Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Enklere hverdag

Fremskrittspartiet har i regjering bidratt til lavere skatt, billigere barnehager for lavtlønte og økt minstepensjon. Det er fordi vi er opptatt av å løfte frem de som for ofte opplever å føle seg nedprioritert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:51

Arbeiderpartiet sørget på sin side for at forskjellene mellom fattige og rike økte. Dette var en trend vi så gjennom hele Arbeiderpartiets regjeringsperiode fra 2005 til 2013. Det viser den ferske SSB-rapporten «Økonomi og levekår for ulike lavinntektsgrupper 2016».

Mens folk med inntekt på mellom 350 000 – 500 000 kr opplevde økt skatt i årene 2005-2013, så vil nå en gjennomsnittsfamilie betale 8 000 kr mindre i skatt i 2017 enn da finansminister Siv Jensen overtok i 2013.

Finanspolitiker i Arbeiderpartiet, Tore Hagebakken, kalte dette i Stortingets spørretime «å bli avspist med smuler». Hagebakken har frekkhetens nådegave når han sier det. Arbeiderpartiet brukte selv åtte år i regjering på å sørge for økt skatt for de samme menneskene, og at Hagebakken mener at flere tusen i skattereduksjon er for smuler å regne tyder kanskje på at han har sittet litt for lenge på Stortinget med god lønn.
Samtidig som vi har redusert skattetrykket for vanlige familier har vi sørget for at det bygges flere barnehageplasser, og vi har sørget for at lavtlønnede med en husholdningsinntekt på under 473 000 kr har fått redusert sin barnehageregning med 6000 kr i året. Dette gjelder nær 50 000 barn.

Fremskrittspartiet har alltid jobbet for å fremme de eldre og pensjonistenes sak. Det skulle bare mangle at de som har bidratt til å bygge opp den velferdsstaten vi har i dag ikke også skal nyte godt av den da har blitt eldre. Derfor har FrP sikret flertall for at enslige minstepensjonister fra september i år har fått et løft på 4.000 kr i året. Vi har også redusert den urettferdig avkortningen til gifte og samboende pensjonister, man skal ikke straffes økonomisk for å bo sammen eller være gift. Denne reduksjonen sørget for at en pensjonistpar får 8.000 kroner mer i året.

Fremskrittspartiet kjemper for en enklere hverdag, og ønsker at flere skal ha muligheten til å leve gode og trygge liv, kunne delta på fritids- og kulturaktiviteter og kunne unne seg litt ekstra i hverdagen, sitte igjen med mer av egen lønn og ha økt valgfrihet. Det mener vi faktisk folk fortjener.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!