Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hva blir stående når alt rystes?

Vi lever i en tid med store omveltninger. Det er krig og rykter om krig. Jordskjelv og tsunamier, politisk kraftige brytninger, med ekstremister i flere leire.

Tekst:

Publisert:

Det er også mange som opplever sterk åndskamp. En rekke menigheter har blitt skaket i grunnvollene og vi ser gryende kristenforfølgelse i vårt eget land.

Jeg snakker med mange av våre abonnenter hver uke på telefonen, da vi jobber med å få flere støttepartnere for avisen. Vi får stort sett bare rosende ord om Norge IDAG. Og det er tydelig at leserne setter stor pris på avisen. Men denne uken snakket jeg med et par som uttrykte at de syntes det hadde vært så mye i det siste som var krevende å lese om i våre spalter.

Det fikk meg til å tenke på Jesu egne ord i Matt. 24:6:

«Dere vil høre om kriger og rykter om krig. Se til at dere ikke lar dere skremme. For alt dette må skje, men ennå er ikke enden kommet.»

Et annet sted lover Gud at han skal ryste alt som kan rystes. Hebr. 12:26-27: «Hans røst fikk den gang jorden til å skjelve. Men nå har han lovt: «Enda en gang vil jeg ryste, ikke bare jorden, men også himmelen.» Her står det: «enda en gang». Det viser at det som kan rokkes, fordi det hører til det skapte, det skal skiftes ut, for at det som ikke kan rokkes, skal bestå.»

Det er aldri behagelig å oppleve at ting blir rystet ut av posisjoner. Vi mennesker liker som regel best når alt er ved det trygge og sedvanlige. Men like før Kongen kommer, kan vi ikke bare holde på med «business as usual» (de vanlige forretninger). Vi må våke og være rede.

Det er mange lignelser i Bibelen om dem som ikke var klare når brudgommen kom. Vi har for eksempel de 5 ukloke jomfruene som ikke hadde nok olje på lampene (Matt. 25). Og vi har den ukloke tjeneren som ikke hadde tanke for når hans Herre skulle komme, og gav seg til å ete og drikke med drukkenbolter, som det står i Matt 24. De som ikke var klare, fikk ikke være med sin Herre. Slik er det også med oss. Om vi begynte bra, hjelper det ingenting om vi etter hvert sovner hen.

Jeg tror vi rett og slett kan være takknemlige når Gud skaker tingene rundt oss. Da vil det også bli mer klart for oss hvem vi kan stole på, hvem vi kan stå sammen med i åndskampen. Og hvem som på den annen side bøyer av med en gang det begynner å blåse litt.

Når det gjelder menigheter som rystes, er det tross alt bedre at det som ikke er av Gud kommer frem i lyset enn at fasaden er pen og pyntelig. Ingen menighet som bygger på sand, blir stående når stormene kommer.

For det er først på uværsdagene vi ser hvor solide hus vi har bygget og hvor stabil grunnen er. Det er Guds nåde når dette åpenbares før den ultimate testen kommer, om vi blir stående framfor den levende Gud. «For vår Gud er en fortærende ild» (Hebr. 12:30)

I politikken ser vi også store omveltninger. Disse rystelsene vi opplever, presses frem av en globalisert politikk som skaper uro på verdensbasis. Når landegrenser er umoderne, samtidig som NATO har søkt å påtvinge demokrati ved krig på despotiske regimer i Nord-Afrika og Midtøsten, får vi innvandringsboom og ustabilitet over store deler av verden. Per i dag er 24,5 millioner mennesker på flukt i andre land enn sitt eget. Spenningen mellom øst og vest er også påtakelig, og Israel forfølges med ord og handling som aldri før.

I lys av alt dette er det lett å bli bekymret. Men som troende har vi et løfte som overvinner verden, nemlig håpet om herlighet i Jesus Kristus. Han er konge i et evig rike, et rike som ikke kan rokkes. Dette riket er vi alt borgere av om vi har tatt imot Jesus som Herre.

«Siden vi altså får et rike som ikke kan rokkes, så la oss være takknemlige og med takk gjøre vår tjeneste slik Gud vil, i ærbødighet og frykt.» (Hebr. 12:28)

La oss da løfte blikket når vi ser alt skakes rundt oss, for det er et tegn han har lovet oss skal vise at hans komme er nær. Og det er Hans velsignede redskap for å rense sin brud som han kommer for å hente, moden, våken og rede.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!