet ønsker et totalforbud mot burka og nikab i det offentlige rom. Burka og nikab er kvinneundertryggende plagg, som hindrer god integrering og gjør det vanskelig å identifisere hverandre. Det bryter med grunnleggende norske verdier og derfor har FrP fremmet forslag om et totalforbud...

Oppgitthet og sinne

Publisert:

Det ligger opplagt et sinne bak Ragnar Larsens kronikk som jeg gjengir under, og jeg forstår ham. Spørsmålet er hvor mange andre som forstår det, også i den kristne krets med biskoper med politisk agenda. Preses Byfuglien er en av de mest naive. Personlig er hun helt sikkert et godt menneske, så jeg...

Kommunale gebyrer- en skjult eiendomsskatt

Publisert:

Det er sjokkerende hvordan selvkost har blitt en skjult beskatning av helt vanlige mennesker. Å beskatte sine innbyggere på en skjult måte er noe av det mest udemokratiske politikere kan gjøre mot sine velgere. Dette er hvorfor jeg vil gi en lovnad om at selvkostbegrepet og kommunale gebyrer skal gj...

Forvrengt syn på Svein-Magne Pedersens helbredelsestjeneste

Publisert:

VG har den siste uke slått stort opp om Svein Magne Pedersen (heretter SMP) og hans helbredelsestjeneste. De brukte hele 23 sider i VG Helg 16.06.18. SMP blir beskyldt for å drive sin virksomhet kun for å tjene penger. I tillegg påstås det at han lover helbredelse, og at de syke han ber for ikke tre...

Debatt-klimaet Erna ønsker...

Publisert:

Når vår statsminister ønsker en «mindre konfliktorientert og mer saklig debatt» røper hun seg alvorlig ved å legge bånd på Sylvi Listhaug og vår alles ytringsfrihet. Det tyder på at vi trenger en ny statsminister, som ikke er «trygghets-søkende» på en unødvendig, ja, nærmest demonstrativt venstreori...

Kjærlighet, sannhet og det å prøve åndene

Publisert:

Jesus ga oss to bud: «Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand. Dette er det største og første budet. Men et annet er like stort: Du skal elske din neste som deg selv. På disse to budene hviler hele loven og profetene.» (Matt. 22:37-40)

Ønsker vi sann vekkelse?

Publisert:

Mange troende og menigheter ønsker vekkelse og vekst. Dessverre er det ikke så mange steder vi ser dette i Norge. Hvorfor er det slik? Her er det nok mange svar, men jeg ønsker å sette fokus på et av det viktigste.

La sannhetens verdier også finnes i Verdipartiet

Publisert:

Viser til deres artikkel om Josef M. Nilsen i Norge IDAG av 1. Juni d.å. PDK vil gjerne korrigere den gitte informasjonen som ikke er korrekt.

Bare barnevernet kunne sagt unnskyld

Publisert:

Fokuset på barnevernet øker i styrke i media. Men dette fører tilsynelatende ikke til selvkritikk med påfølgende læringspotensiale i kommunene på politisk-, rådmanns- og barnevernsnivå.

Et tydelig nei til barneekteskap

Publisert:

For Fremskrittspartiet er kampen mot barneekteskap en av vår tids viktigste kvinnesaker. I regjering har Fremskrittspartiet derfor fått gjennomslag for et forbud mot at barn i Norge skal kunne gifte seg. Dette forbud er nå vedtatt i Stortinget. Vi sier med dette et tydelig nei til barneekteskap. For...

Erna - ta bort barnevernloven - lag ny lov

Publisert:

I mange titalls år har barnevernloven med rette blitt angrepet.

Velgere omtalt som klienter...

Publisert:

Uttrykket «klienter» fremkom i diskusjon om hvem innvandrerne stemmer mest på, og det var Arbeiderpartiet.

Må lille Norge kommentere alt?

Publisert:

Våre seneste utenriksministre synes helt unødig å kommentere for mye.

Jihad i Afrika

Publisert:

For noen dager siden holdt jeg foredrag om «den religiøse rensingen» som mange kristne i Nigeria opplever. Etter foredraget snakket jeg med en mann fra Benin, Nigerias naboland i vest. Vi snakket om forholdene i hans land og nabolandet Ghana og konkluderte med at radikal islamisme og voldelig jihad ...

Vi skal vurdere... Dette er politiker-språk

Publisert:

En av Norges viktigste saker i vår tid, er kampen om barns rettigheter. I mange år har barnevernet vært under berettiget kritikk. Selv gikk jeg så langt i januar 2017 at jeg kalte barnevernet for umenneskelig. Jeg spurte samtidig om når statminister og fagstatsråd ville gripe inn. I mars 2017 sa sæ...

Internasjonale studenter i Norge – den beste uhjelpen

Internasjonale studenter i Norge – den beste uhjelpen

Publisert: - Oppdatert: 07.06.2018 kl 13:05

I det siste året har kampen mot internasjonale studenter ved norske bibelskoler synes å ha vært en kampsak for avisen Dagen. Avisen har gjentatte ganger brukt ulike argumenter for at man ikke kan ha for mange studenter fra land utenfor EU ved norske bibelskoler. Nå har de lyktes og flere skoler er s...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon