Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Interpellasjonen i Stortinget forties av mediene

Den viktige interpellasjonen representanten Kjersti Toppe (Sp) hadde i Stortinget i dag (25.10.) om sviket i barnevernet, eksemplifisert ved Glass-jentesaken, er foreløpig forbigått i taushet i landets store riksaviser og TV. Bare den modige Stavanger Aftenblad har sendt ut noe stoff i dag. Men ellers er det stille.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:50

Er dette så pinlig sak for Norge, at en stilltiende vil ha minst mulig blest om denne meget alvorlige saken, at en vil tie den ihjel?

Fra stortingssalen var det også symptomatisk å se så få representanter som var til stede. I en nesten tom sal kom noen representaneter med synspunkter, der statsråd Solveig Horne (Frp) svarte fra regjeringen som fagstatsråd. Hun sa seg enig i at barneverlovens system ikke er godt nok, og at det nå er forslag om forbedringer ute på høring. Hun kom med sitt "unnskyld" til IDA. Hun innrømmet at det var begått lovbrudd i denne saken.

En så stor lovbruddsak er det mediene fortier! Jeg regnet med som selvsagt at dette ble førstesak i Dagsnytt 18 i dag, men nei da: Ikke et pip.

Hva vil aviser, radio og TV gjøre den dagen Europarådets repport om barnevernet kommer eller Europadomstolens dom over 7 konkrete barneversaken, blir avsluttet?

Hva med erstatningssaker som kommer? Hva med svarene utlandet venter på fra regjeringen med statsministeren i spissen?

Det er farlig for sannheten å fortie fakta, slik mediene nå gjør.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!