Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Et annerledes svar

Takk til Johannes Kleppa og Bjarte Ystebø for svarene de ga på spørsmålet om hvem de ville stemt på dersom de hadde stemmerett i USA. (Dagen 8/11) I den store gruppen på 43 var de alene om å svare at de ville stemt på republikanernes kandidat. De begrunner sitt standpunkt med så fundamentale verdispørsmål som abort, ekteskapet, og i hvilken grad kristendommen skal prege samfunnets fellesarenaer. Det vises til at den demokratiske kandidaten er gjennomført liberal i alle avgjørende verdispørsmål.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:40

Det er forståelig at noen må melde seg som «usikre» overfor et slikt spørsmål. I valg av personer, hvor det er så stor skepsis og mistro, kan en saktens komme i tvil. Men å vurdere en persons forutsetninger og dugelighet ut fra valgkampens hete, kan lett bli en overfladisk bedømmelse. Bedre er det å se på de parti de representerer og la partienes program og praksis veilede.

Den største gruppen av de spurte, som består av kirkeledere, biskoper, misjonsorganisasjons ledere, menighets ledere, undervisningsansvarlige, ville stemt på Hillary Clinton. Betegnende er det at her har den liberale holdning til verdispørsmål som abort, ekteskap m.m. ikke avgjørende betydning. Bemerkelsesverdig er det også at disse sakene faller helt bort eller nevnes ikke i avgjørelsen om hva en vil velge.

At så mange med forskjellige lederansvar for kristensamfunn ikke viser mer betenkelighet for hva som står på spill dersom det motsatte ble valgt, er trist lesning. Og et sterkt signal om hvordan vi som kristenfolk prioriterer i åndskampen. Tausheten om livsretten for de ufødte og sannheten om ekteskapet, taler for seg selv.

Dette viser også en betenkelig undervurdering av millioner kristnes valg i en annen verdensdel. En bør i det minste sette spørsmål om hvor tjenlig det er å markere en slik kritikk mot trossøsken som har måtte ta krevende valg og maktet prioritering av grunnleggende verdispørsmål fremfor annet i en så avgjørende situasjon for nasjonen.

Et betimelig ord til oss alle gis i denne uttalelsen fra Franklin Graham: «En ting er sikkert, vi trenger å be for vår nye president, visepresident og våre andre ledere hver dag, enten vi er enige med dem eller ikke. De trenger Guds hjelp og veiledning. Det er min bønn at vi vil virkelig være «en nasjon under Gud».

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!