Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

"Fyll Spektrum!"

Under press: Møteaksjonen med evangelist Franlin Graham er under press etter oppslag i Vårt Land og Aftenposten. FOTO: NTB scanpix

Venstresidemediene har begynt å våkne, og vil legge kjelker i veien for høstens store vekkelseskampanje i Oslo Spektrum. Det var forventet, og bør inspirere oss til deltakelse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.02.2017 kl 19:37

«Predikantens Trump-støtte kan stoppe vekkelseskampanje i Oslo» skriver Aftenposten.

Dersom kampanjen stanses er det verken Donald Trump eller Franklin Graham sin skyld. Da er det et veikt og uforstandig kristenfolk. Det må ikke skje, og skal ikke skje.

Foranledningen for overskriften i Aftenposten er at noen av medlemmene i hovedkomiteen for høstens evangeliske aksjon med Franklin Graham som hovedtaler har trukket seg. Vårt Land laget nemlig et intervju med «historikeren og sekularitets-forskeren» Stefan Fisher-Høyrem som sa at Franklin Graham «gir Guds velsignelse- og håndslag til en rasistisk, selvforherligende og nasjonstilbedende president som bader i urettferdig rikdom». Han spurte om de 20 norske kristen¬lederne og samfunnstoppene i hovedkomiteen for kampanjen i november 2017, vet hva de har gjort når de har invitert en «forkynner som er så overbevist om at Trump er utvalgt av Gud».

Det er vel ingen dristig antakelse å si at denne forskeren neppe stemmer på Fremskrittspartiet.

Venstresidens akademikere og venstresidens journalister. Sammen lager de sin virkelighet og sender den ut til det norske folk som sannhet og visdom.

Når skal kristenfolket forstå hva som skjer?

Franklin Graham er en evangelist og nødhjelpsarbeider. I den grad han var engasjert i personvalg, så var det imot Donald Trump, under nominasjonen. Men da Trump ble valgt, og USA slik unngikk avkristnings- og abortmaskinen Hillary Clinton, sa Franklin Graham det titalls millioner kristne amerikanere sier: «Gud hørte våre bønner».

Deretter takket Franklin Graham ja, sammen med en rabbiner, en katolsk prest og flere andre kristenledere, til å be for Donald Trump ved presidentinnsettelsen, slik Gud har befalt oss å gjøre.

Det var et vakkert øyeblikk, og burde få oss alle til å gråte. Gråte av glede over at verdens viktigste land fortsatt feirer sine presidentinnsettelser med bønn til Gud. Og av sorg fordi at visse krefter har avkristnet vårt eget Norge, slik at ikke en prest eller evangelist er å se, når en ny statsminister skal tiltre her til lands.

Franklin Graham hører til hovedstrømmen i amerikansk kristenliv. Han forkynner evangeliet, tro mot Guds Ord, og vil at USA skal fortsatt være et kristent land.

Begge deler er trolig et problem for en «historiker og sekularitetsforsker» ved et norsk fakultet, men det burde ikke være det for norske kristenledere. Og det skal definitivt ikke være det for oss på den kristne grasrota.

Venner, dette er en prøve. Vil norske kristne la seg stresse av venstresidealliansen i Norge, som står både evangeliet og kristen samfunnsreformasjon imot?

Nei, la oss fylle Oslo Spektrum 11-12. november. Og ta med deg en ufrelst venn. Det er «vekkelse eller undergang», slik Emanuel Minos lærte oss.

Og denne siste utviklingen er en påminnelse om det.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!