Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Makteliten» mot folket - få tjenere

Helt tilbake til Josva fikk folket velge hvilken vei de ville gå, men Josva sa klart i fra: Jeg og mitt hus vil følge Herren. Da fulgte de Josva og Herrens vei.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:53

Ny valgsituasjon i profeten Samuels tid og folket fikk velge igjen. Nå ville de være som alle de andre og og få seg en konge til leder i samfunnet og i krigene. Samuel advarte dem - men de fikk frihet til å velge - og galt gikk det.

Nå utvikler det seg igjen en situasjon i hele Vesten hvor «makteliten» er på avveier og folket drives mot totalitære krefter. Avviket fra den rette frihet og orden og mange ulover er klart synlig. Folket gripes av angst, tyskerne har angst og søker redning. Få røster høres som peker på fedrenes og Herrens og fredens vei for folk og land, men noen er det. De bør bees fram.

For tidens tegn tyder på at både Norden og Europa - også den angloamerikanske verden har fått fram en «elite» som folket er dypt uroet av og redd for fremtiden. Og da er det nok av ideologer med sine utopiske tankebygg som tilbyr sine veier - men ikke Herrens vei.

Livets vei ser vi i vår historie fra Hellig Olav, til Luther og Hans N. Hauge og det nittende århundre. Sannhetens, men lidelsens vei - men dog livets og fredens vei. Norden ble «Det fredelige hjørne av Europa» da de fulgte Herren.

En av de største haugianere og samfunnsbyggere var Ole Gabriel Ueland og han styrte også med Norges to øyenstener: «Bibel og Grunnlov». Gode kristne frihetslover fikk han vedtatt. Dette er det vårt folk må vende tilbake til - ellers får de onde opprørske, totalitære ideologier taket som vi ser dem vokse fram over hele verden. De vet vi hvor vil føre oss hen - mot total ufrihet og total ødeleggelse.

Det gode må bees og forkynnes og det onde tales i senk - og Guds barn må med frimodighet og myndighet i begge regimenter si: Der går veien, vandre på den!

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!