Ha det bra, UNESCO

Publisert:

Nylig takket både Israel og USA for seg i UNESCO, FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (engelsk: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization).

 
Trump holder løftene til kristenfolket

Publisert:

Donald J. Trump var ikke populær på Values Voter Summit de to første gangene han talte der. I fjor fikk han tam applaus, da han talte noen uker før valget. Denne helgen ble han tatt imot som en helt av kristenfolket.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 

Publisert:

Terror som politisk og religiøst virkemiddel er ikke noe nytt. Verden har stått overfor slik terror fra ulike hold i årtusener. Europa og Midtøsten har til nå lidd skade av islamsk terror sammenhengende i 13-1400 år.

 

Publisert:

Den internasjonale kampanjen mot atomvåpen (ICAN) får Nobels fredspris for sitt arbeid med å påpeke de katastrofale humanitære konsekvensene av bruk av atomvåpen. Gratulerer.

 
Våpendilemma i USA

Publisert:

Vi nordmenn er veldig interessert i USA. Mediedekningen av det som skjer der borte, enten det er politisk, nyhetsmessig eller fra underholdningsverden, er massiv. Det kan virke som om vi ikke får nok.

 

Publisert:

Åpent brev til Kirkerådet vedrørende Kirkeuka for fred i Palestina og Israel, faren for økt antisemittisme i Norge og forsterket konfliktnivå mellom de selvstyrte palestinske områdene og Israel.

 

Publisert:

Kibbutz-bevegelsen har vært et av Israels viktig varemerker fra landet ble opprettet.

 
En forsmak av himmel

Publisert:

Ifølge Bibelen er Jerusalem en forsmak på himmelen. Det er speilet for den evige byen, det himmelske Jerusalem. Løvhyttefesten må være noe av det nærmeste man kommer en manifestasjon av den himmelske bryllupsfesten på jorden, i denne tidsalderen. Det er unikt å se tusenvis av mennesker fra over 100 ...

 
ANNONSE
Annonse
 
Ta vare på «flokken din»

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:55

Han sa ofte noe klokt, avdøde Per Fugelli. Og noe av det siste han oppfordret til var at du som menneske må huske på å «ta vare på flokken din» Det var betimelig. For «flokken» blir stort sett mindre i vår tid. Og vi er avhengig av hverandre.

 

Publisert:

I mai 2016 vedtok The International Holocaust Remembrance Alliance, IHRA, en oppdatert definisjon av antisemittisme. Norge, sammen med 30 andre land deltok på møtet og sluttet seg til definisjonen. Blant punktene i definisjonen merker vi oss flere som kan ramme deler av norsk offentlig debatt, og et...

 

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:52

Det heter seg at staten bidrar til å finansiere menigheter. Men hvem er det egentlig som finansierer hvem?

 

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:56

Det er helt latterlig å høre all fordømmelsen i FN mot Israel. Den 25. september haglet beskyldningene nok en gang mot den eneste demokratiske rettsstaten i Midtøsten.

 
Den totalt ubalanserte «Kirkeuka for fred»

Publisert:

En sterkt politisert og sterkt ensidig fremstilling av konflikten mellom israelere og palestinerne er gjennomgående i hele arrangementet.

 

Publisert:

Jødene i Europa er bekymret over økt antisemittisme, og peker på det tyske valget som et faretruende varsel.

 
«Rakettmannen»

Publisert:

Hva er det som skjer? Hele verden står på hode fordi USAs president har kalt Nord-Koreas leder for «rakettmannen». Men med hans vanvittige og heftige rakettprogram er da navnet betegnende. Og Kim Jung-un har svart ved å kalle Trump for en gammel, mentalt forstyrret mann, som han skal filleriste – el...

 
Arbeiderpartiets mørkemenn

Publisert:

Den siste tiden har det foregått intense debatter i maktens korridorer, både i det skjulte og det åpenlyse. Ofte aner vi at det er «noen» som har lagt føringer som ikke nødvendigvis uttaler seg i media. Vi ser bare krusningene etter hva som har foregått.

 

Publisert:

I desember 2009 presenterte en gruppe fremtredende arabiske kristne aktivister, ledet av biskop Munib A. Younan, et dokument for generalforsamlingen i Kirkenes Verdensråd i Genève.

 

Publisert:

Radikalisering har i lang tid vært et tema for debatt og politisk handling. I dag vil de fleste oppfatte temaet radikalisering som å dreie seg om unge muslimer som av religiøse grunner setter seg fore å praktisere det de har lært om bruk av terror i islamsk «hellig krig.»

 
Det ble et skattevalg, men hva nå?

Publisert:

AP sin fatale skatte-bommert førte til blå seier ved valget. Det var en lykke. Hvordan AP kunne tro at de kunne vinne et valg ved å love 15 milliarder mer i skatt var underlig. Det førte da også til et katastrofevalg for Ap.

 
Er det for sent å snu?

Publisert:

KrFs ferd mot sperregrensen har vært taktfast siden 2005. Allerede den gang snakket man om et dårlig valgresultat, men bunnen var absolutt ikke nådd. Hvert stortingsvalgår etter dette har det blitt satt nye rekorder i få stemmer ved nasjonale valg.

 
Kristelig Folkeparti rives i stykker

Publisert: - Oppdatert: 19.09.2017 kl 15:09

Det er vondt å se på KrF for tiden. Partiet rives i stykker i en dragkamp mellom velgere og partitopper. Det er ikke sikkert KrF kommer helskinnet i fra det.

 

Publisert:

Under valgkampen noterte vi oss en betimelig protest fra to statsråder fra Høyre mot hatefulle ytringer i det politiske miljø. I et innlegg i avisen Vårt Land rettet de oppmerksomhet mot et nytt norsk parti med en åpenlys nazistisk orientert profil.

 
Ondskapens akse?

Publisert:

I 2002 nevnte president Georg W. Bush, tre land i sin «State of the Union-tale». Det var Nord Korea, Iran og Irak og han inkluderte dem i det han kalte «Ondskapens akse». Disse landene var nevnt fordi de etter hans mening støttet terror og «andre fiender» av friheten.

 
Kjemp for alt hva du har kjært

Publisert:

I forrige uke møtte jeg Helen Berhane, som har sittet over to år innelukket i en metallcontainer i Eritrea fordi hun ikke ville fornekte Jesus.

 
Sannhetens time for KrF

Publisert: - Oppdatert: 12.09.2017 kl 04:01

Valgresultatet ble nedslående for KrF. Fremtiden for partiet avgjøres av de veivalg som gjøres nå.