Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen boikott av Israel

Den norske regjering sier klart i fra denne uken: Boikott av Israel er ikke norsk politikk. Det er kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) som sier dette i et svarbrev til Hans Fredrik Grøvan (KrF).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:59

Bakgrunnen var denne gangen en «kunstvideo» som kunne se ut som at det var Nationaltheateret som stod bak denne, men så viste det seg at det var kunstnerne Pia Maria Roll og Marius von der Fehr som hadde laget videoen, og vist den på Nationaltheatret som del av Ibsen-festivalen og publisert på Youtube!
Reaksjonen har vært naturlig fordømmende fra Israels side. Og selvsagt har mange i Norge reagert med kritikk av det som skjedde.
Men nå er det klinkende klart: den norske regjering tar avstand fra boikott av Israel. Hører vi ennå ekkoet fra finansminister Halvorsen (SV) som forsøkte seg med boikott fra Norges side overfor Israel i 2005. Da svarte heldigvis regjeringen Stoltenberg at boikott av Israel ikke skal finne sted.
Senere har deler av venstresiden fortsatt med sine forsøk på å få til en handelsboikott av Israel, men har ikke lykkes! At AUF har lekt med det samme på Utøya, kan «unnskyldes» med at dette er ungdom på gale veier.
Men nå kommer heldigvis nye toner fra regjeringen. Norge støtter kultursamarbeidet med Israel. Økt dialog er et middel her.
Videre ser vi hvordan oljeministeren i samarbeid med norsk oljeekspertise fra universitetene har konkrete prosjekter innen olje/gass - utvinning i Israel. Denne gjensidige samarbeidspolitikk skjer også på andre samfunnsområder.
Mitt spørsmål er: Når vil norsk venstreside forholde seg til den virkelighet som Norge og Israel har ved sitt samarbeid? Boikott er et tilbakelagt stadium i den propaganda som ingen fremtid har.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!