Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Departementenes korrupsjonskultur

Der de store pengene bevilges, der finner du også de store «kattene». Hva departementene mangler, er uredde ærlige ledere - med tilsvarende selvvalgte, lojale medarbeidere - som har kraft nok til å adressere ukulturen og den giftige, omliggende, utenomparlamentariske makten, media inkludert. Det vil bli til et ramaskrik fra mange. Men det tjener landet - presist forøvrig hva jeg trodde vi valgte våre politikere for.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:52

Hva vi ser i UD akkurat nå, er bare toppen av isfjellet. Alle vet at bistandspolitikken er korrupt i nær alle ledd, både ute og hjemme. Alle vet at pengene knapt når frem til de trengende. Men ingen gjør noe med denne skandale-industrien som fortsetter på auto-pilot år etter år. De feite «kattenes» ivrigste velgjører er faktisk naive Knut Arild Hareide som sammen med KrF insisterer på 1% utdeling av vårt brutto nasjonalprodukt, nær totalt bortkastede penger. Det krever XX milliarder per år, for å opprettholde denne galskapen, dvs. administrasjon, konsulenter, unødig reising på businessklasse etc., etc., etc.

Jeg vil støtte det partiet som gjør noe med denne ukulturen og denne pengesløsingen, men ikke Ap og ikke Høyre. Sistnevnte har arvet fra førstnevnte denne langtkomne ukulturen. Tenk bare på Palestina-anliggendet hvorved vi sågar støtter Hamas' terrorister. Dessverre, Høyre har vist seg impotent til ryddejobben.

Næringsdepartementet er ikke stort bedre. Kontrollen av våre statsselskaper er mangelfull, og nepotismen tillates å gjøre seg sterkt gjeldende, uten opprenskning. Mange feite «katter» også der i gården. I tillegg har dette departementet store bevilgninger til forskning og utviklingsbudsjettet, samt Innovasjon Norge. Uten at jeg kan bevise det, ikke fortell meg at vi ikke også her svindles stort.

Korrupsjonskultur utvikles over tid. Det begynner gjerne i det små, men appetitten øker mens man spiser, som det heter. Penger korrumperer, og makt korrumperer, og spesielt disse to faktorene når de blir sammenfallende. Norge har ikke tålt olje-pengene og beviser forøvrig mønsteret vi ser i alle land som kan bade seg en stund i natur-ressurser. Min påstand er at sosialister og store penger er en særs farlig kombinasjon, til maktmisbruk, mht. til udemokratisk å ensidig kunne fremme sin ideologi. De tror at de kan løse problemer med å kaste penger på dem.

Nei, Norge hevder seg dårligere og dårligere i en konkurranseutsatt verden. Vi representerer lenge opparbeidet overmot, ja en bedrevitende kultur som vi nordmenn utenriks stadig mer skjemmes ved.. Da Gro Harlem Brundtland nevnte at det er norsk å være best, lullet hun oss i virkeligheten til det motsatte, selv om hennes kortsiktige hensikt sikkert var for å «passivisere» oss; så stem på Ap, det er vi som har gjort oss gode. Selvskryt skal du høre på, det kommer fra hjertet..

Nei, som vi ser i USA for tiden, alle lyger og kjemper for sine egne. Politikk er en skitten bransje som trenger utluftning og en ny start. Faktisk, demokratiet er på dødsleiet om ikke folkedemokratiet får sin renessanse. For slik som det nå er blitt, iallfall i Norge, med et parti-representativt system, kan folk knapt stemme frem sine egne sterke kandidater, ei heller si sin mening om viktige ting gjennom folkeavstemninger, som bevisst blokkeres av våre bedrevitende, stort sett middelmådige stortings-representanter. To ganger stemte folket Nei til EU. Nyttet det? Og hvem har fått rett, makteliten eller folket? Vår EU- tilknytning og åpne grenser er blitt en gedigen ulykke på mange måter. Her må folkelig protest til før det er for sent.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!