Lederartikler

Å få folk til å lese Yris bøker kan gjenreise teologi og kirke

Publisert:

Vi hadde skjøvet fra oss at det kunne skje alt denne sommer. Likevel skjedde det natt til søndag. Dr Norvald Yri døde. Så ble vi slått av sorg. Etter dødsmeldingen kom følelsen av bunnløs takk og gjeld.

Stortinget må lytte til sønn av Hamas

Lederartikkel:

Stortinget må lytte til sønn av Hamas

Publisert: - Oppdatert: 10.08.2018 kl 15:41

Stortinget må kutte milliarder til palestina-arabisk korrupsjon og underutvikling.

U-hjelp som ikke virker

Publisert:

At u-hjelp fra Norge på 35 milliarder kan kuttes etter en vurdering av virkningsgrad, er det samme som vi hører fra Afrika.

Å øke statens inntekter er nødvendig

Publisert:

Donald Trump feirer igjen en stor triumf. Finansavisen skriver om Trumps andre kvartal i år som gav 4,1 prosent vekst i bruttonasjonalproduktet. Det er også Trumps mål: Å skape en amerikansk fire prosents vekst.

Da Bergen ikke fikk regn - og halve avlingen forsvant for bøndene

Publisert:

Hva kan vi lære av at selv Bergen i år fikk en sommer som for 70 år siden – varme og tørke, uten regn. Og hva kan vi lære av at bønder på Vestlandet og Østlandet mangler gress til kyrne og slaktere ble kalt hjem fra ferie for å slakte ned buskapen?

Takk til regjeringa som sa nei til en miljødomstol

Publisert:

«Aftenposten Innsikt», eit nydeleg redigert produkt frå Schibsted, klagar på side ein over regjeringa, som sa nei til å innføre ein miljødomstol i Norge som kunne ha kontrollen over politikarane.

Kristne må ta tilbake sin innflytelse i byens porter

Kristne må ta tilbake sin innflytelse i byens porter

Publisert: - Oppdatert: 06.07.2018 kl 20:30

Internasjonale kristne Ambassades leder i Jerusalem, Jürgen Bühler, gav enestående klare perspektiver på åndskampen under Internasjonale Kristne Ambassades sommerkonferanse i Q42 i Kristiansand. Det ble en sterk og glad opplevelse for den store forsamlingen.

Hvordan er kunnskap mulig?

Publisert:

I Vesten vokste fornuft og kunnskap fram av kristendommens syn på Gud og skapelse. Den ble fremmet først og fremst i de kristne undervisningssentra som hentet sin kraft fra det levende Guds Ord, bønnen og Den hellige Ånd.

Hvorfor de kristne blir vinnerne i vårt århundre

Publisert:

En svensk biskop skrev for noen år siden en bok om «Kristendommens Återkomst» eller tilbakekomst. Og han kommer til å få rett. Vi vet det allerede nå. Den demografiske vitenskap, som tar sitt utgangspunkt i masse tall og data som foreligger alt nå, sier det.

Kan vi ha sannhet uten Gud?

Publisert:

Filosofene har de to siste århundrer gjort en undersøkelse av fornuften. Hva kan den si og ikke si om de viktigste verdier i vårt liv? Svaret er dette: Det gode, et sanne og det skjønne lar seg ikke bevise og erkjenne ut fra den rene fornuft. Og konklusjonen er: Fornuften kan ikke stable våre verdie...

Hvorfor flytte Ambassaden til Jerusalem først

Publisert:

Det handler om geopolitikk når man flytter den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem og anerkjenner Israels hovedstad i det 70. år for Israels gjenopprettelse. Det løser opp den største floken i Midtøsten-politikken, ut fra de tre beste kriteriene:

Den ateistiske metode i teologien

Publisert:

Den historisk kritiske metode dreper teologien og tømmer kirkene i Europa og Norge. Og hovedproblemet er at den verken er historisk eller kritisk. Den opererer ut fra en fremmed ateistisk ideologi som om under ikke skjer og Gud ikke fins. Det begrunnet den store omvendte Bultmanndisippelen, Eta Linn...

