Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Arbeiderpartiet og familien

Anette Trettebergstuen, familiepolitisk talskvinne for Ap, har gjort seg gravid med Christian Berg ved hjelp av en insemineringssprøyte. Dette forteller hun i et intervju i VG 31.12.2016. Hans sosiale status blir ikke presentert. Begge er homonormative og homoseksuelle. Om de er praktiserende eller ikke, blir ikke sagt.

Tekst:

Publisert:

Bare 1 - 2 prosent i den norske befolkningen (fra folketellingen i 2003) er homoseksuelt praktiserende, altså utfører onani med noen av samme kjønn. Kanskje har Trettebergstuen og Berg ingen partnere akkurat nå, men vil skaffe seg det senere? Skal disse også ha foreldreinteresser i barnet? Vil de kunne stebarnadoptere barnet? Skal barnet få fire foreldre? Kanskje vil Trettebergstuen og Berg skifte interessefelt, spesielt lesbiske kvinner er kjent for å flyte i sine seksuelle interesser.

For barnet kan fremtiden bli mer enn sær, spesielt når det blir gammelt nok til å lese intervjuer med mor om sin egen tilblivelse, som det garantert vil komme flere av. Da får det lære at mor og far ikke har noen erotisk tiltrekning til hverandre eller det motsatte kjønn, barnet er ikke et resultat av en kjærlighetshistorie, av en dyp kjærlighetsfølelse og begjær, derimot planlagt med vilje med et kjærlighetsløst utgangspunkt.

Trettebergstuen ser det kjærlighetsløse som en fordel: «Utgangspunktet for samarbeidet er veldig godt når vi sammen har planlagt å sette et barn til verden, og gjør det uten å ha en kjærlighetshistorie i bunn». Er et tannløst forhold bedre for barnet enn et normalt heteroseksuelt lidenskapelig forhold, med kjærlighet og begjær i bunn? Hvorfor? Er dette god arbeiderparti familiepolitikk?

Dette kan tolkes som et argument for muslimske tvangsekteskap. Dette er forhold mellom par som ikke elsker hverandre i startfasen, men som kan komme til å gjøre det etter hvert når det kommer barn. Kjærligheten utdefinert som ekteskapsmotiv. Men det vil ikke oppstå kjærlighet mellom Trettebergstuen og Berg, de vil ikke ligge med hverandre, sier de. Hvorfor forklares ikke, ordet homoseksuell er ingen forklaring. Homosex er kun en del av heterosexen, ikke omvendt. Homosex er ikke en spesiell, egen form for seksualitet, men en begrenset del av den vanlige, onani praktisert med eget kjønn – som begrenser den enda mer.

«Det handler bare om at man ikke vil ligge sammen», sier altså Trettebergstuen. Er det et bare? Vet hun og Berg hva det er? Hva synes arbeiderpartiets velgere om et slikt syn? Mor og far som elsker hverandre fysisk, psykisk og åndelig, skaper en erotisk personlig spenning seg i mellom. Barnet kan se på seg selv som et bevis på realiteten i forholdet, og lære forskjell på kjønn. To homoseksuelle ideologer som fornekter og bagatelliserer kjønnsrealiteter, og som av politisk - ideologisk prinsipp ikke er tiltrukket av hverandre, selv om deres samliv, kan komme til å gi mange muligheter for det. De kan også komme til å krangle om hvem som skal ta oppvasken.

I denne utviskede verden forsvinner den levende erotikken ut av huset, og ut av barnets verdensforståelse inntil det selv skal utfolde seg. Barnet skal komme til å lære at det er noe galt ved det fullbyrdede samleie mellom mann og kvinne, heteroseksualitet er ikke bra nok eller et gode for dets foreldre – uten noen dypere begrunnelse. Ligger det traumer bak, får det ikke kjennskap til det. Barnet skal lære at homoseksuell, ensidig og begrenset seksualitet er like bra som fullbyrdet samleie mellom mann og kvinne. Før eller senere kan det oppdage at det er ført bak lyset. Det kan også arbeiderpartiets velgere. Trettebergstuen ønsker at denne form for barneavl skal normaliseres. For alle og enhver?

Å eksperimentere med barn på en slik selvutleverende måte, kan neppe føre til særlig stor velgeroppslutning. At mange homoseksuelle har gjort det samme opp gjennom tidene, hjelper ikke på situasjonen for barna.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!