Publisert:

KrF seiler videre i spenning mellom indre og ytre krefter. Det er vanskelig å se for seg, selv med god vilje, at dette ender godt. Vi er vitne til en Titanic-seilas, med stø kurs mot isfjellet.

 

Publisert:

Natten mellom 9. og 10. november 1938, Krystallnatten, innledet nasjonalsosialistene iverksettelsen av sin plan om en «endelig løsning på jødespørsmålet» i Europa.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Krystallnatt-markeringer viktigere enn noensinne

Publisert:

Krystallnatten ble behørig markert på Sotra. Det ble den sikkert flere steder, men det er nesten ikke reflektert i media. Det er ille.

 
Skremmende historieløshet

Publisert:

I et verdenshistorisk perspektiv skjedde Holocaust i går. Likevel ser vi stadig oftere eksempler på at dagens generasjon ikke i tilstrekkelig grad makter å ta innover seg alvoret i hendelsene på vårt kontinent for rundt 70 år siden.

 
– Vi trenger en Wilberforce for de ufødte 

Publisert: - Oppdatert: 10.11.2017 kl 12:00

Se videokommentar!

 
Når sannheten ikke passer

Publisert:

En av forutsetningene for at statistikk skal være relevant, er at den i alle fall forsøker å være objektiv. Det er klart at helt nøytral kan ingen statistikk bli. Bare det at man må velge ut spørsmål som tas med i en spørreundersøkelse, og ikke minst hvordan spørsmålene stilles, gjør at den som utfø...

 
Terror i New York og to søstre i Raqqa

Publisert:

En bilterrorist drepte åtte, og skatet alvorlig 12 uskyldige mennesker i nærheten av «Ground Zero» i New York. Bilen som terrorvåpen brer seg, fra Jerusalem, via Nice til London og nå til New York.

 

Publisert:

Den 2. november var det 100 år siden den britiske regjering innrømmet det grusomme overgrepet som i det første århundre ble begått av de romerske imperialistene da deres arméer slo ned de jødiske frihetskjemperne, massakrerte store deler av det jødiske folk og drev hundretusener i eksil.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Forum tilbake til folket

Publisert: - Oppdatert: 02.11.2017 kl 10:01

Et av våre store privilegier i Norge IDAG, er at vi er med og eier Forum Kino. Det har også bydd på noen utfordringer. Men nå tar nye Forum form, og vi kaller prosjektet «Forum tilbake til folket».

 
Tradisjon for selektiv boikott

Publisert:

Fagforbundet vedtok nylig med 433 mot én stemme å gå inn for en palestinsk stat inne i Israel og for boikott av Israel. Begge deler strider mot all sunn fornuft. Israel har ønsket fred med araberne som bor i landet og de arabiske landene rundt Israel, helt siden opprettelsen av den eneste jødiske s...

 
Nytt svik mot kurderne?

Publisert: - Oppdatert: 02.11.2017 kl 10:01

Kurderne har kjempet en krig mot den mest bestialske terrorgjeng verden har sett i moderne tid – IS. De gjorde det for oss alle, for hele verden. Nå ser det ut til at de blir sveket av den samme verden. Den nye norske utenriksministeren bør gi et fritt Kurdistan norsk støtte.

 

Publisert:

Mange tror at det er i ferd med å lysne i Midtøsten. Enkelte terrorgrupper er kanskje eliminert og den islamske staten, IS, er i ferd med å miste sitt territorium. Men dette bildet er et bedrag, akkurat som nyheten om at en reformasjon kan være forestående innenfor det saudi-arabiske regimet. Den nå...

 
Nei til abort er slett ikke en tapt kamp

Publisert:

Vi tror at KrFs ungdom er ganske så forvirret når de på landsmøtet sier ja til «selvbestemt» abort. Det er barnet som blir abortert til en alt for tidlig død. Og det bestemmer det jo så aldeles ikke selv.

 
Vi må ikke tape ungdomsgenerasjonen

Publisert:

Ungdommer er en flott ressurs for samfunnet. Deres engasjement er ofte brennende, og det er tross alt de som er fremtidens Norge. Dessverre har gapet mellom den eldre og den yngre generasjonen innen kristenheten ofte gjort at viktige verdier ikke nødvendigvis overføres til den yngre garde. Det skyld...

 

Publisert:

En av Kristelig Folkepartis oppgaver i norsk politikk, er å være ombudsmann for den kristne bevegelsen. Det er ikke en valgfri oppgave. Det forventes – og KrF er flinke her.

 

Publisert:

Vi har flere ganger stilt oss kritiske til innholdet i norsk Midtøsten-politikk. Vi kjenner Midtøstens historie og de politiske krefter som rår i den del av verden temmelig godt. Det er disse kreftene norsk Midtøsten-politikk må spille med eller imot om våre eventuelle interesser i området skal kunn...

 
Kong Midas og Krøsus til sammen

Publisert:

Oljefondet er nå på ufattelige 8000 milliarder kroner. Og regjeringen har satt ned prosenten de mener de kan bruke som avkasting fra 4 til 3 prosent. Det blir mye penger av det uansett.

 
Ha det bra, UNESCO

Publisert:

Nylig takket både Israel og USA for seg i UNESCO, FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (engelsk: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization).

 
Trump holder løftene til kristenfolket

Publisert:

Donald J. Trump var ikke populær på Values Voter Summit de to første gangene han talte der. I fjor fikk han tam applaus, da han talte noen uker før valget. Denne helgen ble han tatt imot som en helt av kristenfolket.

 

Publisert:

Terror som politisk og religiøst virkemiddel er ikke noe nytt. Verden har stått overfor slik terror fra ulike hold i årtusener. Europa og Midtøsten har til nå lidd skade av islamsk terror sammenhengende i 13-1400 år.

 

Publisert:

Den internasjonale kampanjen mot atomvåpen (ICAN) får Nobels fredspris for sitt arbeid med å påpeke de katastrofale humanitære konsekvensene av bruk av atomvåpen. Gratulerer.

 
Våpendilemma i USA

Publisert:

Vi nordmenn er veldig interessert i USA. Mediedekningen av det som skjer der borte, enten det er politisk, nyhetsmessig eller fra underholdningsverden, er massiv. Det kan virke som om vi ikke får nok.

 

Publisert:

Åpent brev til Kirkerådet vedrørende Kirkeuka for fred i Palestina og Israel, faren for økt antisemittisme i Norge og forsterket konfliktnivå mellom de selvstyrte palestinske områdene og Israel.

 

Publisert:

Kibbutz-bevegelsen har vært et av Israels viktig varemerker fra landet ble opprettet.

 
En forsmak av himmel

Publisert:

Ifølge Bibelen er Jerusalem en forsmak på himmelen. Det er speilet for den evige byen, det himmelske Jerusalem. Løvhyttefesten må være noe av det nærmeste man kommer en manifestasjon av den himmelske bryllupsfesten på jorden, i denne tidsalderen. Det er unikt å se tusenvis av mennesker fra over 100 ...