Tror livshistorier har fått kirken til å endre syn

Publisert: - Oppdatert: 06.02.2018 kl 12:54

Åpen folkekirkes leder Gard Sandaker-Nielsen tror det først og fremst er personlige historier som har fått Den norske kirke til å endre syn på ekteskapet i løpet av få år.

 
Vil at kristentroen skal prege yrkesliv og hverdag

Publisert:

Hvordan være kristen på arbeidsplassen? Kan kristentro bidra til et blomstrende næringsliv i Norge? Hva er det som kjennetegner kristne gründere og bedriftsledere? Kan arbeidsplassen bli arena for å forkynne Jesus? Det var spørsmål som talere fra mange profesjoner ga svar på da Hellig Hverdag invite...

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Hjelper unge prostituerte å knytte bånd til sine nyfødte

Publisert:

I 30 år har Nådehjemmet i Bangkok gitt enslige nybakte mødre et pusterom fra en tøff hverdag. – Mange ombestemmer seg og vil beholde barnet sitt etter å ha vært her, forteller volontør.

 
Vil kartlegge kristne studenters kallsbevissthet

Publisert:

– Jeg tror veldig mange kristne studenter har en svak kobling mellom hva det betyr å være kristen og det yrket de skal inn i, sier lagsgeneral Karl-Johan Kjøde.

 
– Jesus er tilbake

Publisert: - Oppdatert: 01.02.2018 kl 10:50

Rodriguez har vært rådgiver for presidentene George W. Bush, Barack Obama og nå for Donald Trump. Da han ba under innsettelsen av Trump, skjedde det noe spesielt idet han sa navnet Jesus, mener han.

 
– Menigheten trenger bønn og ild

Publisert: - Oppdatert: 31.01.2018 kl 09:13

Pastor David Mohan fra India har bygget en megakirke i byen Chennai (tidligere Madras), kalt New Life Assembly of God (NLAG). Den har vokst fra syv personer til over 40.000 på 30 år. Nå bygger de et kirkebygg som tar hele 75.000 møtebesøkende. Det blir dermed et av de største i verden.

 
80% kristne ved «verdens ende»

Publisert: - Oppdatert: 31.01.2018 kl 09:14

Fiji består av 332 øyer og ligger så langt man kan komme geografisk fra Israel. Her er nå 80 prosent av befolkningen kristne. Suliasi Kurulo er grunnlegger og leder for Christian Mission Fellowship International (CMFI), en raskt voksende kirkeplanterbevegelse og verdensmisjon med base på Fiji-øyene....

 
- Disippelgjøring skjer ikke fra en talerstol

Publisert:

Det er gjennom relasjoner i hverdagslivet at disipler skapes, mener grunnleggerne av DNA husmenighet, Knut og Elisabeth Osland.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Vekkelsesmannen med Bibel og fiolin

Publisert: - Oppdatert: 31.01.2018 kl 09:11

En av de fremste norske vekkelsespersonlighetene de siste 200 år, var en svaksynt og etter hvert blind bondesønn fra en liten bygd i Nordfjord. Matias Orheim var en eminent musiker og gudbenådet forkynner. Kallet førte ham til nesten samtlige norske prestegjeld, og salme- og musikkarven lever fortsa...

 
– Han var så full av liv

Publisert: - Oppdatert: 31.01.2018 kl 09:12

– Jeg husker min bestefar som alltid satt med skrivemaskinen. Han hadde så mye å gjøre. Jeg husker den kraftfulle stemmen hans. Han var så full av liv når han snakket, og var alltid i godt humør.

 
– Grav dypere og la smerten bli en kraft

Publisert:

Da pastor Brian Houston opplevde en stor smerte i sitt liv som var vanskelig å håndtere der og da, var han i ettertid glad for erfaringen og hvilken styrke det ga ham.

 
Norske myndigheter tror ikke at alfakurslederen Benjamin er kristen

Publisert:

Impuls-festivalen satte søkelys på asylsøkende konvertitters vanskeligheter med å bli trodd av norske utlendingsmyndigheter. De lot lørdagens kollekt gå til et nytt, tverrkirkelig initiativ som skal gjøre det lettere for myndighetene å gjøre riktige vurderinger.

