Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Endelig – Ambassaden til Jerusalem

Det er ikke uten grunn at en av de første som hilste og gratulerte den nyvalgte presidenten i USA, var Jerusalems ordfører, Nir Barkat. Han benyttet straks anledningen til å ønske Amerikas ambassade velkommen til å flytte fra Tel Aviv til Jerusalem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:24

For ambassader må jo ligge i hovedstaden. Og hvorfor skal jødene og Israel behandles annerledes her enn andre folk?

Verdens viktigste ambassade, den som kristenfolket har, er alt på plass i Jerusalem, Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem. Vi er uendelig stolt av den. Dens eksistens er noe av det største som har skjedd i vår tid. Nå kan den få følge av den amerikanske ambassade som blir nummer to til jødenes hovedstad, Jerusalem.

Som to fyrlys mot antisemittismen vil de skinne i verden. De vil fortelle at også jødefolket har rett på å få sin hovedstad anerkjent, ved at ambassadene legges dit.

Det er snart 70 år siden staten Israel ble opprettet i 1948. Nå er det på tide at folkeslagene sier nei til gammel antisemittisme og nye løgner om at Jerusalem, Davidsbyen alt for 3000 år siden, tilhører noen andre enn jødene.

Straks Trump var valgt den 8. november, ble Amerika invitert det til å flytte sin ambassade til Jerusalem. Kristenfolket fra den ganske verden ønsket USA hjertelig velkommen – tilbake til Jerusalem.

Begge de to presidentkandidatene vi hadde ved valget, har sagt ja til å flytte ambassaden. Det er noe som norsk opinion ikke vet (siden de ikke leser spesialmagasiner som Et ord fra Jerusalem som har hatt en oversikt over dette)

Kongressen har vedtatt det.Presidenten har utsatt det.

Hillary Clinton ville ha vært for bundet opp til det etablerte til å gjøre det. Men Trump er president for å få ting gjort – og gjøre en ende på systemet som har styrt Amerika på tvers av de folkevalgte vedtak i Kongressen.

Endelig er en president i Det hvite hus klar til å effektuere den amerikanske kongressens gamle vedtak om å flytte ambassaden. Valgforskerne peker på at Trump fikk fire av fem evangelikale stemmer. Israels venner var med og sørget for at han vant valget. Malcolm Hedding, Den kristne ambassades tidligere direktør, støttet Trump hele tiden.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!