Publisert:

Det sa Ester Skogen (96) til TV2 sist søndag. Hun har fått avslag flere ganger til tross for alder og plager. Må det tv-dekning til for å finne en plass for henne på sykehjem i Bergen?

 

Publisert:

Norge IDAG har skrevet i årevis at vi har penger nok – til investeringer i veier og sykehusutstyr, det vil si infrastruktur, som landet sårt trenger.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 

Publisert:

63,2 prosent sier i en meningsmåling, utført for TV2, at norsk politi må bevæpnes Bare 36,8 sier nei til det. Etter vårt syn er det nødvendig å lytte til hva folket sier.

 
Orkan og ødeleggelser

Publisert:

Stormene i USA har vært forferdelige. De er skremmende, ødeleggende for hus og hjem og koster hundreder av milliarder. Og den siste, i Florida, blir kanskje verre enn den i Houston, Texas. Seks millioner er i skrivende stund uten elektrisitet. Flere enn det bor i Norge.

 

Publisert:

Frank Aarebrots brå død kom som et sjokk på oss Etter er hjerteinfarkt, med sykehusinnleggelse, kom plutselig den triste meldingen om hans død. Vi sørger. Han har vært en viktig person for Norge IDAG. Både som kommentator som var til stede for alle på viktige saker. Og som en som stilte opp for lik...

 
En bragd å bli gjenvalgt etter fire år

Publisert:

Med mandagens valgseier har Erna Solberg gjort et mesterstykke. Hun løftet sitt parti og sin regjering gjennom valgkampen, og snudde det som så ut til å bli et nederlag, til seier. – Erna har styrket seg, sa KrF-leder Knut Arild Hareide i Stortingets vandrehall på valgnatten.

 

Publisert:

En av opsjonene amerikanerne har i ambassadesaken er å skifte navn på sitt store «konsulat» i Jerusalem til «ambassade».

 

Publisert:

Du og jeg har nok mange gode saker å stemme på ved et stortingsvalg. I tillegg kan jeg stemme for å flytte ambassaden til Jerusalem. Vår stemme kan avgjøre Norges standpunkt.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 

Publisert:

Politikk er blitt en stadig skarpere konkurranse i å love at det offentlige skal ta seg av flere og flere problemer. Samtidig innskrenkes friheten til å gjøre noe selv. Slik havner vi i en mer og mer total stat. Dilemmaet til den totale stat er at den fører til mindre velferd og mindre frihet.

 
Det ville da være forferdelig om  president Trump skulle bli populær ...

Publisert:

«Kanskje han ikke er ond likevel?» Slik drister tidligere demokratisk senator fra Texas, Dianne Feinstein, seg til å spørre. For Trump har talt seg inn i texanernes hjerte under Amerikas verste naturkatastrofe, Harvey. Over 40 døde og 11000 som er «reddet».

 

Publisert:

Hva er hovedforskjellen på venstre- og høyresiden?

 

Publisert:

Det er ingen tvil om politikernes gode vilje når staten satser milliarder for å løse problemene i verden.

 

Publisert:

Det er mer uforutsigbart foran årets valg enn det så ut til for et halvt år siden. På TV2s meningsmåling i helgen trodde to av tre at Erna Solberg fortsetter som statsminister, men alt kan skje.

 
Historiske kjelder om Palestina - og palestinarane

Publisert:

Kva folk er landområdet, kalt Palestina, identifisert med, historisk sett? Svaret er at så å seie alle historiske kjelder, inklusive dei muslimske og arabiske, frå den greske historikaren Herodot 450 år før Kristus fram til 1970-åra, seier at Palestina var jødeland og at jødane var palestinarane.

 
Kristenhatet ligg på lur

Publisert:

Det såkalla progressive magasinet Charlier Hebdo i Frankrike, tolte ikkje det kristne Texas som kom til syne i det heltmodige samahaldet under flomkatastrofen. «Kanskje best å la dei drukne», er den lite løynde bodskapen på framsida av eit nummer som fokuserer flomkatastrofen i Texas. Kristenhatet l...

 

Publisert:

Folk frå Den norske kyrkja samlast no i nye samanhengar, etter det fatale kyrkjmøtet i Trondheim, som gav ein ikkje-bibelsk vigselsliturgi.

 
Kyrkja blir evakuert av truande  – som no samlast i heimar og i bedehus

Publisert:

Biskopar sitt katastrofale vedtak av ein ikkje-bibelsk vigselsliturgi er allereie i ferd med å føre både til utmeldingar og tomme kyrkjebenkar.

 
Bønnestafetten før valget

Publisert:

Med glede har vi notert at bønnestafetten før valget går videre, fra menighet til menighet, fra uke til uke – og ikke minst på Visjon Norge.

 

Publisert:

Vi hører stadig at «Islam er fred». Det blir sagt av moderate muslimer, som vil oss vel. Det blir påstått av imamer. Og av verdens politikere som selvsagt ønsker at det de sier, er riktig.

 

Publisert:

Bibelen la selve grunnlaget for en lære om frihet – for begge regimenter, det politiske og det åndelige.

 

Publisert:

Valkampens hete tema har vært Aps anklage om at Høyres løfte om å fjerne formueskatt på arbeidende kapital vil skape tusenvis av rike null-skatteytere. Media, tenketanker og opposisjonspolitikerne har fordømt regjeringens forslag som «skattelette til de rike».

 

Publisert:

Vi må minne om «en ubehagelig sannhet» ved valget: Selv om de blå har gått frem i hele valgkampen til nå, så taper det ikke-sosialistiske alternativet regjeringmakten på nesten alle galluper den siste måneden. Grunnen er at Venstre er under sperregrensen.

 

Publisert:

Denne uken kan Norge IDAG fortelle om et spennende og løfterikt samarbeid som er under oppseiling mellom Stavanger kommune og superpedagogen Yaacov Hecht i Netanya, byen som er kjent som bade- og ferieby for mange nordmenn.

 

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:17

Takk til Lars Akerhaug for forsonande innlegg i dette nummer av Norge IDAG. Det var bra, for mykje av journalistikken i dag er personforfølging, skandalisering og «fake news».

 
 Trumphataren Podesta i Arendalsveka – og konsekvensane av det han sa

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:19

Då ein av dei store i amerikansk politikk kom til Arendal, gjekk det gale for NRK. Dei gløymde heilt fleirkjeldejournalistikken og let den politiske giganten, John Podesta, gå til sterkt hatefulle åtak på president Trump, utan at den andre part blei høyrt.