 
125 ungdommer søkte frelse på Impulsfestivalen

Publisert: - Oppdatert: 30.01.2018 kl 13:18

Forrige helg var 2.500 ungdommer fra hele Norge samlet i Stavanger og IMI-kirken for Impuls 2018. 125 unge ga respons på frelsesinnbydelser i løpet av helgen.

 
Bygger barnehjem og sender ut misjonsteam

Publisert:

Fra sin base i Tønsberg berører David og Unn Aukes misjonsarbeid tusener av liv i Rwanda. Nå bygger de nytt barnehjem for inntil tjue barn i Kibungo, samt forbereder et team av ungdommer som skal ut til skolene for å evangelisere med musikk, dans og drama.

 
Ga sitt liv til Gud og ble verdensmester i håndbak

Publisert: - Oppdatert: 29.01.2018 kl 16:43

Øyvind Birkeland ble frelst som 22-åring i 1994. Men selv om han vokste opp i en kristen familie og hadde mange som ba for han syntes han ikke kristenlivet var noe for han. Da han i tillegg fikk smaken på alkohol i 16-årsalderen fant han dette mye mer spennende og attraktivt. For en stund.

 
Kirkens ekteskapssyn skaper fellesmøte-dilemma

Publisert:

Da Den norske kirke for ett år siden vedtok at likekjønnede par skal kunne gifte seg i kirken, skaptes det et dilemma for det felleskristne samarbeidet mange steder. Noen steder, som for eksempel i Kristiansand, har man lyktes med å finne en løsning. Men andre steder, som i Vennesla, har man valgt å...

 
- Behovet for bibler har aldri vært større

Publisert: - Oppdatert: 26.01.2018 kl 14:25

- De fleste biblene vi hadde, er brent og må erstattes, sier erkebiskop Yohanna Petros Mouche, på Bibelselskapet sine nettsider.

 
Kurser  kristne  i å fortelle  fra Bibelen

Publisert:

– I en tid med synkende bibelkunnskap, ønsker vi å utruste lærere, prester, barnearbeidere og andre til å formidle Bibelens budskap på en fengslende og god måte, forteller Anne Kristin Aasmundtveit i Bibelselskapet.

 
Verdens største kirkenettverk

Publisert: - Oppdatert: 25.01.2018 kl 16:23

Global Church Network, tidligere Billion Soul Network, er verdens største kirkenettverk. Denne uken er 400 ledere fra hele verden samlet i Orlando.

 
Strammer grepet om friskolenes ansettelsesfrihet

Publisert:

Den nyutnevnte kunnskapsministeren Jan Tore Sanner (H) signaliserer innskrenkning av friskolenes rett til å ansette medarbeidere som er enige i skolens verdigrunnlag. Det kan innebære at kristne skoler kan presses til å tillate ansatte som lever i homofilt samliv.

 
Snart åpner Nordens første bibelmuseum

Publisert: - Oppdatert: 25.01.2018 kl 11:24

Museet skal romme Nordens største private samling av bibler. Åpningen skal skje om fire måneder og er på leting etter egnede lokaler.

 
Ålesund har fått Hillsong-menighet

Publisert:

Pinsemenigheten Agape-kirken i Ålesund har blitt en del av Hillsong Norway. Søndag 14. januar hadde de sitt første møte som offisiell Hillsong-menighet.

 
Misjonen bygger lokal kompetanse

Publisert:

Antallet langtidsutsendinger fra misjonsorganisasjonene er redusert de siste årene. En av årsakene er ifølge NORME og Digni økt satsing lokalt.

 
Kristne tror på en ny nasjon etter Mugabe

Publisert:

Før president Robert Mugabes avgang publiserte fremtredende menighetsledere i Zimbabwe flere åpne pastoralbrev hvor de avdekket falskneri fra den offisielle presse, og hvor de oppmuntret kristne til bønn for et demokratisk og fremgangsrikt Zimbabwe. «Vi ser den nåværende krise som en mulighet for at...

 
Massemønstring for menn fra hele landet

Publisert:

Nettverk for Menn arrangerte nasjonal mannskonferansen i helgen. 350 påmeldte deltok hele helgen, og på kveldene var opp mot 500 menn til stede på møtene i Vennesla utenfor Kristiansand.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse