Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dagen ønsker ikke Hanvold noe vondt

Dagens dekning av Jan Hanvold og TV Visjon Norge får gjennomgå i siste nummer av Norge IDAG. Her kommer det frem en rekke feil og alvorlige påstander som vi ikke har fått anledning til samtidig imøtegåelse av. Det er imidlertid vanskelig å la alt forbli uimotsagt. Derfor dette innlegget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:41

Det påstås flere steder i avisen at Dagen angriper og henger ut Jan Hanvold. Det gjør vi selvsagt ikke. TV Visjon Norge er en av de største kristne medieaktørene i Norge. Når TV-kanalen vies en times sending i NRKs graveprogram Brennpunkt, er det selvsagt en begivenhet som en kristen dagsavis som Dagen dekker.

Som en seriøs medieaktør lar vi begge sider komme til orde. Både kritiske røster og de som helhjertet støtter Jan Hanvold.

Dagens eget syn kommer til uttrykk på leder- og kommentarplass i avisen. Og heller ikke der er det sånn at Dagen driver med å «henge ut og korsfeste slike folk som Jan Hanvold», slik Jan Hanvold påstår i Norge IDAG. Selvfølgelig ikke. Vi ønsker ikke verken Jan Hanvold eller TV Visjon Norge noe vondt. Vi er glad for den forkynnelsen av evangeliet om Jesus som spres gjennom kanalens ulike programmer og den sterke støtten til Israel som formidles.

Man det at man gjør mye bra, betyr jo ikke at man automatisk gjør alt rett. Eller at man ikke kan ha behov for råd og korrigeringer. De innvendingene Dagen har kommet med på leder- og kommentarplass har vært saklige og i hovedsak dreid seg om to forhold.

For det første mener vi at det er viktig at kristne som samler inn store summer, organiserer virksomheten på en slik måte at man ikke så lett utsetter seg for kritikk. Og da er det nok ikke spesielt lurt at en mann signerer på begge sider av kontraktene. Både som arbeidstager og arbeidsgiver. Både som leietager og utleier.

Vi har ikke påstått at Jan Hanvold har gjort noe som er ulovlig eller juridisk galt. Eller at han har beriket seg personlig. Men vi mener at det påligger en kristen virksomhet som samler inn så store beløp som det TV Visjon Norge gjør, et særlig ansvar for å opptre på en måte som gjør at det ikke kan stilles spørsmål ved forholdet mellom privatøkonomi og innsamlede midler.

Dernest - og det er kanskje det jeg personlig har reagert sterkest på - har vi kritisert den eposten Jan Hanvold sendte ut til sine egne ansatte etter at NRK hadde fått tak eiendomskontrakter der Jan Hanvold signerte både som leietager og utleier. I den eposten beskyldte Hanvold «Judaser i staben» for å ha gitt opplysninger til NRK. Jan Hanvold skriver:

«Dette er jo dumt, men bare for å minne om at Judas gikk bort og hengte seg selv, vil også den eller de som har gjort dette, få sin fortjente lønn ifra Herren, for sitt svik imot Visjon Norge».

Ingen leder bør snakke til sine ansatte om Judas, selvmord og svik. Og definitivt ikke en kristen sådan. Uansett hvor sint han måtte være. Det mener jeg virkelig.

Nå finnes det en ganske enkel løsning i slike saker. Og det er at man sørger for å ha avtaler og kontrakter som tåler dagens lys. Da trenger man ikke true med Guds dom dersom de blir offentlig kjent.

Så skulle jeg ønske at Jan Hanvold lyttet til slike velmente råd i stedet for å ta det som en personlig forulemping og skjelle ut de som kommer med dem. For jeg synes det er litt merkelig å bli anklaget for at Dagen henger ut Hanvold når strømmen av sterke beskyldninger faktisk går den andre veien. Fra Hanvold mot Dagen. Bare i intervjuet på side 16-17 i forrige Norge IDAG kommer Jan Hanvold med en rekke sterke og uriktige påstander: I Dagen skulle vi angivelig ha frydet oss hvis Hanvold hadde vært trygdet. Vi skulle ønsket at han lå nede og ikke hadde fått gjort noen ting for Gud. Realiteten er den motsatte, selvfølgelig.

Så kan jeg også lese at Hanvold mener at jeg som sjefredaktør ikke har noen reell makt i Dagen, bare tittelen redaktør. Den uttalelsen avdekker en så grunnleggende kunnskapsmangel om forholdene i Dagen at den ikke er verdt å kommentere.

Da er det langt mer opprørende å lese påstanden fra TV Visjon Norge-sjefen om at Dagen på grunn av pressestøtten (som ikke er på 24 millioner slik Hanvold sier i artikkelen, men 16,5) er nødt til å være politisk korrekte. Når jeg ser sånt, blir jeg i tvil om Hanvold i det hele tatt leser Dagen. For hvis han hadde gjort det, ville han sett at Dagen er den mest politisk ukorrekte dagsavisen i Norge. Han ville sett at Dagen er den mest islamkritiske dagsavisen i Norge. Ingen andre står så sterkt opp for den jødiske staten. For livsrett fra unnfangelse til naturlig død. For forfulgte kristne. Mot den kjønnsnøytrale ekteskapsloven. Mot avkristningen av kirke og samfunn.

Dagen står for alle disse standpunktene. Og vi gjør det med stolthet.

Hvis dette er politisk korrekt, så er nok våre definisjoner av det begrepet ganske ulik.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!