Kampanjen for å skremme konservative kristne

Publisert:

Vi har de siste par år sett en serie mediekampanjer som vil prøve å underkue Guds folk ved å skremme dem til lydighet. Det er interessant å se på hva som har skjedd, i sammenheng.

VG-Redaktøren fikk sin legedokumentasjon

Publisert:

VG-redaktør Gard Steiro og Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk var sporty og stilte opp i debatten om helbredelse i den tradisjonelle debatten på Generalforsamlingen til Norge IDAG. Steiro representere motparten i debatten, som denne avis alltid legger mye arbeid i å få med. Vi har et prinsipp som h...

Avisen som må æres fordi den fortalte hva som skjedde

Publisert:

Etter tidenes angrep på en kristen predikant og helbredelse av syke etter Jesu utsendelsesord, kom Svein-Magne Pedersen til Norge IDAGs generalforsamling. Og så kom det en avis – som fikk lov å være til stede søndag kveld på mirakelmøte med Pedersen.

Hvorfor Forum-fakultetet?

Publisert:

Hvorfor var det nødvendig å lage en ny avis, Norge IDAG, og Forumfakultetet? Slik spør folk.

Forumfakultetet vil hjelpe vinnerlaget

Publisert:

Grasrota må mobilisere og ta sitt land og sin kirke tilbake. Kristne har gjort det i Amerika. De vant, men vi led nederlag på nederlag.

Hvem hjelper mennesker mest med de penger vi gir dem - predikanten eller staten?

Publisert:

Media har et knep når konservative kristne tjenester skal henges ut. De summerer opp alle penger de har brukt over en periode, for eksempelvis de siste 10 år - for å få et stort millionbeløp. Men både NRK (Pengepredikanten) og VGs to førstesider med mirakel-avsløringer, fusker. De forteller ikke hel...

G 8 eller G 7?

Publisert:

– Vi har en verden å styre. Det er kanskje ikke politisk korrekt, men enten vi liker det eller ikke så bør Russland være med ved forhandlingsbordet, sier president Trump

Fornuftig ny lov

Publisert:

Stortinget har vedtatt at det er forbode å bruke heildekkjande islamske klesplagg, burka eller nikab, i samband med undervisning.

Når skal Norge flytte ambassaden til Jerusalem?

Publisert:

Ved starten av Generalforsamlingen i år torsdag 21. juni klokken 18, stiller vi spørsmålet til politikere i debatten: Når skal Norge flytte sin ambassade til Jerusalem? Som USA gjorde 14. mai. Guatemala 16. mai. Paraguay 21. mai. Og nå står en rekke land i kø for det samme, blant annet Tsjekkia.

Bare vekkelse

Publisert:

Bare vekkelse har skapt frie nasjoner. Der en ideologi er gud, som kommunismen eller islamismen, er det ingen frihet. Der Staten er i sentrum, ikke individet og familiens rett, blir også friheten mer og mer redusert.

Det store og det gilde

Det store og det gilde

Publisert: - Oppdatert: 08.06.2018 kl 10:27

Det store og det gilde i Oslo på 40 årsmarkeringen mot abortloven, var den tverrkirkelige bredde hos debattantene. De to kvinnene Anita og Trine, representerte frikirkene, begge mødre, begge lovsangere. Pastor Jan-Aage Torp ledet samlingen.

Trist og ufølsomt

Publisert: - Oppdatert: 08.06.2018 kl 10:27

En tenåringsgutt druknet i Sverige. Mens politi og noen private kjempet for å redde livet hans, sto mange på bryggen og filmet tragedien. Noen løftet til og med barna sine opp for at de skulle kunne se bedre.

PLOs ledere sier det samme som Israels venner: Araber-palestinerne var verken et folk eller en nasjon

Publisert:

Myten eller løgnen som har fått regjere en overfladisk og uhistorisk Midtøsten-debatt er at araber-palestinerne var et folk og en nasjon – som ble fortrengt av det jødiske folk og nasjon. Det er helt feil.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...