Publisert:

Denne gangen er det kurdiske Sara Omar som har skrevet bok, «Dødevaskeren», der hun tar bladet fra munnen. Hun kaller det politiske islam ved rett navn, mener hun, og det er ikke vakkert. Hun risikerer sitt liv, men hun gjør det for å «gi smerten vinger» som hun uttrykker det.

 

Publisert:

Noen politikere tror ansikt til ansikt med den nye rusbølgen ennå på julenissen, både i Amerika og Norge.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 

Publisert:

Norge har fått en ny utenriksminister, som har vært på en runde i Midtøsten. Det norske initiativet går sammen med Trump-administrasjonens arbeid for en fredsplan. Ine Marie Eriksen Søreide kan virke i samme retning som vår viktigste allierte, Amerika.

 
DEN BLÅGRØNNE REGJERINGEN

Publisert:

Erna Solberg har lyktes med å innlemme Venstre i regjeringen. Under pressekonferansen forrige uke, da regjeringsavtalen var i boks, presenterte Venstre og Frp sine seire.

 
Det viktigaste i journalistikken –  og det som bør forbli privat for landet si skuld

Publisert:

Kva er det viktigaste media skal dekkja? Er det små detaljar i livet til privatpersonar og menigheiter – eller er det dei viktigaste faktorar som fremjer økonomisk vekst og kan halde nivået oppe for velferdsstaten vår og betale for dei enorme kostnadene av eldrebølga og innvandringa?

 

Publisert:

Den nye narkotika-epidemien i USA får omtale i mediene. Et nytt rus-helvete er under utvikling og det truer Vestens velstand og velferd. Myndighetene står hjelpeløse. Det er bare evangeliet og pastoren som kan redde narkobyene.

 

Publisert: - Oppdatert: 12.01.2018 kl 18:49

Leo van Doesburg er inspirator for bønnefrokoster i parlamentene i ulike land, og var på Kristen-Koalisjonens strategisamling ved nyttår.

 
Kampen om presseetikken Er pressa den moderne gapestokken og journalistane den nye inkvisisjonen?

Publisert:

Journalistikken er eit viktig fag i åndskampen.Og åndskampen blir avgjort i media, ikkje i politikken. Difor må vi spørre om vi i journalistikken tek opp det viktigaste, overlevings-spørsmåla, som Reiulf Steen kalte det.

 
ANNONSE
Annonse
 
Største skattereform på 31 år

Publisert:

På Norsk TV ble seieren for president Trump i Kongressen kommentert fullstendig på de som tapte sine premisser. «Skattelette for de rike, sa de. Men Dagens Næringsliv og Financial Times har sterke, gode ord om reformen.

 

Publisert:

Hvordan var julebudskapet i media i år? Jo vi fikk den vanlige bibelkritiske debatten, som noen føler hører hjemme i den søte juletid. Og vi har kommentert den i Kulturavisa. På teateret ble Jesus tatt ut av «Reisen til julestjernen», for ikke å påvirke noen.

 

Publisert:

I fjor kom en ny vakker og usedvanlig andaktsbok, med et mirakel for hver dag. Fra en predikant som virkelig vil oppmuntre. Og som vi får stå sammen med på KKNs nyttårkonferanse i Oslo – som kan bli opptakten til ny norsk bønnefrokost. En ny anledning til å stå sammen i stedet for mot hverandre.

 

Publisert:

2017 ble avsluttet med et mirakel. USA vedtok å flytte sin ambassade i Israel til Jerusalem og anerkjenne Israels faktiske hovedstad. Israel har, som eneste land i verden, vært uten en anerkjent hovedstad. Nå har det endelig skjedd -etter 70 år med venting.

 

Publisert:

Kvart år blir det ikkje ordentleg jul i Norge utan årets strid om Kristus. Med til kvar jul høyrer strid i ein eller annan avis. I år fann vi han i Klassekampen. Forholdsvis respektfullt. Med nokre arrogante plettar i det relativt vakre biletet. Det er ikkje alltid det går like bra for oss journali...

 
Fy, Saudi-Arabia!

Publisert: - Oppdatert: 28.12.2017 kl 21:06

Sjakkforbundet skulle selvsagt avlyst verdensmesterskapet, og i alle fall skulle NRK og Carlsen ikke reist til Saudi-Arabia under rådende omstendigheter i romjulen.

 

Publisert:

Unnskyld oss. Dennokratiet Israel er like viktig for arabarar som for jødar. Dei treng i sin midte demokratiet Israel som modell - for underutvikla arabiske område. Det er ikkje sjanse for demokratisk utvikling i Midtausten – utan den framgong som jødestaten representerer- og som dei alle ser.

 
Kva ein kunne lære i Royal Albert Hall

Publisert: - Oppdatert: 21.12.2017 kl 13:40

Vi er glad for at leiar av Internasjonale kristne Ambassaden Norge, Dag Øyvind Juliussen, kom inspirert fra den store feiringa av Balfour-erklæringa i Royal Albert Hall i London nyleg.

 
Hvor ble det av de vise menn ?

Publisert:

Denne stjerne lys og mild, som kan aldri lede vill, er hans guddomsord det klare, som Han lot oss åpenbare for å lyse for vår fot.

 

Publisert:

Dan Odfjells bok om «Makt, myter og media», vekket mange opp. Nå er det kommet en ny bok som gjør det samme – og viser igjen at «det er mye verre enn du tror».

 

Publisert:

Det sier Inger Støjberg, utlendings- og integreringsminister i vårt naboland, etter at debatt om skolegudstjenester har blusset opp også i Danmark.

 

Publisert:

Kinas kirke opplever igjen fengslinger av ledere under president Xi. Er han den smilende Mao – som fornyer utgåtte totalitære ideer?

 

Publisert:

Når jødene kjøper tilbake sin eiendommer i Øst-Jerusalem, så okkuperer de arabisk land, forteller NRK. Om og om igjen. Vi skal hjernevaskes. Og det koster penger. 5,7 milliarder var NRK sitt siste budsjett.

 

Publisert:

Den største velsigning for arabarane - om fridom er kriteriet- er jødane. Berre i Israel har muslimar og arabarar politisk fridom og ytringsfridom, arbeid og velstand.

 

Publisert:

Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide overrasket positivt på den historiske dag, onsdag 6. desember, da Amerika anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.

 

Publisert:

Vestlandet fikk seg en ny omgang med vind og vann før sist helg. Men møtene Norge IDAG fikk være med på med evangelist Jan Eriksen ute i de store øyriker, på Austevoll og Stord, gikk i smult farvann, merkelig nok.

 
Israels rett etter internasjonal lov –  litt leksehjelp til NRK

Publisert:

President Trump anerkjente i sin tale og erklæring onsdag 6. desember Jerusalem som Israels hovedstad. Det er en av de nye viktige datoer i Israels og verdens historie.