Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Foreldre på Voss - gå til motangrep - organiser gudstjeneste når skolen nekter

Edvard Bull, nestlederen i Arbeiderpartiet i 1923, ville frydet seg over rektorene på Voss´ vedtak anno 2016: ingen gudstjenester før jul!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:41

Han skrev bl.a. følgende program om å få avkristnet Norge: "Vi skal gjøre skolen verdslig, likesom sykepleien og begravelsen og ekteskapet og fødselsregisitreringen. Vi skal slåss uforsonlig mot den bestående lutherdom og andre fordummende sekter. Barna skal gjøres til sosialister, og det er lærerne som skal gjøre dem til det".

Rent taktisk ville han og Erling Falck (Mot Dag) beholde statskirken til den var blitt kraftløs (det er den i dag). Og i den tiden som kom, ville de avkristne Norge.

De fikk god hjelp av Human-Etisk Forbund fra 1950 årene til i dag.

Etter rektorvedtaket på Voss kommer analysene, men ingen konkrete løsninger. Knut Arild Hareide har i Verdidebatt.no kommet på mimrestadiet. Hva ville vossingen Jon Lilletun tenkt?

Byfuglien har sagt noe godt om julegudstjenestene! Javel! Dette er en verdikamp, sier han. Ord,ord,ord.

Hvor en anvisningen til handling? Konkret handling?

Mitt forslag:

Alle foreldre som vil at barna skal få en førjulsgudstjeneste, bør komme sammen i en aksjonsgruppe, enten ved den enkelte skole (vi har jo foreldreutvalg ellers) eller ved alle skolene på Voss. De bør ta ansvar for å transportere elevene til og fra kirken (eller et bedehus). Ta ansvar for hele samlingstiden før, under og etter gudstjenesten.

Tidspunkt og andre praktiske detaljer må en kunne komme frem til.

Det viktigste er at en snart en gang for alltid begynner å motarbeide det programmet Edvard Bull og co. har lykkes i : å gjøre skolen verdslig.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!