Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kristenfolkets mann – Israels mann

Kristenfolkets mann – Israels mann

Usvikelig: Mike Huskabee er en usvikelig venn av Israel, og en positiv og optimistisk politiker , i Kåre Kristiansens Ånd. Nå kommer har til Oslo Symposium. FOTO: NTB scanpix

Mike Huckabee er en politiker helt utenom det vanlige. Og hans vennskap med Israel er bunnsolid. Og nå kommer han til Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.01.2017 kl 21:15

Det er en stor ære å få dele ut Kåre Kristiansens Minnepris. Og i år er denne æren i hvert fall ikke mindre enn den har vært. For jeg er sikker på at Kåre Kristiansen ville være svært begeistret for årets mottaker. Han er i Kåre Kristiansens ånd.

Mike Huckabee kunne vært USAs president. Han kom nære å vinne nominasjonen i 2008. Da hadde han allerede bygget seg opp som en av USAs fremste guvernører, og styrte Bill Clintons hjemstat i 11 år. Til og med Clinton lovpriser Huckabee.

Han endte på andreplass bak John McCain, og var lenge favoritt til å bli McCains visepresidentkandidat, en jobb som gikk til Sarah Palin.

Men Mike Huckabees karriere endte heldigvis ikke der. Siden da har han fortsatt å kjempe for de kristne hjertesakene over alt, og er en av de fremste kristne politikerne og debattantene i USA.

En rød tråd i Mike Huckabees tjeneste siden 70-tallet, er hans vennskap med Israel. Som pastor, TV-gründer og politiker har han sjelden holdt en tale, uten å nevne Israel. Selv har jeg hørt ham tale på en rekke konferanser i USA, 10-15 ganger. Aldri kan jeg huske at Israel-temaet er forbigått.

Og Israelssaken er ikke bare viktig i seg selv. Den er også en test på enhver kristen som vil gjøre noe i samfunnet. Fordi den avdekker om man er villig til å betale prisen for å stå imot det trykket som gjør seg gjeldende både personlig og åndelig, når man skal være det skriften sier at vi som kristne skal være; Sannhetens støtte og grunnvoll. Og det er få steder sannheten har så dårlige kår, som i debatten om Midtøsten.

Huckabee er et forbilde på en rekke områder. Han nøyer seg ikke med å ha de rette standpunktene, og uttrykke dem der det koster minst. Han søker politisk makt og går i rette med dem som lyver om Israel uansett hvem og hvor de er.

Og han gjør det på en måte som er det kristne vitnesbyrdet verdig. Med et smil om munnen, tro og optimisme, og med et blikk for både tid og evighet.

Det er en av grunnene til at Mike Huckabee er en umåtelig populær politiker. Han makter å være både sannferdig, ubestikkelig og hyggelig samtidig. Og han er optimist på vegne av de kristne sakene og deres betydning.

Mike Huckabee representerer i så måte noe av det vi sårt trenger i Norge; Mot, glede, tro og optimisme på vegne av den kristenkonservative bevegelsen.

Det er en stor begivenhet når Mike Huckabee kommer til Oslo og Norge. Han er i øverste politiske sjikt i verdens viktigste supermakt, og han er en av oss. Vi har mye å lære av den politiske bevegelsen han representerer, og vi har aldri lagt skjul på at Oslo Symposium er inspirert av våre amerikanske venner.

Tildelingen av Kåre Kristiansens minnepris til Mike Huckabee markerer også prisen som en internasjonal pris på høyt nivå. Vi satte oss som mål da vi etablerte prisen, at denne skulle forlenge Kåre Kristiansens politiske prosjekt, utover hans levetid. Denne tildelingen er et bidrag til dette, og fremtiden er lys.

Mike Huckabee sin tale til Oslo Symposium 4. mars er nok en grunn til å melde seg på årets konferanse. Du vil være tilstede i år. Det blir en opplevelse av de sjeldne, og et vendepunkt i Oslo Symposium og den verdikonservative bevegelsens historie.

Ja, vi sier det så sterkt. Vi er nemlig inspirert av Mike Huckabee.

Vi ses i Oslo 3-4. mars.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!