Ti tusen har meldt seg ut av Den norske kirke i år

Publisert:

Da muligheten for å melde seg ut eller inn av Den norske kirke via internett ble åpnet i fjor, startet en massiv bølge av utmeldinger. Nå er tallene på et mer stabilt nivå, men likevel har 10.479 meldt seg ut i løpet av årets syv første måneder. Samtidig meldte 1.547 seg inn i samme periode, og det ...

 
Lokker med gratis tur til misjonsland

Publisert:

Bibelskolen Gå Ut Senteret gir bort gratis tur til et av skolens misjonsland eller en prøveuke som student. – Det handler om å la folk få øynene opp for tilbudet vårt, sier rektoren.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
– og Dagfinns hjerte ble helbredet

Publisert:

Dagfinn Gaarde har fått et nytt liv etter at en frimodig bibelskolestudent stoppet ham langs veien og spurte om han kunne få be for ham.

 
Strekker ut kjærlige hender i Gambia

Publisert:

Anne Marie og Bjørn Pettersen har reist langt ute i bushen i Afrika for å finne pasienter med leppe- og ganespalter. Nylig fikk de 45.000 kroner fra Øygospels misjonskollekt til sitt arbeid i Kenya og Gambia.

 
Avgjørende dager i kampen for kristen skole på Stord

Publisert:

Stord Kristne Skule kjemper i motvind for å få starte opp. Den siste bøygen er at uteområdene må godkjennes som skolegård av Utdanningsdirektoratet. Rekker de ikke det, får de ikke starte opp i år – og da mister de godkjenningen til å drive skole.

 
ANNONSE
Annonse
Kristen-Norge intensiverer bønn før Stortingsvalget

Publisert:

1. Hvordan forbereder din menighet/organisasjon stortingsvalget i september? Har dere konkrete bønnemøter? Bønn under gudstjenester for valget? Besøk av kandidater? Temamøter? 2. Er det noen spesielle politiske saker din sammenheng ser på som viktig fra et kristent ståsted? 3. Hvor opplever du dag...

 
Løfter frem Hans Nielsen Hauges liv i musikkteater

Publisert:

Historien om en av de mest betydningsfulle personer i norsk historie blir nå løftet frem på scenen i Fredrikstad.

 
Stina fant frihet hos Jesus

Publisert: - Oppdatert: 19.08.2017 kl 10:17

– Jeg vil gjerne etablere meg på nytt, og helst i Froland. Jeg har lært nå at jeg skal være nøye med å velge mitt nettverk. Og jeg vil gjerne være med på møtene til Jørn og Pernille Strand. Jeg vil ikke la meg drive av følelsene. Det har vært feil. Tro har ikke primært med følelser å gjøre. Det er e...

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
– Viktig å vere Guds påminnarar

Publisert:

Via ein ukjent mann i Øvre Årdal fekk studenten Wenche Lunde i 1974 ei påminning frå Gud som gjorde at ho valde å bli misjonær.

 
Kristne briter føler seg marginalisert

Publisert: - Oppdatert: 17.08.2017 kl 15:07

Hele 93 prosent av britiske kristne føler at deres tro er marginalisert, ifølge en ny undersøkelse.

 
Mener folkehøgskolene øker valgdeltakelsen

Publisert:

Hele 75 prosent av elevene som gikk på folkehøgskole dette året sier de er sikre på at de skal stemme ved valget.

 
Jordheim går fra Vårt Land til KA

Publisert:

Trygve W. Jordheim (38) slutter som administrativ redaktør i Vårt Land og går over til jobb som kommunikasjonssjef i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter.

 
Samarbeid gir frukt på Holmen leirsted

Publisert:

SOMMER: Holmen Leirsted som eies av Normisjon ligger vakkert til i Finnsnes kommune i Troms. Her samles folk fra nord sammen med spanjoler for å høre om hvordan Gud virker i vår tid, og hvordan man kan nå nordmenn i Spania og mennesker i Nord-Afrika.

