Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Ko-eksistens» nå ser vi hva det betyr. Storbrann i Israel - Nødsituasjon i Haifa

Det har nå brent rundt omkring i Israel i 5 dager. Torsdag den 24. nov. var det 220 branner på forskjellige steder og 85.000 ble evakuert fra 13 forskjellige bydeler her i Haifa, den byen som er verst rammet. Det vil si at over en fjerdedel av byen ble evakuert. Og nettopp Haifa, Israels tredje største by, som er den byen som er kjent for sitt gode samarbeid med araberne! Byen som i Israel var det store eksempel på "ko-eksistens"! Våre barnebarn ble evakuert fra skole og barnehage. Ja, alle barn ble til sist evakuert her, og tusenvis bedt om å holde seg hjemme, ikke kjøre ut med biler for ikke å hindre brannbiler og de som ble evakuert å komme i sikkerhet. Vi selv har kunnet bli i vårt hjem etter at vi fikk tak i våre barnebarn.

Tekst:

Publisert:

Både voksne og barn kom i sjokk og var redde. Mange var uten strøm og vann i lengre tid. Bare her i Haifa er 100 på sykehus, moderat eller lettere røykforgiftet. Alle sykehus i alarmberedskap og Haifa i nødsituasjon, erklært som kriseområde. Mange hus er brent opp totalt. Over 700 har mistet sine hjem i Haifa, furuten alle de andre stedene. Bl.a. i Talmon i Benyamin-regionen er 20 hus brent ned, i Halamish 40 og i Beit Meir og Natif også mange uten hjem nå. Hver familie har sin historie å fortelle. Men folk hjelper hverandre, og både militære, politi og Hjemmefroten er i aksjon sammen med speidere og ungdom som hjelper med bæring av madrasser og utdeling av mat til de evakuerte. Sterk vind og knusktørr mark har gjort slukningsarbeidet vanskelig. Statsminister Netanyahu har bedt om hjelp fra utlandet og nå fått 10 fly fra Grekenland, Italia, Kypros, Kroatia, Russland og til og med fra Tyrkia. I går kveld kom også et Supertankfly fra Amerika. Inntil torsdag hadde107 fly vært i aktivitet og kastet ut 50 tonn av materialer som skal stoppe brannene. Fra brannen i år 2010 lærte Israel at de først må evakuere folk, dernest stenge veier.

Ja, det har vært kaos, forvirring, fortvilelse og mye gråt, mens araberne jubler, danser og takker Alla rundt i sine gater!

Forandring i Haifa

Denne situasjon har forandret mye her i byen. Hele bydeler i Haifa er svarte. Flere av israelerne som før gikk inn for sameksistens med araberne har nå snudd helt om. De tror at brannene er påsatt med hensikt, noe som nå viser seg er sant. Flere pyromaner er fotografert fra luften. 23 er alt arrestert. De mener at araberne bruker anledningen mens det er sterke vinder over alt og hele landet knusk tørt. En senior brannmann sa at han selv så at noen arabere prøvde å sette fyr på kontoret til brannstasjonen i Haifa for derved å lamme Haifas brannvesen.

Statsminister Netanyahu har nettopp i en tale sagt at ildspåsettelse er terror, ja at vi står overfor et nytt masse-ødeleggelsesvåpen, pyroman-terror. Den tidligere rabbiner på Technion, Rabbi Eliyahu Zini, nå rektor ved Ohr Veyishua Hesder Yeshivaen (jødisk bibelskole) i Haifa, sa at noen av hans studenter selv hadde sett en ildspåsetter, og prøvet å fange han. Araberen klarte å løpe vekk, men studenten fikk avverget at bibelskolen brant ned. Rabbi Zini sa han håpet at dette vil vekke opp de som sover og lar arabere bli Medlemmer av Knesset og støtter Gasa, og at de "stopper å gi arbeid til våre fiender", og fortsatte: "Går du inn på Rådhuset i Haifa må du kunne arabisk, og folk som MK Ahmed Tibi, som i Knesset oppmuntrer til Muezzin-Loven, fortsetter å gå fritt omkring. Araberne drar fordel av vår dumhet." En annen rabiner fra Safed, Elyakim Levanon, sa at ildspåsetterne straks skulle skytes, selv om det måtte skje på sabbaten. "Om disse brann-terrorister hadde blitt skutt med en gang hadde store deler av landet vårt blitt spart for disse katastrofe-branner", sa han.

