Publisert:

Et argument, som ofte brukes i debatten om Jerusalem lyder slik: «Jerusalem er en hellig by for tre religioner: jødedom, kristendom og islam. Derfor kan Israel ikke være alene om suvereniteten over Jerusalem.» Dette argument holder bare ikke. For en by kan ikke eies av en religion, men av en nasjon ...

 

Publisert:

Du er som kristen med på seierslaget. Maken til lag finnes ikke. Vi har en seirsherres som har beseiret alle onde makter : synden og døden har måttet gi tapt.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 

Publisert:

Søndag, den 1.februar 1948, tror jeg det var. Jeg var på skøytetur i Fana, nærmere betsemt Nordåsvannet. Det er stålis, sol fra knallblå himmel, og mange, mange hundre er ute som skøyteløpere.

 

Publisert:

Frp i Aust-Agder vil at kvinner selv skal betale for å ta abort. I Fædrelandsvennen (14.02) går Kathrine Næss Hald mot dette forslaget. Hun argumenterer for at «helsetjenester skal være gratis og tilgjengelig for alle».

 

Publisert:

Hva menes med uttrykket? Er det noe galt i Norge? Gjelder det oss? I aller høyeste grad, vi er gjennomsyret av giften. Giften? Ja, nettopp giften, den selvgode politisk korrekte materien som vi nå er innpodet med, fra barnsben av. Fra barnsben av? Ja, vårt samfunn er sosialistisk og gradvis «dreiet»...

 

Publisert:

Gjennom media er vi blitt gjort kjent med at statsråd Sanner (H) hevder at arbeidsgiver kun kan stille krav til samlivsform dersom «arbeidstakere deltar i religionsundervisning».

 

Publisert:

Det er prisverdig at Det norske samfunnet, inklusivt politiske partier, har opprydning. Og en del av synderne kommer fram og til og med angrer og bekjenner sine synder og lover bot og bedring.

 

Publisert:

En hører/leser stadig oftere at vi tilbringer de første 9 måneder av vårt liv i mors mage, mens det tidligere alltid het seg at det var i mors liv. Hvem som har bestemt at det nå skal være i magen og ikke i livmoren (=mors liv) underet skjer, er kryptisk.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 

Publisert:

Gjennomgangstemaet i Kongens nyttårstale var «den gode viljen - og kraften i hver og èn av oss».

 

Publisert:

For KrF er det svært viktig å sikre at familiane skal ha fridom til å velje mellom barnehage eller å sjølv vere heime med barnet. Kontantstøtta vart innført for å gje alle ein sjanse til å ta dette valet, ikkje berre dei som hadde høg inntekt.

 

Publisert:

Våre politikere, biskoper, professorer og en del kristenledere har i de siste 40 – 50 år beflittet seg på å avskaffe sann kristendom i Norge, dvs. bibelsk kristendom. En drøy påstand sier du kanskje? Men jeg mener at den er sann!

 

Publisert:

Under de olympiske vinterlekene bør kristne ta et kritisk blikk på gamle religiøse symboler som blir brukt. De var opprinnelig en hyllest til avguden på Olympen. Andre ting er mer uskyldig. Den olympiske ilden bæres fra Hellas til arrangørstedet! Hørte vi ekkoet i Mesterens utsagn: Gå ut med buds...

 

Publisert:

I en del aviser har det pågått en debatt mellom Miljøvernforbundet (Kurt Oddekalv) og Energi Norge (Aslak Øverås) om «smarte» strømmålere.

 

Publisert:

Takk for det intervjuet eller reportasjen dere gjorde med pastor og lærer Jens Thoresen etter hans innlegg i lokalavisa i Sunnhordland mot Yoga. At det vakte storm, var vel typisk når han vitnet om Jesus mot Yoga-bevegelsen. Denne hinduistiske bevegelsen har fått alt for stort innpass i vår norske s...

 

Publisert:

Dette spørsmål melder seg i møtet med Luthers syn på Esters bok. Ifølge Luther er denne bok et uttrykk for jødisk hevnlyst og derfor burde den ikke være med blant Bibelens bøker.

 

Publisert:

Etter mange år med mye sammenfallende politikk fra USA og Europa overfor Israel og Den palestinske selvstyremyndighet er det tydelig at partene har skilt lag i synet på konflikten mellom palestina-araberne og Israel.

 

Publisert:

Christian Skaug skrev 2/2/18 kronikken «Nordmennene er alltid i veien i sitt eget land» og hans avslutning vil jeg sitere her. Men først litt forklaring: Kronikken var lang og sto å lese på document.no og handlet mest om, av alle ting, jordmor-utdannelsen.

 

Publisert:

Ifølge overskriften i Bergens Tidende 20/1/18 var det Donald Trump de slik refererte til, etter et såkalt absurd år i Det hvite hus... Han fikk skylden for et USA mer polarisert enn noensinne.

 

Publisert:

Kristendomen saman med humanisme er nedtegna i Grunnlova. Meininga er at kristendomen framleis har ei særstilling i landet vårt. Den norske kyrkje som ikkje lenger er ei Statskyrkje, blir no understøtte som folket sitt religiøse fleirtals-samfunn med folket sine skattepengar. Det er ingen tvil om at...

 

Publisert:

Jeg har skrevet det før: Det norske barnevernet er i krise! Som pedagog repeterer jeg det enda sterkere: Barnevernet er i dyp, dyp krise.

 

Publisert: - Oppdatert: 16.02.2018 kl 12:31

For KrF er det svært viktig å sikre at familiane skal ha fridom til å velje mellom barnehage eller å sjølv vere heime med barnet.

 

Publisert:

EU flytter makten vekk fra folket.

 

Publisert:

Regjeringsplattformen med Høyre, Venstre og FrP er klar. Selv om PDK alltid er glad for en borgerlig regjering, er det tydelig at denne plattformen mangler et vesentlig dytt i verdikonservativ retning.

 

Publisert:

Verdipartiet ble stiftet på Karmøy 26. november 2016 og rakk akkurat å bli godkjent for å stille stortingsliste i Rogaland innen fristen 31.mars 2017.

 

Publisert:

I en kronikk går nyvalgt innvandringspolitisk talsperson fra Ap, Masud Gharahkhani, høyt ut med selvskryt og lovnader om en strengere innvandringspolitikk. Det er gledelig dersom Ap nå plutselig mener alvor med at de ønsker å stramme inn, men dessverre tyder det meste på at dette er et nytt kapittel...

 
ANNONSE
Annonse