Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Snart er julen her

Hvordan vet jeg det? Jo, for hvert år på denne tiden kommer de årlige angrep på skolegudstjenestene fra Human-Etisk Forbund og det slo ikke feil i år heller. Godt hjulpet av rektorer på Voss.

Tekst:

Publisert:

Men i år fikk de større motstand enn normalt. Statsminister Erna Solberg gikk kraftig ut under spørretimen i stortinget og forsvarte skolegudstjenestene i forbindelse med julen.

Dette forsvaret av skolegudstjeneste setter vi i Partiet De Kristne (PDK) stor pris på. Takk til statsministeren for klar tale. Vi skal være stolte av vår kristne arv, noe skolegudstjenestene er en del av. For de aller fleste som har vokst opp i Norge, har skolegudstjenestene vært en naturlig del av skoleåret og det mener vi i PDK at skal fortsette også i år og i fremtiden.

I læreplanen står det: «Den kristne tru og tradisjon utgjer ein djup straum i vår soge - ein arv som sameiner oss som folk på tvers av trusretningar. Han pregar folket sine livsnormer, førestellingsverd, språk og kunst. Han bind oss saman i vekerytme og årlege høgtider, men lever også i våre nasjonale særdrag: i omgrep og vedkjenningar, i byggjeskikk og musikk, i omgangsformer og identitet.»

Dette avsnittet er hentet fra den generelle delen av læreplanen og viser godt hva som er vedtatt skolens plikter i undervisningen og da synes vi i PDK at skolegudstjenestene er en god form for undervisning for å nå de målene læreplanen setter.

For de rektorer som er redd for HEF og andre kritikere av skolegudstjenestene, kan de vise til læreplanen og at de som ikke vil være med kan få skriftlig melding om dette hjemmefra.

Partiet De Kristne vil forsette kampen for kristne verdier i Norge som har vært med å bygge de gode holdningene i folket. På tampen vil jeg oppfordre HEF om å overraske oss neste år med å droppe debatten/angrepet om skolegudstjenestene.

God Jul.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!