"I dag har vi sett hva ko-eksistens betyr"

En av dem som er overbevist om at brannene er påsatt er dr. David Bukay, en professor i Midt-Østen-studier på Haifa Universitet. Bukay er ekspert på den arabisk-israelske konflikt, og bor i Haifa i en av de bydeler der ilden har rast og innbyggerne evakuert. I et intervju til Arutz Sheva sa dr. Bukay bl.a.: "Vår bydel har blitt totalt ødelagt. Vi ble evakuert for 2 timer siden fra det nye Romema til det gamle. Nå er begge disse bydeler totalt i ruiner. Vi fikk med oss: oss selv, vår PC, noen foto-album, men alt annet måtte bli igjen. Men det viktige er at vi fikk med oss våre barn og er nå i sikkerhet."

Haifa er en by med en blandet befolkning av jøder og et stort antall arabere. "Her i Haifa har de lenge fulgt en progrssiv poltikk og vært talsmenn for en multi-kulturisme", sa dr. Bukay. "Torsdags brannstorm er en klar illustrasjon på hva denne tilnærming av ettergivenhet betyr for Israels samfunn." "I dag så vi hva vi får igjen for alle de fordeler som vi har gitt araberne. På Rådhuset i Haifa er det arabere som jobber i alle departement og arbeider med alt på alle områder. Borgermesteren tror at dette er den måten vi vil få fred og ro på. I dag har vi sett hva ko-eksistens betyr." Dr. Bukay fortsatte:

"Det er tydelig påsatt når det begynner å brenne på 4 forskjellige steder samtidig, som vi så her i Haifa. Da vet vi at dette er påsatt. Araberne har klart å brenne ned Haifa. Det er bare skrekkelig. De påstår at araberne elsker landet Israel? Se hva de har gjort. Hele nabolag er nedbrent – gått opp i flammer, inkludert mitt eget."

"Områdene som er brent opp inkluderer de fineste og nydeligste plantene og dyreliv i Israel. Dette er en dødelig fare også for små og store dyr i området."

Som svar på denne kriminelle handling, argumenterte Dr. Bukay, må Israel ikke bare straffe ildspåsetterne selv, men de som har oppmuntret til slikt mot Israel, inkludert medlemmene av det arabiske parti, Joint List. "Jeg foreslår at MK Ahmed Tibi, som nylig advarte mot den nye loven om at lyden skulle settes ned på de muslimske bønnerop om natten (Muezzin-Law) da han sa: "Nå skal dere få igjen". Jeg er ikke i tvil om at Ahmed Tibis ord bidro til dette." I det arabiske media og alle moskeer blir det hver dag oppfordret til å drepe jøder.

"Han burde bli arrestert, han er en farlig mann som bør puttes i fengsel, og alle aktivitetene som hans part:(Joint List) gjør må stoppes. Vi prøver å "kjøpe dem" – vi gir milliarder av shekel til den arabiiske sektor, som om de er så fattige, en vanskeligstilt gruppe, men det er vi som er vanskeligstilt, ikke de. I dag har vi sett hva "ko-eksistens" betyr", avsluttet Bukay.

Er ko-eksistens bibelsk?

Nei. I 2. Mos. 23.33 leser vi: "De skal ikke bo i ditt land, forat de ikke skal forføre deg til å synde mot meg. For da ville du tjene ders guder, og det ville bli en snare for deg." Mange vil protestere og si: Skulle ikke Israel være god mot de fremmede? I Jes. 14, 1 har vi svaret: "For Herren skal forbarme seg over Jakob og igjen utvelge Israel. Han skal bosette dem i deres land. Og fremmede skal slå seg sammen med dem og holde seg til Jakobs hus." Altså de som går sammen med Israel, de får bo sammen med Israel, men ikke de som hele tiden sier: "Vi skal drepe deg!" Som vi også leser i Ordspr. 2,22: De ugudelige skal bli utryddet av landet, og de troløse skal bli rykket bort derfra."

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!