Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Grenseløs beundring for pengemakten

Etter møtet i regi av Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL), slår det oss at avhengigheten og beundringen av den offentlige pengemakten synes å råde i en del norske trossamfunn.

Tekst:

Publisert:

Spesielt interessant er det at en pastor i Metodistkirken hevder at opphør av kirkeskatt-refusjonen ville bety «døden» for hennes kirke.
Dét er noe vi ikke kan forstå. Evangeliet, presentert og etterlevd i pakt med Bibelens arbeidsetikk, har sprengkraft og skaperevne i seg som alltid vil finne nye muligheter.
Men norsk-muslimske Lena Larsen var tydelig på at det er ingen grunn til å ta fra menighetene «kirkeskatten», fordi det er jo våre egne penger, som blir tilbakebetalt.

Det er interessant at de toneangivende aktører i panelsamtalen var representanter fra nettopp muslimsk og katolsk hold som representerer store aktører internasjonalt, og som tydeligvis ikke vil bøye seg for den selvgode holdning som SVs mangeårige ideolog, Bård Vegard Solhjell, skrøt av: At Staten har lagt sterkt press på trossamfunn.

Katolikken og muslimene fikk god oppbacking fra salen ved vår pinsevenn-kollega Dag Nygård, spesialrådgiver i Norges Kristne Råd, som understreket at trossamfunnenes rett til indre selvstyre er nedfelt i FNs egne erklæringer.

Solhjell har varslet sin fratreden fra Stortinget neste år. Det er å håpe at hans hovmodige press mot trossamfunnene også forsvinner ut fra nasjonalforsamlingen!

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!