Biskoppelige bekymringer

Publisert:

Biskopenes rolle i dagens Norge er forunderlig. I en historisk kontekst, der deres legitimitet i stor grad knyttes opp til apostlenes rolle som tilsynsmenn for urkirken, fremstår utøvelsen av embetet i dag i et grelt lys.

 
Perfekt timing

Publisert: - Oppdatert: 18.12.2017 kl 06:18

Se videokommentar her!

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 

Publisert:

Vi har ofte undret oss over norsk Midtøsten-politikk. Vi har aldri fått den til å bekrefte at vår utenrikspolitikk har som hovedoppgave å ivareta norske interesser overfor utlandet. I forholdet til Midtøsten forekommer det oss at det like gjerne kan forholde seg omvendt: Utenriksministerens hovedans...

 
Sterkt begrenset nåde

Publisert:

Det er en lett lek å finne feil ved andre. Etter syndefallet har alle mennesker feil, alle har syndet, det finnes ikke en eneste rettferdig ifølge Bibelen.

 
Nobel-fest som rørte til tårer

Publisert:

Organisasjonen som bekjemper atomvåpen har fått Nobels fredspris. Det er som seg hør og bør. Festivitas i Oslo Rådhus er flott. Jeg har deltatt som gjest mange ganger selv, og dette året er ICAN en verdig vinner.

 
Misforståtte bekymringer over Jerusalem

Publisert:

Norske myndigheter uttrykker dyp bekymring over at USA har anerkjent Jerusalem som Israels hovedstad og startet arbeidet med å flytte ambassaden dit fra Tel Aviv. Bekymringen er unødvendig.

 

Publisert:

Den 26. november ble 75-årsdagen for den store jødetransporten fra Norge til Auschwitz markert med en vakker seremoni med representanter for bl.a. kongehus og regjering i Universitetets aula i Oslo. Minnemarkeringen ble arrangert av Det Mosaiske Trossamfund, Oslo, Det Jødiske Samfunn i Trondheim og ...

 
Stigende spenning

Publisert: - Oppdatert: 05.12.2017 kl 15:08

Rykter om krig er ikke uvant kost. Men krigstrusselen fra Korea-halvøyen er uhyggelig. Langdistanseraketter med atomstridshoder er en trussel utenom det vanlige.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Norge underslår jødisk tilknytning til Tempelhøyden

Publisert: - Oppdatert: 29.11.2017 kl 20:38

Hvert år vedtar FNs hovedforsamling omkring 20 resolusjoner som ensidig fordømmer Israel, etter utkast fra arabiske og andre muslimske land. Norge støtter de fleste av disse fordømmelsene. 29. november, datoen for den såkalte Delingsresolusjonen, har Hovedforsamlingen gjort til fordømmelsesdag mot I...

 

Publisert: - Oppdatert: 28.11.2017 kl 17:06

For noen dager siden meldte NRK Urix nærmest gledesstrålende at forsoningssamtalene mellom terrororganisasjonene Hamas og Fatah kanskje var ved å lykkes og at en palestinsk samlingsregjering kunne bli resultatet. De innkalte ekspertene var noe mer skeptiske, men satte sitt håp til at man nå, etter m...

 

Publisert:

Oppsigelsen av Dr. Katarzyna Jachimovicz var ulovlig. Det har Aust-Telemark Lagmannsrett slått fast. Dommen forteller også hvilket rått spill som ble satt i gang for å frata henne jobben.

 
Truer sosiale medier demokratiet?

Publisert:

The Economist mener det. Hvorfor? Sosiale media er en ny maktfaktor. Kontrakten mellom mennesker kan etableres. Informasjon kan gis uten at det er noen «mellommann».

 
Norge IDAG er som kjerringa mot strømmen

Publisert:

Da jeg møtte sjefredaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk, til debatt i Dagsnytt 18, torsdag i forrige uke, uttrykte han at han mente Norge IDAG bare drev med glansbildejournalistikk, og han påstod at vi ikke hadde kritisk journalistikk etter god presseskikk.

 
En annen arena

Publisert:

Det er lett å få inntrykk av at vi er på vikende front som kristne i Norge. Men som kristne skal vi ha mer enn det synlige for øye.

 

Publisert:

På samme måte som de første vårtegnene gjerne dukker opp gjennom snøen lenge før kulda slipper taket, har vi i lang tid merket oss at antisemittismen i Norge viser tydelige tegn på ny oppblomstring når det nærmer seg en religiøs høytid som jul eller påske.

 
Hva er kristen journalistikk?

Publisert: - Oppdatert: 22.11.2017 kl 09:51

Norske aviser bruker stadig oftere spalteplass på uvesentligheter, som sladder og rykter. Media har alltid bidratt til å underholde, men aldri før har sensasjonsjournalistikken i så stor grad tatt plassen fra viktige nyheter og dybdejournalistikk.

 
#Metoo - Hva har gått galt?

Publisert: - Oppdatert: 21.11.2017 kl 14:08

Overgrep og trakassering er kommet frem i lyset gjennom #metoo-kampanjen. Det er bra at det blir åpenhet om det som kvinner (spesielt) blir utsatt for. Det er forferdelig at så mange jenter og kvinner, for ikke å snakke om barn, bli utsatt for seksuell trakassering og direkte overgrep - i et vanvitt...

 
Med stø kurs mot isfjellet

Publisert:

KrF seiler videre i spenning mellom indre og ytre krefter. Det er vanskelig å se for seg, selv med god vilje, at dette ender godt. Vi er vitne til en Titanic-seilas, med stø kurs mot isfjellet.

 

Publisert:

Natten mellom 9. og 10. november 1938, Krystallnatten, innledet nasjonalsosialistene iverksettelsen av sin plan om en «endelig løsning på jødespørsmålet» i Europa.

 
Krystallnatt-markeringer viktigere enn noensinne

Publisert:

Krystallnatten ble behørig markert på Sotra. Det ble den sikkert flere steder, men det er nesten ikke reflektert i media. Det er ille.

 
Skremmende historieløshet

Publisert:

I et verdenshistorisk perspektiv skjedde Holocaust i går. Likevel ser vi stadig oftere eksempler på at dagens generasjon ikke i tilstrekkelig grad makter å ta innover seg alvoret i hendelsene på vårt kontinent for rundt 70 år siden.

 
En Wilberforce for de ufødte

Publisert: - Oppdatert: 10.11.2017 kl 12:00

Se videokommentar!

 
Når sannheten ikke passer

Publisert:

En av forutsetningene for at statistikk skal være relevant, er at den i alle fall forsøker å være objektiv. Det er klart at helt nøytral kan ingen statistikk bli. Bare det at man må velge ut spørsmål som tas med i en spørreundersøkelse, og ikke minst hvordan spørsmålene stilles, gjør at den som utfø...

 
Terror i New York og to søstre i Raqqa

Publisert:

En bilterrorist drepte åtte, og skatet alvorlig 12 uskyldige mennesker i nærheten av «Ground Zero» i New York. Bilen som terrorvåpen brer seg, fra Jerusalem, via Nice til London og nå til New York.

 

Publisert:

Den 2. november var det 100 år siden den britiske regjering innrømmet det grusomme overgrepet som i det første århundre ble begått av de romerske imperialistene da deres arméer slo ned de jødiske frihetskjemperne, massakrerte store deler av det jødiske folk og drev hundretusener i eksil.

 
ANNONSE
Annonse