Publisert:

Opposisjonen duger ikkje til å regjere. Dei tapte valet på skatteauke. Agendaen glapp lukkelegvis ut av handa til Marthe Gerhardsen, som vil ha tre slags eigedomsskatt: 1) Formuesskatt på hus og heim 2) Kommunal eigedomsskatt i fleirtalet av kommunane. 3) Ein ny statleg eigedomsskatt for alle.

 

Publisert:

Regjeringa har vist at den kan kutte, seier VG. Men kutta i folkehøgskular, i pressestøtte og små stønader til friviljuge organisasjonar, som er viktig for bondekultur og Senterpartiet, er bedrøvelege smålegheiter. Med store beklagelege konsekvensar.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 

Publisert:

Vi er forundret over at en regjering i pengenød ikke kutter støtten på nesten en milliard til terrororganisasjonene i Palestina. Det er dokumentert at dette er penger til det radikale islam. Mahmoud Abbas hører hjemme der. Sorry.

 

Publisert:

Statsbudsjett-debatten er viktig. Men norsk politisk korrekt presse og finansdepartementet har laget seg den ubegripelige religion at Norge ikke har penger nok til større investeringer i veier som øker produktivitet og bnp, moderne sykehusutstyr som tar bort køene og får folk i arbeid. Eller til nød...

 
Neste år i Jerusalem

Publisert:

Det var flere kristne i Jerusalem denne Løvhyttefesten enn noen gang før. Og mange gikk i Jerusalemsmarsjen, der en fikk velsigne Jerusalems innbyggere av i dag. Det var mange glade fjes og mange takknemlige klemmer mellom folk som aldri har sett hverandre før. Rørende, rett og slett.

 
Hva er allmenn -TV?

Publisert:

Redaktøren av Dagbladet, John Arne Markussen, og kringkastingssjef, Thor Geirmund Eriksen, i NRK, har krasjet med hverandre. Og redaktøren av Dagbladet har også funnet det riktige argumentet: Konkuransevridning.

 
Syndarar i båten

Publisert:

Nokon føler ikkje for å vere med om vi tek syndarar og tollarar med i båten.

 

Publisert:

Den lille gutten på syv år fra Tyskland måtte forholde seg til de underligste ting. «I dag har vi lært på skolen at det finnes 28 måter å gifte seg på», fortalte han sin mor, ganske så forundret, ved middagsbordet.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 

Publisert:

Det er ikke noe nytt under solen, sier et ordtak. Men det er: En tidligere antijødisk kristenhet feirer løvhyttefest sammen med Israels folk.

 
Hvem skal begeistre oss mest? Kina eller Afrika?

Publisert:

Norge IDAG-teamet kom med større forventning enn noensinne til ørkenfesten i En Gedi der den kristne Løvhyttefesten starter hvert eneste år. Her føler vi bestandig nærværet av en største av alle salmediktere, kong David. Og akkurat her kan han ha forfattet strofen: Jeg løfter mine øyne opp til fjell...

 

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:46

Det er trolig de kristne som legger ned mest tid og arbeid i å ha kontakt med innvandrere, våre nye landsmenn.

 
Også du, Fredrik

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:54

Det er visst verdas største diktar, Shakespeare, som legg dei berømte orda i munnen på romarane sin største mann, Cæsar: - Også du, min sønn Brutus – når adoptivsonen og venen hans var blant dei som stakk han ned med lange knivar.

 
Kristenhetens vakreste eventyr -  Jerusalemmarsjen

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:49

På 30 år med Internasjonale kristne Ambassade i Jerusalem har det blitt kontakt med 700 millioner nye Israelsvenner, globalt. Kan vi bli pessimister på kristendommens vegne av en slik eventyrlig vekst?

 
Hvor mange trenger Gud for ny landsvekkelse?

