Forventer at kulturministeren vil ta tros- og livssynsmiljøene på alvor

Publisert:

– Vi er glade for at vi får en statsråd som vil folkekirken vel, sier Frank Grimstad i KA om at Trine Skei Grande blir ny kulturminister.

 
Ny mobil-app skal hjelpe nyfrelste

Publisert:

Troens Bevis i Kvinesdal har utviklet en ny app for IOS- og Android-plattformer med kurs for nyfrelste. Siden bruken av smarttelefoner sprer seg i rekordfart over hele verden, vil dette gjøre det mye lettere å følge opp dem som søker frelse – også på steder der det er vanskelig å forkynne evangeliet...

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Salt og såkorn på fellesmøtene i Kristiansand

Publisert:

Flere titalls personer responderte på frelsesinnbydelse, og enheten mellom 39 menigheter og organisasjoner var merkbar under årets fellesmøtene i Q42.

 
Gla’sang på Handelslaget

Publisert:

Nedlage Øye Coop Marked i Kvinesdal har fått nytt liv. Nå arrangeres sang og musikkmøter der en gang i måneden. Det er stiftelsen «Vekkelsesteltet» som har funnet denne originale vrien.

 
Fengsels-evangelist Jan Eriksen har fylt 70 år

Publisert:

29. desember fylte Jan Eriksen 70 år. Og i januar har han et annet jubileum. Nå er det akkurat 40 år siden han møtte Jesus og ble satt fri fra en tilværelse som narkoman og kriminell. Siden har han forkynt evangeliet for mange av de mest hardbarkede forbryterne i verden.

 
Kim møtte Jesus i et syn og ble forvandlet

Publisert:

Mens Kim Richard Mathisen hadde det vanskelig og var ruset, fikk han se et syn av Jesus. Jesus sa til ham: «Hva driver du med»? Synet ble så oppskakende for Kim Richard at han valgte å slutte med narkotika. Og det førte han til Jesus Kristus og han fikk et nytt liv.

 
Vil ha frihet til å forkynne hele Bibelen

Publisert:

– Forkynnelsen vår vil vi styre selv. Men vi støtter fullt ut at man kan ha kontroll med, og innsyn i hvordan barn har det i våre menigheter, sier Stein Ingve Håland, pastor og medlem i ledergruppen for Hillsong Norge.

 
Frikirkene protesterer mot minstekrav til medlemstall

Publisert:

Regjeringens høring om forslaget til ny trossamfunnslov ble avsluttet til nyttår. Forslaget om at kun trossamfunn med mer enn 500 medlemmer skal få statsstøtte, møter hard kritikk fra mange av frikirkene.

 
ANNONSE
Annonse
 
Skal be for barna 24 timer i døgnet i en uke

Publisert:

Søndagsskolen Norge ønsker seg enda flere voksne forbedere for sin bønneuke der barna blir bedt for døgnet rundt.

 
Ordføreren roser menigheters sosiale arbeid i Oslo

Publisert:

– Det gir styrke, trøst og energi å vite at folk sitter her og ber for meg, arbeidet mitt og byen, sier Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) under Bønn for Oslo.

 
Kina har revet kirke nord i landet

Publisert:

Kinesiske myndigheter har revet en stor evangelisk kirke i byen Linfen nord i landet, der menigheten har vært kritisk til regjeringen.

 
– World Watch List gir troverdighet når vi tar opp forfulgte kristne

Publisert: - Oppdatert: 11.01.2018 kl 10:04

Partileder i KrF, Knut Arild Hareide, vil bruke forfølgelsesrapporten til Åpne Dører for å påvirke norsk utenrikspolitikk.

 
Dette er landene der kristne  lider mest

Publisert: - Oppdatert: 10.01.2018 kl 16:56

Fortsatt er Nord-Korea det verste landet i verden for kristne. Dette er de ti landene der lidelsen for troens skyld var størst i 2017.

 
Forfølgelsen  av kristne  tiltar i styrke

Publisert: - Oppdatert: 10.01.2018 kl 16:57

Åpne Dører lanserte onsdag 10. januar sin årlige oversikt over hvor i verden kristne rammes hardest av forfølgelse for troens skyld. I de 50 verste landene lider til sammen 215 millioner av høy, svært høy eller ekstrem grad av forfølgelse.

 
Over tre tusen kristne ble drept for sin tros skyld på ett år

Publisert:

Åpne Dører har dokumentert at 3.064 kristne ble martyrer i perioden 1. november 2016 til 31. oktober 2017. Det er mer enn dobbelt så mange som året før.

 
Satte kristenforfølgelse på agendaen i Litteraturhuset

Publisert: - Oppdatert: 10.01.2018 kl 17:00

Se video fra Åpne Dørers presentasjon av årets liste over de 50 landene der kristne må lide mest for sin tros skyld.

 
– Mange døpt, helbredet og befridd

Publisert:

Torben Søndergaard er full av superlativer etter Kickstart Weekend i Oslo sentrum sist helg. Han forteller at over 40 ble døpt i vann i løpet av de to dagene. Han anslår at minst like mange ble helbredet for diverse sykdommer. Og flere ble befridd fra demoner. Da 300 deltagere gikk ut og vitnet på g...

 
Bønnealter i Hallingdal

Publisert:

I august 2016 etablerte Bønn for alle – Bønnetjenesten for Norge, et bønnealter på Gol, for å be for Gol og Hallingdal. Arbeidet har blitt til en fast tjeneste i bygda.

 
Kartlegger Oslos åndelige nød i ny rapport

Publisert:

– Rapporten sier noe om hva som er byens sosiale smerte, åndelige nød og kulturelle utfordringer, sier pastor Erik Andreassen som er talsperson for Bønn for Oslo.

 
Mener kristne organisasjoner henger etter på digitalisering

Publisert:

Bibelleseringen lanserer nå en mobilapp som skal samle digitale bibelressurser for ungdom.

 
TX-Viking har bedt med 2000 til frelse

Publisert:

– Vi har vært gjennom et år med mange prøvelser i egne rekker, men Gud har ført oss igjennom slik at utgangen ble god.

 
– Jeg har opplevd en ny dimensjon av åndskamp

Publisert:

Evangelist Jørn Strand, forteller om et år der han har opplevd åndskampen fra en ny og sterkere side. – Det har vært et trykk, men jeg velger å kalle det et velsignet trykk, noe som gjør at man vet at man er på sporet.

 
Økende barne- og ungdomsarbeid igjen

Publisert: - Oppdatert: 08.01.2018 kl 11:57

Mens tendensen i den norske pinsebevegelsen har vært at stadig færre menigheter har manglet et aktivt tilbud til barn og unge, peker pila nå heldigvis oppover igjen, forteller Sigmund Kristoffersen.

 
Aldri nådd så mange mennesker som i 2017

Publisert:

Daglig leder i Troens Bevis Verdensevangelisering, Rune Edvardsen, ser tilbake på det han kaller et fantastisk år ute på organisasjonens mange misjonsfelter.

 
Krevende omstilling for IMF

Publisert:

Generalsekretær i Indremisjonsforbundet, Erik Furnes, forteller at 2017 har vært et år med store omstillinger, grunnet reduserte gaveinntekter.