Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Amerika har talt

Donald Trump var den folket ville ha, selv om hele Norge var imot ham. Velkommen til Amerika. Donald Trump er den nye presidenten. Og USA er fremdeles vår viktigste allierte i Nato. Derfor bukker Jens Stoltenberg høflig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:40

Og plutselig gikk Donald Trump fra å være en bajas til å fremtre som en brobygger. Og Hillary Clinton var slett ikke gråte-kvalt som VG skrev, men beundringsverdig fattet, og tilbød sin hjelp til den nye presidenten. Til og med Obama snakker med respekt. Og hele Amerikas kristenhet, og verdens største TV-kanal, Fox News, jubler, sammen med seriøse, dyktige politikere som Mike Pence, Chris Christie og Ben Carson (som forøvrig var en av mine favoritter).

Det finnes riktignok en mobb fra den demokratiske leiren som er ute og slår ned folk, knuser biler og butikkvinduer i Amerikas storbyer. Og også i Norge er det «opprør» på Facebook fordi undertegnede formidler litt av det som faktisk er synspunktene i USA.

Men det er ikke så enkelt at alle kristne elsker Trump. Absolutt ikke. (Heller ikke vi i denne avisen.) Men de valgte politisk retning og prioriterte barnet, ekteskapet og Israel. De tok avstand fra en ekstrem politikk, som jeg faktisk tror ville blitt nesdstemt på SVs landsmøte, men som Hillary fremmet. De tok avstand fra det moderne barbari som foregår på sykehusene våre.

Og velgerne mener dessuten at Washington – demokratene, Clinton og Obama – har sviktet arbeiderne i USA. De har mistet jobben, familien, tryggheten og velstanden.

Valget i Amerika er dessuten et opprør både mot den politiske eliten og mot media-eliten. Det er et eksempel på opprør mot et samfunn der avstanden mellom styrende og store deler av de styrte er økende. Et fritt folk aksepterer ikke slikt i lengden.

Det var dem Trump snakket til.

Nordmenn velger ikke president i Amerika, heller ikke ca. 40 kristenledere som gikk imot den av presidentkandidatene, som vil gi oss ja til livet-seier – ved å innsette nye høyesterrettsdommere. Hillary Clinton som, Dagens redaktør støtter, går inn for abort til niende måned. Det har jeg hørt henne si selv i denne valgkampen.

Hun vil dessuten innføre hele agendaen til den nye kjønnsrevolusjonen, som hun fikk studenter til å juble for under avslutningen av sin valgkamp.

Kristenledere i Amerika støttet Trump fordi han ville stanse disse framstøtene gjennom høyesterett. For sannheten er at noen få høyesteretts-dommere, som sitter på livstid i USA, har overprøvd demokratiske valg, til og med folkeavstemminger, igjen og igjen.

Jeg tror ikke et sekund at det er fordi de liker Trumps framtreden. Slett ikke. Det gjør virkelig ikke jeg heller. Han oppleves som vulgær. (Og Clinton drev også en skitten valgkamp). Men jeg kjenner det kristenfolk som har gått mann av huse og stemt Trump inn i Det hvite hus. De vet hva de gjør.

De tar hensyn til realitetene. De har stemt som de har gjort fordi de vil ha forandring. De vil ha tilbake det kristne Amerika de kjente. De vil ha tilbake en situasjon der folket bestemmer og der Grunnloven er respektert.

De ville gi barnet i mors mage vern. Det vil de nå få. Abortene er nok ikke slutt, men lovgivningen vil bli mer på barnets premisser. Og stater som ser sin fremtid i det ufødte barnet vil kunne gå foran og skape livslover.

Ekteskapet vil også fremdeles være mellom mann og kvinne i de fleste stater i USA. Joda, noen stater vil utvilsomt hilse de mange seksuelle forvirringer velkommen og utstede ett hvilket som helst legalt papir. Men ikke alle, lenger.

Og ikke høyesterett. Det er viktig.Folkets røst vil gjelde der den får rom. Heia Amerika. Frihetens land.

Og Israel kan juble. Og Benjamin Netanyahu vil ha en venn i Det hvite hus.

Dessuten vil den nyvalgte presidenten fjerne alle hindringer (red tapes) som gjør at små bedrifter har det vanskelig. Skattelette er ikke det viktigste, men å fjerne alt byråkrati som hindrer nyskaping og vekst, er meget viktig.

Og den nye presidenten vil i det minste prøve å balansere budsjettet. Amerika vil ikke lenger bruke penger som en full sjømann – samtidig som Trump vil sikkre medicare, sykeforsikringen, ved å øke den økonomiske vekst.

Hvis han lykkes, har vi fått en utsettelse på kollaps i dollaren. Og det er bra for det norske oljefondet, for å si det forsiktig.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!