Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Våkne kristne i Lofoten og Vesterålen

I flere år har bibeltroende I Lofoten og Vesterålen tatt kontakt med tanke på forkynnelse, undervisning og kristen litteratur, ikke minst innen Den Indre Sjømannsmisjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:51

Senest i september i år fikk jeg invitasjon fra DISM ved Anne Marie Bergan, ei aktiv dame på 87 år som bor i Kabelvåg. Og Anna kona mi ble invitert med. Bergan har vært organist, med i menighetsråd og har vært kontakt og styremedlem for DISM i mange år, også for andre misjoner. Hun har gjort sterkt inntrykk på oss med klare signal om kristen tro og skaperordningens sannhet. Hun har ikke gått av veien for å peke på at flere prester i Den norske kirke, i Lofot- regionen, ikke følger klassisk kristendom og Guds skaperordning, dette har hun pekt på både i NRK og i andre media.

For ikke lenge siden skrev hun en meget tankevekkende kommentar i Norge IDAG om siste Kirkemøte (24. juni 2016). Denne «mor i Israel» står ofte alene der oppe, men skjuler ikke det hun står for. Med referanse til Dagen 29 april viser hun til den nye biskopen i Sør-Hålogaland, Ann Helen-Fjellstad Jusnes som gledet seg over vedtaket i siste Kirkemøte (11/4) om at det skal utformes en ekteskapsliturgi for likekjønnede i Den norske kirke, og endelig vedtas på Kirkemøtet i januar 2017. Da blir det åpent for homofile og lesbiske å bli viet i Den norske kirke, sier biskopen og fortsetter: «For meg og flertallet i Kirkemøtet var dette en gledens dag». Anne Marie Bergan avslutter sin artikkel i NID med følgende: Frostatingsloven fra år 1260 sier følgende: «Med lov skal land byggjast og ikkje med ulov øydast».

Med referanse til media i Lofoten kunne Bergan opplyse oss om at presten i Svolvær, en mann, flagger med homoflagget på presteboligen. Og homoflagget er opphengt i våpenhuset i Svolvær kirke, til forskrekkelse for de troende. Samboeren til presten, også en mann, gikk nylig ut i Lofotposten og klaget over at han måtte ha noe mer å gjøre der oppe enn det å være gift med sognepresten i Svolvær!

Anne Marie Bergan har flere ganger omtalt presten Kristine Sandmæl, som i dag er prost i Lofoten. Kristine Sandmæl giftet seg nylig med ei dame. Vårt Land lister henne mellom dem som har makt og innflytelse i Den norske kirke (VL. 6. oktober). Hun er også leder i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, medlem av Sør-Hålogaland bispedømmeråd, Kirkemøtet og Kirkerådet og styremedlem i Åpen folkekirke og har mange andre viktige funksjoner i Dnk, i følge VL.

Sandmæl skaper åndelig nød mellom bibeltroende i Lofoten. Hvor skal de gå for å få åndelig mat? Hvor er de åndelige hyrder? Med tanke på de mange kristne ledere å velge mellom i Norge finner Vårt Land det naturlig å liste Sændmæl på «makt-kartet» sitt. Men klassiske kristne i Lofoten gråter! De ønsker å stå under hyrder som følger Herren som ble gitt all makt i himmel og på jord. Og denne makten formidles ved nådemidlene, Guds ord, dåp og nattverd.

Bergan la til rettes for oss slik at vi fikk besøke en rekke områder i Lofoten og Sortland i Vesterålen. En rekke troende fortalte at de fremdeles står i Den norske kirke, men la ikke skjul på at de må finne andre hyrder enn dem som har forlatt Bibel og bekjennelse. Noen bad om nattverd, noe vi fikk være med på i privathjem.

På Sortland er ekteparet Eiliv og Agnes Pettersen åndelige støtter mellom andre troende i området. Vi har vært der flere ganger før. Åpenheten for Guds ord var stor. Også denne gangen fikk vi oppleve «Åndens luftning» over en stor flokk troende. Pettersen har i mange år vært leder og forkynner i DISM.

Be for de troende i Lofoten og i Vesterålen. De trenger all forbønn og støtte. Det var svært oppmuntrende å møte bevisste kristne i Vesterålen og i Lofoten.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!