Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Publisert:

Hvorfor er det ikke en elg, eller miljøminister Vider Helgesens ulv, som ligger utenfor Stortinget – og inspirerer de som går inn i landets ærverdige nasjonalforsamling? Hva har løven i norsk natur å gjøre? Svaret er ingenting. Men løven av Juda er kjernen i norsk kultur, og er visualisert på Løveba...

 

Publisert:

20. januar tiltrer Donald Trump som USAs president. Og i strid med alle spådommer er børsene kraftig opp, både i Amerika og Norge på grunn av Trump. Men hva er det den nye alliansen av evangeliske kristne og arbeiderklassen, som gav Trump valgseieren, forventer? Og vil media i Norge lære noe – ell...

 

Publisert:

Russland har snudd – les bare den nye boken om evangelist Steinar Harila. Vekkelsestsunamien som er på vei fra øst til vest, vil endre mye i vår verden. Det russiske sjokk er et faktum.

 

Publisert: - Oppdatert: 11.01.2017 kl 22:28

Filadelfia Kristiansand innviet sist uke Q42, det nye topp moderne lokalet, vi kan og si kvartalet. Midt i sentrum av byen. Med sitteplasser til 1600. Og med leiligheter som gir en fantastisk mulighet for nærhet til det viktigste av alt – Guds Ord.

 

Publisert:

Det venter fengsel igjen når kristenforfølgelsen kommer for fullt til Norge – for den som skal vitne om sannheten. Pastor Åke Green ville erkebiskopen og statsministeren i Sverige fengsle - selv etter han var frikjent.

 

Publisert:

Forfatter Tor Bomann-Larsen fortalte i julehelgen i et program at kronprinsesse Märtha var den fra Norge som fikk verdenshistorisk betydning under krigen. Hun ble installert med kongebarna i president Franklin D. Roosvelts private hjem i USA. Det ble et nært forhold til presidenten, viste TV-reporta...

 

Publisert:

Over 2017 har vi satt overskriften «et kampens år». Men vi tror like fullt på et enda bedre nytt år enn toppåret 2016 for Norge IDAG. Vi har bak oss et nytt suksessår for avisen – så langt vi har tall for nå. Vi kjenner ikke årets opplagsresultat. Men vi har vært vært firedobbel opplagsvinner i den ...

 

Publisert:

Et salmevers fra reformasjonen forteller hva Luther og de store salmediktere synger – i julen spesielt, men også i påsken og pinsen og gjennom hele kirkeåret:

 

Publisert: - Oppdatert: 23.12.2016 kl 15:24

Skal vi få lovsangsmøte i Regjeringen og bønnemøte i Stortinget neste år? Det har EUs organer. Og bønnefrokosten i EU samler mer og mer parlamentarikere.

 

Publisert:

En ny boligforskrift fra finansdepartementet er helt uforståelig. Siv Jensen driver SV- politikk, skriver Trygve Hegnar.

 

Publisert:

Meldingene i utenlandske magasiner er klare og gode. Vindkraft bør ikke avskrives som vi har sett tendenser til de siste par årene. Vindkraft kan fylle våre seil. Norge er igjen aktuell som verdens ledede vindkraftnasjon – kunne vi bare se framtiden og komme i gang.

 

Publisert: - Oppdatert: 22.12.2016 kl 19:35

C. S. Lewis forteller i sine barnebøker om landet Narnia, et bilde på Guds rike, og om «heksa hvit» som prøver å bygger sitt rike der det alltid er vinter - men aldri jul.

 

Publisert: - Oppdatert: 22.12.2016 kl 19:35

Mens den vestlige verden forbereder seg til jul og Israel har slukket terrorbrannene og takker Gud for regn under Hanukka-festen, smeller bombene i den islamske verden. Det er til å gråte over.

 
Pressestøtte og pressestøtte, fru Blom...

Publisert: - Oppdatert: 23.12.2016 kl 12:01

Norge IDAG har fått pressestøtte, melder Dagens Næringsliv. Ja, det er nesten sant.

 

Publisert:

Trude Dreveland, tidligere ordfører i Bergen , er frikjent. Statsadvokaten vil ikke ta ut tiltale i saken der hun var siktet for grov korrupsjon. Det er gledelig. Og det er rett.

 

Publisert: - Oppdatert: 16.12.2016 kl 13:44

Den ytre julefeiring er bare en fryd for oss alle. Lys i gatene, pynt i vinduet, lysbesatte hus, glade mennesker, familie samles, barn som stråler og gleder seg. Det er da ingen grunn til ikke å la seg henrive av alt dette – verden er mørk og tung nok som den er, for mange.

 

Publisert: - Oppdatert: 16.12.2016 kl 13:44

Noen har helt avskrevet nissen i julefeiringen og vi forstår jo dem. Det kan jo bli litt kommersielt. Men alt i våre offentlige etater er jo også kommersielt, ikke bare de private kjøpemarkedene. Avgifter og atter avgifter.

 

Publisert: - Oppdatert: 16.12.2016 kl 13:45

Vi har skrevet mye om eldrebølgen som er undervurdert i kristenheten og samfunnet for øvrig. Her finnes ressurser med ideer, erfaring, arbeidsinnsats og økonomi som Norge trenger.

 
Lance Mackey – flytter våre drømmer og yteevne

Publisert: - Oppdatert: 16.12.2016 kl 13:48

Vi ble denne uken så begeistret av et TV-program om hundesledekjøreren Lance Mackey, nummer én i Lars Monsens superidrett, som har flyttet alle grenser ved å vinne Iditarod i Alaska fire ganger – noe som aldri har skjedd i historien før. Og ekspertene tror ikke det vil skje igjen. Det beste og den b...

 
Revolusjonen er begynt og seirer - i krybbe og kors

Publisert: - Oppdatert: 16.12.2016 kl 13:51

Revolusjonen er begynt. I krybbe og kors. Det er julens budskap. Og revolusjonen ruller videre i menighetens frelsesbudskap og kjærlighetshandlinger ut over jorden. Det sier en ny bok av en av verdens største teologer.

 

Publisert:

Det er herlig å være i selskap med Israels venner som har forstått det hele tiden. Bibelens Gud er Israels Gud, som ledende nytestamentler N. T. Wright understreker i sine nye bøker.

 

Publisert:

Vi veit ikkje om Rasmus Hansson ber kveldsbøna si og seier takk for alle ting. Men regjeringa sitt budsjett inneheld no ein betre miljøpolitikk enn sjølv dei grøne får til.

 

Publisert:

Jesus Revolution har fått sitt pass påskrive i kristne aviser av ei ung kvinne som har gjort karriere på at ho blei litt overanstrengt på utmarsj for revolusjonen. No har ho også fått Petter Dass-prisen.

 

Publisert: - Oppdatert: 08.12.2016 kl 23:07

Aldri har Erna Solberg imponert oss så mykje som ved sitt tålmod og sin stødigheit midt i den politiske krisa skapt av klimaivrige sentrumskameratar. Hennar store styrke er at ho tåler alt stress med eit godmodig smil, som om ho har vore på ein hyggeleg klassetur. Dei andre ser meir ut som dei kjem ...

 

Publisert: - Oppdatert: 08.12.2016 kl 23:07

Vi har ikke hørt så mye om det i Norge. Men IRS-skattevesenet har vært brukt til å forfølge kristne i USA. Media la lokk på skandalen. Saken ble meldt, og så lagt ned. Unntaket var Fox News, som i alle fall fikk frem at dette var reelt.

 
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!