Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hverdags-enheten blant kristenfolket

La oss fastslå med en gang at vi deler det anliggende som ble presentert av representanter for Norsk Råd for Misjon og Evangelisering (NORME) og Norges Kristne Råd (NKR) på Missiologisk Forum ved Menighetsfakultetet i forrige uke, og som ble formulert så tydelig allerede i Edinburgh i 1910: «evangelisering av verden innen denne generasjon».

Tekst:

Publisert:

Den kristne enhet som Jesus uttrykte i sin yppersteprestelige bønn er ikke noe vi skal skalte og valte med. Sann kristen enhet omfavner den minste, den svakeste, den fattigste, og den som er vanæret. Dette er noe undertegnede tar på det største alvor.

Undertegnede likte spesielt godt pinsekollega Bjørn Bjørnøs ord som åpenbart er basert på hans erfaringer som pastor og misjonsleder gjennom en årrekke. Pinsevennenes misjonsgeneral sa at det egentlig ikke dreier seg om akademiske dokumenter, men om den reelle, opplevde enhet mellom kristne brødre og søstre i hverdagen. Bjørnøs vurdering var trolig det nærmeste man kom en konklusjon på de mangesidige drøftelsene denne dagen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!