Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vi er best i Norden – nå må vi bli enda bedre

Tirsdag ble resultatene av TIMSS-undersøkelsen i skolen som tar for seg matematikk og naturfag. 5. klassingene våre er best i Norden, og topp tre i Europa. Norske åttendeklassinger scorer på et nivå som tilsvarer ett års mer skolegang enn i bunnåret 2003. Rapporten viser at trenden er god i den norske skolen. Det skal lærerne og skoleledelsen ha ros for.

Tekst:

Publisert:

TIMMS-undersøkelsen blir gjort hvert fjerde år, og forskning viser på at det tar syv år før effekten av skolereformer virkelig kan merkes.

Derfor er forventningene mine til enda bedre resultater i den norske skolen høye, og det viser at regjeringen har prioritert riktig. TIMSS-undersøkelsen viser at lærernes faglige fordypning er viktig for hvor mye elevene lærer. Derfor har de innførte kravene om at alle lærere som underviser i norsk, engelsk og matematikk skal ha faglig fordypning. FrP mener det er viktig at lærerne skal ha fordypning i alle fag de underviser i på sikt.

Vi har styrket innsatsen mot de yngste elevene med 1,4 milliarder kroner de neste fire årene. Svake mattekunnskaper er en av hovedgrunnene til at elever slutter på videregående. Jo tidligere vi fanger opp de svake elevene, jo større er muligheten for at de ikke ender som skoletapere og dropper ut av videregående.

45 av landets kommuner har en realfagssatsing hvor skolene får faglig støtte fra nærliggende universiteter og høgskoler for å bedre undervisningen i realfag fra barnehage til ut grunnskolen.

For at elevene skal bli flinke, må skolen tiltrekke seg de beste. Lærerne er den viktigste resurs for elevenes læring derfor har vi har hevet karakterkravet i matematikk fra 3 til 4 for søkere til lærerutdanningene. Dette, sammen med femårig lærerutdanning vil på sikt styrke matematikkundervisningen i skolen.

Dyktige og motiverte lærere er det noe av det viktigste for å fremme elevenes læring. Derfor har FrP vært en forkjemper for etter- og videreutdanning for lærere. I år er det over 10 000 lærere som har søkt, og halvparten er innvilget i år. Det er ny rekord både søknader og innvilgende søknader. Det viser at regjeringens satsing på etterutdanning fungerer.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!