Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Intolerant trakassering

Intoleranse og trakassering kommer etter kirkemøtet. Og de intolerante er de som har kuppet ikke bare lovgivningen og politikken, men også kirken. De kommer til å drive frem trakasseringen er media, fra lokalaviser til riksmedia. Prester som ganske enkelt leser Bibelen vil bli uthengt til spott og spe. Få vil makte presset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 16:00

Kanskje først ute er Vestnytt på Sotra. Førstesideoppslaget er: «En verbal knyttneve fra presten» Avisen har sitt nedslagsfelt i de viktige oljekommunene Sund, Fjell og Øygarden.

Presten som omtales heter Helge Unneland og er en av dem som vil stå på Bibelens lære om ekteskapet og ikke bøyer nakken for kirkemøtets fatale, u-bibelske vedtak.

På Vestnytts forside kan vi videre lese: «Dåpen i Fjell kyrkje ble ikke slik familien hadde sett for seg. Fadderen, dåpsbarnets lesbiske tante, valgte til slutt å forlate kirkerommet.»

Men hun kontaktet umiddelbart Vestnytt. Og hva hadde så denne fadderen tenkt? At hun skulle komme til en kirke som ikke lenger forkynner Guds ord? Er hun ikke kjent med at Bibelen er kirkens programskrift? Og hvorfor er hun da fadder?

Selv om kirken har endret syn, har jo ikke Skriften gjort det. Skal de lesbiske og homofile få definere hva som er akseptabelt at en prest skal si i kirken?

Fadderen og lokalpressen mener tydelig vis det. Men de som i realiteten leverer «et knyttneveslag» er avisen og fadderen - mot presten.

Biskopen i Bjørgvin, Halvor Nordhaug, har reagert på oppslaget i Vestnytt. Ganske sikkert er han blitt presentert for hva som nå skjer med bibeltro prester etter at biskopene gjorde knefall på kirkemøtet. I artikkel dagen derpå i Vestnytt gir biskopen full støtte til Helge Unneland. Det er jo bra.

Vestnytt er tydelig litt berørt av at presten får støtte av biskopen. Som plaster på såret, (eller noe slikt) gjengir de hele prestens tale. Noe godt kommer det altså ut av elendigheten. Og talen er nå lest av mange flere enn de som hørte den, må vi tro.

Og hva sier så Helge Unneland i sin tale - som altså har skapt strid:

«Det er vanskelig å være ung når samfunnet rundt oss gir så utydelige og tvetydige signaler. For ikke å snakke om når Kirken og kirkemøtet går inn for «samkjønnet» vigsel, selv om Jesus bekrefter skaperordningen – «til mann og kvinne skapte han dem.» Vi oppfordres til å holde fast på Jesu bud. I kjærlighet. Vi trenger normer og tradisjoner som kan være med å forankre vår liv, så vi ikke kommer i drift.»

Biskopen mener at dette er et ordvalg som ikke kan betraktes som verken polemisk eller støtende. Og har selvsagt rett i det.

Men når kirkemøtet har vedtatt at «begge syn» på likekjønnet vigsel skal ha rom i kirken, vil det skape en vedvarende trakassering mot dem som holder på Guds skaperordning. Det er selvsagt bra at Helge Unneland har full støtte, både i kirkemøtets vedtak og fra biskopen, i denne saken. Men at et slikt utsagn som det over, fører til karakteristikker som «verbal knyttneve fra presten» viser hvilken tid vi er inne i. Og hva som ligger foran oss.

Helge Unneland har valgt å stå på Bibelens ord, naturens orden og den sunne fornuft. Men trakasseringen kommer til å fortsette mot andre. Og intoleransen kommer til å møte oss alle hvis vi våger å sitere fra Bibelen i fremtiden.

Kirkemøtets vedtak gav oss en kirke som følger tidsånden og ikke Guds Ord. Og det var en demning som brast. Biskopene kan ikke stanse den flodbølgen de slapp løs.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!