Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pinsebevegelsens viktige kall til sosial rettferdighet - del 1

Forståelsen og den praktiske oppfølging i den moderne tids pinsebevegelse av kallet til sosial rettferdighet har aldri nådd sitt fulle potensiale. Og det vil heller ikke skje - uten at vi gjør noe med det!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 16:00

Det er nettopp derfor vi gjør noe!
Norske Wikipedia definerer Pinsebevegelsen slik: «En felles betegnelse på en gruppe av flere selvstendige kristne samfunn og menigheter, som følger en «bibeltro» (i betydningen bokstavtro) kristen lære. Disse utgjør ikke én organisert enhet.»
European Apostolic Leaders, som jeg leder ut fra vårt hovedkontor i Oslo, hører inn under den religionsosiologiske definisjon av «pinsebevegelse». Blant våre medlemmer har vi lederne for flere nasjonale pinsebevegelser i europeiske land.

Riktig retning

Pinsebevegelsen går definitivt i den riktige retning. Kanskje ikke fullt så mye i det vi kaller «den apostoliske bevegelse» der tendensen - dessverre - synes å være mest å skaffe velstand for de velstående - «for meg».
Men som Robert C. Crosby, professor i praktisk teologi ved Southeastern University, skriver i en Christianity Todayartikkel i 2011: «En ny pinsebevegelse holder på å tre frem, en mer meditativ bevegelse, en bevegelse som er mer opptatt av sosial rettferdighet, mer opptatt av det som er utenfor menigheten enn det som pågår innenfor.»
Eller som min venn, Amsterdam-sosiolog Samuel Lee, president ved Foundation University, skriver i sin bok «A New Kind of Pentecostalism» (første utgave 2011): «Pinsebevegelsen er i ferd med å bli noe helt nytt. Gud kaller sin menighet til å bevege seg fremover til modenhet, til å demonstrere institusjonell fleksibilitet, til å åpenbare kraften i guddommelig kjærlighet til menneskeheten, til å leve ut toleransens og omsorgens credo overfor verden.»
Vi elsker å gjøre meningsfylte godhets-gjerninger for å hjelpe fattige og nødlidende, og vi taler gladelig for de undertrykte og forfulgte. Ellers blir våre handlinger bare symbolske.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!