Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Da FN hadde rett

Folkeretten og FN hadde rett da de gav Israel den overveiende historiske retten til stat i Palestina, og araberne den overveiende retten i flere av nabolandene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:45

Det som er feil, er at man i etterkant har oppfunnet et «palestina-arabisk folk» og skapt et verdensproblem, med støtte til frigjøringsbevegelser som faktisk er terroristbevegelser. NRK har aldri drøftet problemene med denne konstruksjon av historien.

Slik ble mytene til om at blandingsfolket og innflytterne, fra Syria, Irak, Hellas og Egypt osv, var selve urfolket med rett på landet. Encyklopedia Britannica opplyser i 1910 om 50 ulike språk blant arabiske og andre migranter som fulgte kolonimaktens havne- og togprosjekter i jakten på arbeid, og inn i områder jødene gjorde grønne.

Blant de 400 000 palestina-arabere den gang, var mindretallet det bofaste palestinske fjellfolket i Israel. Det kan i stor grad stamme fra jøder som ble tvangskonvertert til islam gjennom historien, viser nyere genetisk forskning. I NRK finner vi ikke noen drøftelse av dette opprinnelsesproblemet.

Man antar bare ganske enkelt historiske myter – og kaller jødiske bosettere, som folkeretten tildelte «tett bosetting» (paragraf 6 og 11 i Palestinamandatet) for «okkupanter».

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!