Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Færre i helsekø med FrP

Fremskrittspartiet har alltid vært tydelige på at vi vil den rødgrønne helsekøen til livs, og det har vi virkelig gjort de siste tre årene.

Tekst:

Publisert:

For oss er det uakseptabelt at mennesker står unødvendig i helsekø og venter på behandlingen de sårt trenger. Fremskrittspartiet setter mennesker over systemer, øker pasientenes valgfrihet og åpner opp for flere aktører, vi tar av oss de ideologiske brillene og gjør det som er best for Norges pasienter.

Under Arbeiderpartiet og den rødgrønne regjeringen økte helsekøen med 80.000 mennesker. Det er 80.000 mennesker som måtte vente unødvendig lenge på sin behandling. Det er 80.000 mennesker som kanskje måtte sette livet på vent og leve i usikkerhet. For oss vitner det om en kald politikk som er fundert på prinsipper fremfor gode løsninger. Det vitner om at de rødgrønne mener det er bedre at helsekøen øker enn at man benytter seg av ledig kapasitet hos de private, som i mange tilfeller kan gjøre behandlingen billigere og mer effektivt. Dette er et godt eksempel på den rødgrønne staheten som preget Arbeiderpartiets åtte år i regjering.

Tidligere ble sykehusene målt på de økonomiske resultatene, noe som tvang sykehusene til å se på pasienter som en utgift fremfor en inntekt. Vi har ønsket å snu den tankegangen med å endre systemet slik at pasientene i større grad blir ansett som inntektskilder. I tillegg blir sykehusene fulgt tettere opp på resultater for pasientene, ventetid og kvalitet. Vi tenker nytt for å gjøre behandlingen bedre i hele landet, og vi har lykkes; de tre siste årene har vi redusert helsekøen med 80.000 mennesker, og ventetiden har gått ned med hele 12 dager. Aldri har gjennomsnittet for å vente på en behandling vært så kort som nå.

De rødgrønne bortforklarer denne utviklingen med at vi behandler færre, det er ikke riktig. For de siste tre årene så har vi hatt en økning av antall behandlinger og utredninger, samtidig som helsekøene har gått ned. Vi har løsningene for morgendagens pasientbehandling, og med FrP i regjering kan vi garantere at helsekøene vil fortsette å synke.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!