Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Boikott Israel?

Boikott av varer og tjenester fra Israel er temmelig godt organisert og autoritære krefter står bak. Det er ikke noe bare venstreorienterte sosialistiske ungdommer (inkl. AUF) driver og leker med. Og det står pengemakt bak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:49

Nifst å lese i «Midtøsten i fokus» at den norske stat er med og finansierer boikottaksjoner mot Israel med millionbeløp. Og mot sin hensikt må det vel være når boikotten rammer palestina-araberes arbeidsplasser, inkl. arabisk landbruk, slik tilfellet er når boikotten dreier seg om f. eks. Jaffa-appelsiner.

Ved en landskamp i fotball mellom Israel og Norge for ei tid siden, var det også boikottaksjoner, til tross for at halve laget bestod av arabere. For få dager siden var det landskamp i damefotball på Hødd stadion i Ulsteinvik på Sunnmøre mellom Israel og Norge.

Til tross for avisenes generelle iherdige fotballstoff var ikke denne kampen kommentert med ett ord, av hva undertegnede har registrert. Den israelsk-vennlige kristne presse burde jo i alle fall vært på bana her og benyttet et slikt «gyllent øyeblikk» med litt fotballstoff. Det hadde ikke skadet, og det gjelder å kjenne sin besøkelsestid når det gjelder å å få den yngre garde med på laget...

Ved universitetet i Tel Aviv er det i disse dager gjort et betydelig gjennombrudd for helbredende medisin mot dødelig hudkreft. Statistikken forteller at det dør det et menneske av føflekk-kreft hvert 52. min. Tallene er dramatisk økende mange steder i verden. Det står heller ikke så bra til her hjemme, etter hva en leser i pressen og får vite i media for øvrig.

Pr. i dag fins det ingen sikker og helhetlig behandling mot denne sykdommen. Men medisinsk forskning i Israel nærmer seg altså nå et gjennombrudd i kampen mot dødelig føflekk-kreft. Om et vellykket resultat vil foreligge, var det fint om det kom oss her i Norge òg til gode.

Eller vil det også bli et boikottobjekt ?

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!