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:48

Hva trenger Gud for å frelse Oslo og Bergen, eller Norge og Europa? Det ble aktualisert sist helg. Budskapet om vekkelse fra Bergen er hørt i byens menigheter i mange år – og ble gjentatt av et team som besøkte byen mellom de syv fjell sist helg. 21 bad frelsesbønnen bare på møtet med Svein Magne Pe...

 
Hammerslagene i Wittenberg gav gjenlyd i hele Europa

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:48

Vi teller ned dagene til 31. oktober og feiringen av reformasjonjubileet i Wittenberg. Norge IDAG er med der. Det er 500 år siden Luther slo sine 95 teser opp på slottskirkedøren i Wittenberg – og hammerslagene gav gjenlyd over hele Europa.

 

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:47

Det var den tyske sosialdemokratiske ukeavisen, Die Zeit, som betegnet høyskattestaten som «forræderiet mot arbeidet». Den beskattet endog arbeiderens overtid og ekstrainnsats – så han ikke kunne nå drømmen sin ved eget arbeid.

 
Hurra for «kjetting-jan»

Publisert:

Og hurra for reduksjon i formueskatten. Den burde blitt helt borte, men den blir i alle fall kuttet med 7,5 mrd. Det er skatt på arbeidende kapital som endelig skal fjernes. Det har lenge vært både Venstres, KrFs og regjeringens program.

 

Publisert:

Klappjakten på Jonas Gahr Støre er begynt. Men vi tror ikke at det var Jonas sin ide å gå til valg på 15 milliarder mer i skatt. Til det er han for mye økonom, og eier for mye selv.

 

Publisert:

Det nye kristne partiet, Partiet De Kristne (PDK), mistet halvparten av sine stemmer og gikk ned fra 17.700 til 8.705 stemmer. Andre nye og mindre partier kom også i skvis fordi det ble regjeringsvalg.

 

Publisert: - Oppdatert: 22.09.2017 kl 19:57

To av miljøbevegelsens organisasjoner, Greenpeace og Zero, går i Dagens Næringsliv (14.09) sterkt inn for at Venstre og KrF må i regjering. De har vurdert hva de to partiene kan gjøre utenfor og hva de kan gjøre innenfor regjeringen. For miljø-saken som KrF vil være en garanti for. Miljøorganisasjon...

 

Publisert:

Den sosial-etiske Jesus vi i dag får på fakultet og kirkemøte, er ikke Bibelens Jesus og ikke den historiske Jesus. De hevder de har kjærligheten som prinsipp. Men denne kjærligheten vil de forstå med en hermenevtisk (fortolknings-) nøkkel som bryter tvert med skrift-ordet og med bibelske definisjon...

 

Publisert:

Den liberale kyrkja har løyst seg frå den historiske verkelege Jesus som har levd – fordi dei ikkje ville halde seg til Skrifta åleine og Bibelens autoritet.

 
Gløym ikkje å heise flagget 31. oktober

Publisert:

Gløym ikkje å heise alle flagg i mastetoppen 31. oktober over det ganske land. Og tenn gjerne alle vardar for «Skrifta åleine»-prinsippet. Vi feirar det unike 500-årsjubileet for Reformasjonen, som vi kan takke for alt, for himmel og sæle, for liberalt demokrati og velferd.

 
Vi kan mykje meir enn vi trur

Publisert:

Kvar einaste veke får vi prov for at mykje meir enn vi trur, er mogeleg. Sjå på Sloane Stephens førre helg med pokalen frå «US Open», Amerikas største trofé i tennis. For nokre månader sidan kunne ho ikkje gå på den eine foten sin.

 
Ben Carson skal byggje Texas  opp att etter Harvey

Publisert:

Orkankatastrofen Harvey, og oversvømmelsane som kom etterpå, i Texas, vil koste minst 100 milliardar dollar. Og den som skal vere ansvarleg for å byggje områda opp att er «minister for hus og byutvikling», Ben Carson. Ingen kan klare det betre enn han.