 
Utfordrer unge til å bli Jesu etterfølgere

Publisert:

STEVNESOMMER: Frikirkens sommerfestival, «Visjon 2017» ble arrangert i Stavern i Vestfold. Totalt har festivalen 1200 påmeldte i alle aldre. 200 av disse er tenåringer og Frikirken tar denne generasjonen på dypt alvor.

 
«For en tid som denne» – Sommerkonferanse i Q42

Publisert:

Sommerstevne: Omlag 4000 mennesker har denne uken vært innom Filadelfia Kristiansands sommerkonferanse i Q42. Tema for konferansen var «For en tid som denne», – et tema som har gjennomsyret alt fra taler til lovsang.

 
– Jerusalem er blitt en tumleskål for nasjonene

Publisert:

STEVNESOMMER: 4.-6. august gikk årets Israelsstevne arrangert av For Bibelen og Israel av stabelen på Hedmarktoppen. Tema i år var «Israel, Herrens tjener». Konferansen ble ledet av Gro Faye-Hansen Wenske og hovedtaler var den messianske jøden dr. Gershon Nerel. Han er professor og ekspert på Bibele...

 
– Samefolket lengter etter mer av Gud

Publisert:

SOMMER: Det var arrangert Arctic North Sommerkonferanse for fjerde gang i Laksjohka i Finnmark i juli. Folk fra ulike grupper fra hele verden kom sammen for å prise Jesus på sin egen måte, med veldig forskjellige uttrykk.

 
Ordet og Israel vokser

Publisert:

Den norske bevegelsen Ordet og Israel hadde sommerstevne på Bibelskolen i Grimstad i helgen. Tema var Israel og løftene. Organisasjonen kan vise til vekst fra 2016 til 2017.

 
– Feirer 40 år i front

Publisert: - Oppdatert: 05.08.2017 kl 19:52

STEVNESOMMER: – Det er valgår. Jeg tror det er viktig at vi samles til bønn for folk og land. Det er et av hovedmålene for vår sommerkonferanse den 8. - 13. august, sier Jan Hanvold til Norge IDAG.

 
Bibelcamp med hvile- og nådepuls

Publisert:

Den første gangen Audun Nilsen kjørte forbi og så Vegårtun, sa han: «Her setter jeg aldri mine bein!» Nå er det aldri en sommer uten bibelcamp her for ham og familien. – Du får et avbrekk, samtidig som du har fokus på det som er viktig i livet, forklarer kona Janne.

 
Trekker stadig flere -  venter 3.000

Publisert:

STEVNESOMMER: – Jungeltelegrafen fra fornøyde deltagere fra tidligere år og mange gode ambassadører landet rundt gjør at oppslutningen øker, sier Morten Skjævestad, som er ansvarlig for å sette sammen programmet for Skjærgårdssang.

 
– Vekkelsestoner og mye folk fra første møte

Publisert:

STEVNESOMMER: Mangs Netskar er svært fornøyd med Sommerkonferanse 1, som det kalles. – Vi kjente vekkelsestonen fra første møte, sier Netskar og nevner at fredag kveld var det fullt hus. – Det er gledelig å se stadig nye gjester komme til Gavelstad, synes han.

 
– Hovedpoenget er å nå ufrelste med Jesus

Publisert:

Evangelisk Misjon sommerstevne profilerte fra første stund hva alt handler om, sjelers frelse, med sin evangelisering i Svarstad sentrum. – Uten hovedfokus på dette blir alt bare meningsløse religiøse aktiviteter, sier Mangs Netskar.

 
Norea Mediemisjon ligger stadig foran

Publisert:

Norea Mediemisjon sin sommerssamlin gav inspirasjon og dypere innsikt i Noreas arbeid. Norea sprer budskapet om Jesus til unådde folk og folkeslag, via radio, TV og internett. – Vi får respons fra 800 mennesker hver dag, mennesker som er berørt av Noreas arbeid, forteller konstituert daglig lede...

 
Lovsang og åpen himmel over IMI-kirkens sommerfestival

Publisert:

STEVNESOMMER: IMI-kirkens sommerfestival «Åpen Himmel» samlet over tusen på bibelskolen i Grimstad.

 
ANNONSE
Annonse