40 år og 600 000 liv

Publisert:

30. mai 1978 ble lov om selv-bestemt abort vedtatt. Det er nå 40 år siden. Folkeaksjonen mot fri abort samlet inn over 600 000 underskrifter mot innføring av ny abortlov i 1974. Det er ca. én underskrift for hvert liv som siden den gang er gått tapt som følge av den fatale loven.

 
Stakkars palestinaaraberne

Publisert: - Oppdatert: 23.05.2018 kl 18:34

De har dårlige ledere. De har terrorister som fører an. Det skaper død og elendighet. De hindrer innbyggerne i Gaza å bygge sitt hus og hjem i fred. Det er synd på araberne som bor i Gaza. Det er synd på de som er egyptere som bor der også. Før hadde de som bodde der egyptisk statsborgerskap. Og noe...

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Stridens kjerne

Publisert:

Konlikten mellom Israel og palestina-araberne blir feilaktig fremstilt som en strid om landområder. Stridens kjerne er noe helt annet.

 

Publisert:

USAs erkjennelse av det faktum at Jerusalem har vært det jødiske folks hovedstad i mer enn 3000 år og den gjenopprettede staten Israels hovedstad i 70 år, har stukket hull på en verkebyll som i mange år har vært til skade for Israels samkvem med den vestlige verden.

 
Hellige helligdager

Publisert: - Oppdatert: 21.05.2018 kl 22:56

Det diskuteres om det er på tide å legge bort noen av de kristne helligdagene som fridager i den norske kalenderen. «Folk vet jo ikke hvorfor de har fri», sier de som vil fjerne Kristi Himmelfartsdag og 2. pinsedag. At kunnskapen om de kristne høytidene, og kristendommen i sin alminnelighet, er mind...

 
Gratulerer med en fantastisk uke

Publisert:

For en uke med begivenheter. Først sier president Trump, opp den ødeleggende Iran-avtalen, slik Israel har bedt om. Så angriper Iran Israel på Golan. Under avtalen bygget de opp sitt arsenal, rettet mot Israel, i skadeskutte Syria. Så svarer Israel med å skyte ned rakettene før de er i israelsk luft...

 
Be om fred for Jerusalem

Publisert:

Natt til 10. mai gikk alarmen på mobilen min gjentatte ganger like over midnatt. Det var rakettangrep mot Golanhøydene i Israel.

 

Publisert:

Samtidig som europeiske og norske politikere gikk til angrep på president Trump for å ha trukket seg fra avtalen som ville utsette Irans anskaffelse av atomvåpen med noen få år, gikk Iran til militært angrep mot Israel. Tidligere utenriksminister Barth Eide sier det er «underlig at Trump skal ødeleg...

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Irans krig mot Israel er i gang

Publisert:

Samtidig som europeiske og norske politikere gikk til angrep på president Trump for å ha trukket seg fra avtalen som ville utsette Irans anskaffelse av atomvåpen med noen få år, gikk Iran til militært angrep mot Israel.

 

Publisert:

Straks nyheten fra statsminister Netanyahu om at israelske agenter hadde stjålet Irans hemmelige atomarkiv ble publisert for et forbauset verdenspublikum, fikk mediene det svært travelt med å fortelle at de fleste av disse hemmelighetene var velkjente på forhånd. Men dermed gikk de kanskje glipp av ...

 

Publisert:

Venezuela er et grelt eksempel på hvor galt sosialisme kan føre hen. Landet som har store oljeressurser har nå en sultende befolkning etter 20 år med autoritær sosialisme.

 

Publisert:

Det var helt fantastisk å høre den drusiske kvinnen, Anan Falah, på 70-års festen for Israels gjenopprettelse i Oslo Konserthus 30. april. Hun talte om friheten hun hadde fått, og om at det var Israel hun kunne takke for hele sin eksepsjonelle karriere. Og den var virkelig bemerkelsesverdig.

 
Fem på tolv

Publisert: - Oppdatert: 09.05.2018 kl 15:20

Man trenger ikke akkurat være profet for i disse dager å slå fast at vi lever i endens tid. Det er mange tegn i tiden som tyder på at vi nå snart er inne i de siste av de siste tider. Jesus sa allerede da han var på jorden at de siste tider var begynt.

 

Publisert:

Siv Jensen er kanskje Norges dyktigste partileder. Resultatene taler for seg.

 

Publisert:

Det er egentlig helt vilt at Ola Borten Moe trekker seg som nestleder i Senterpartiet. Og det kan lett bli en endelig sorti. Han er en av de politikere som undertegnede, på tross av betydelig uenighet, virkelig har satt pris på. Han har vært modig, og ikke så lett å forutsi. Han talte en gang på Osl...

 
Hamas tydeliggjør sin agenda

Publisert: - Oppdatert: 02.05.2018 kl 09:36

Den siste tiden har vi vært vitne til en rekke voldsomme demonstrasjoner på Gaza-stripen. I vestlig media fremstilles ofte demonstrantene som fredelige mennesker som bare vil tilbake til sine egne hjem som de er kastet ut fra.

 

Publisert:

Det kommer stadig flere rapporter om markert økning i antisemittisk atferd og hendelser i Europa. Vi merker tendensen også i Norge.

 
Trist politisk sorti

Publisert:

Det er helt vilt at Ola Borten Moe trekker seg som nestleder i Senterpartiet, skriver Anita Apelthun Sæle.

 

Publisert:

I disse dager feirer Israel at det er 70 år siden jødenes hjemland ble gjenopprettet som uavhengig stat. Hendelsen hadde stor likhet med det som skjedde på Eidsvold 17. mai 1814 da Norge av valgte representanter for folket ble gjenopprettet som uavhengig kongerike.

 

Publisert: - Oppdatert: 24.04.2018 kl 20:17

Det er ikke lenge siden det gikk skarpe skiller mellom kirkesamfunnene i Norge. Det er annerledes i dag. Mange husker opprivende debatter om dåp, åndsdåp og gudstjenesteform på 70- 80- og 90-tallet. Og ikke mindre før dette.

 

Publisert:

I en tid da kristne verdier er under sterkt press i Norge, får vi hjelp fra kanskje uventet hold, det katolske Polen.

 
Unge i spagat mellom to verdener

Publisert:

I Danmark vil de oppløse sine 22 «gettoer», der innvandrere lever helt segregert fra det danske samfunn. Strenge tiltak, som får Sylvi Listhaug til å virke som en pusekatt, er satt i verk. Noen av dem er helt i strid med slik vi har oppfattet «deilige Danmark».

 
«Fordommer fordummer»

Publisert: - Oppdatert: 23.04.2018 kl 20:46

Det er et slagord flittig brukt av Venstre. De har til og med trykket opp en button med det budskapet.

 
På Israels 70-årsdag

Publisert:

I disse dager feirer Israel at det er 70 år siden jødenes hjemland ble gjenopprettet som uavhengig stat. Hendelsen hadde stor likhet med det som skjedde på Eidsvold 17. mai 1814 da Norge av valgte representanter for folket ble gjenopprettet som uavhengig kongerike.

 
En herlig tid i Jerusalem

Publisert: - Oppdatert: 18.04.2018 kl 18:45

Jeg hadde en herlig tid her i Jerusalem. Selv er jeg i Israel over en lengre periode for å be for, dele evangeliet og bygge relasjoner med messianske jøder. Konferansen var sterk og jeg frydet meg over alle vitnesbyrdene som vi fikk høre av jøder og arabere som både hadde blitt helbredet og kommet ...

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse