Publisert:

Den nye narkotika-epidemien i USA får omtale i mediene. Et nytt rus-helvete er under utvikling og det truer Vestens velstand og velferd. Myndighetene står hjelpeløse. Det er bare evangeliet og pastoren som kan redde narkobyene.

 

Publisert: - Oppdatert: 12.01.2018 kl 18:49

Leo van Doesburg er inspirator for bønnefrokoster i parlamentene i ulike land, og var på Kristen-Koalisjonens strategisamling ved nyttår.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Kampen om presseetikken Er pressa den moderne gapestokken og journalistane den nye inkvisisjonen?

Publisert:

Journalistikken er eit viktig fag i åndskampen.Og åndskampen blir avgjort i media, ikkje i politikken. Difor må vi spørre om vi i journalistikken tek opp det viktigaste, overlevings-spørsmåla, som Reiulf Steen kalte det.

 
Største skattereform på 31 år

Publisert:

På Norsk TV ble seieren for president Trump i Kongressen kommentert fullstendig på de som tapte sine premisser. «Skattelette for de rike, sa de. Men Dagens Næringsliv og Financial Times har sterke, gode ord om reformen.

 

Publisert:

Hvordan var julebudskapet i media i år? Jo vi fikk den vanlige bibelkritiske debatten, som noen føler hører hjemme i den søte juletid. Og vi har kommentert den i Kulturavisa. På teateret ble Jesus tatt ut av «Reisen til julestjernen», for ikke å påvirke noen.

 

Publisert:

I fjor kom en ny vakker og usedvanlig andaktsbok, med et mirakel for hver dag. Fra en predikant som virkelig vil oppmuntre. Og som vi får stå sammen med på KKNs nyttårkonferanse i Oslo – som kan bli opptakten til ny norsk bønnefrokost. En ny anledning til å stå sammen i stedet for mot hverandre.

 

Publisert:

2017 ble avsluttet med et mirakel. USA vedtok å flytte sin ambassade i Israel til Jerusalem og anerkjenne Israels faktiske hovedstad. Israel har, som eneste land i verden, vært uten en anerkjent hovedstad. Nå har det endelig skjedd -etter 70 år med venting.

 

Publisert:

Kvart år blir det ikkje ordentleg jul i Norge utan årets strid om Kristus. Med til kvar jul høyrer strid i ein eller annan avis. I år fann vi han i Klassekampen. Forholdsvis respektfullt. Med nokre arrogante plettar i det relativt vakre biletet. Det er ikkje alltid det går like bra for oss journali...

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Fy, Saudi-Arabia!

Publisert: - Oppdatert: 28.12.2017 kl 21:06

Sjakkforbundet skulle selvsagt avlyst verdensmesterskapet, og i alle fall skulle NRK og Carlsen ikke reist til Saudi-Arabia under rådende omstendigheter i romjulen.

 

Publisert:

Unnskyld oss. Dennokratiet Israel er like viktig for arabarar som for jødar. Dei treng i sin midte demokratiet Israel som modell - for underutvikla arabiske område. Det er ikkje sjanse for demokratisk utvikling i Midtausten – utan den framgong som jødestaten representerer- og som dei alle ser.

 
Kva ein kunne lære i Royal Albert Hall

Publisert: - Oppdatert: 21.12.2017 kl 13:40

Vi er glad for at leiar av Internasjonale kristne Ambassaden Norge, Dag Øyvind Juliussen, kom inspirert fra den store feiringa av Balfour-erklæringa i Royal Albert Hall i London nyleg.

 
Hvor ble det av de vise menn ?

Publisert:

Denne stjerne lys og mild, som kan aldri lede vill, er hans guddomsord det klare, som Han lot oss åpenbare for å lyse for vår fot.

 

Publisert:

Dan Odfjells bok om «Makt, myter og media», vekket mange opp. Nå er det kommet en ny bok som gjør det samme – og viser igjen at «det er mye verre enn du tror».

 

Publisert:

Det sier Inger Støjberg, utlendings- og integreringsminister i vårt naboland, etter at debatt om skolegudstjenester har blusset opp også i Danmark.

 

Publisert:

Kinas kirke opplever igjen fengslinger av ledere under president Xi. Er han den smilende Mao – som fornyer utgåtte totalitære ideer?

 

Publisert:

Når jødene kjøper tilbake sin eiendommer i Øst-Jerusalem, så okkuperer de arabisk land, forteller NRK. Om og om igjen. Vi skal hjernevaskes. Og det koster penger. 5,7 milliarder var NRK sitt siste budsjett.

 

Publisert:

Den største velsigning for arabarane - om fridom er kriteriet- er jødane. Berre i Israel har muslimar og arabarar politisk fridom og ytringsfridom, arbeid og velstand.

 

Publisert:

Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide overrasket positivt på den historiske dag, onsdag 6. desember, da Amerika anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.

 

Publisert:

Vestlandet fikk seg en ny omgang med vind og vann før sist helg. Men møtene Norge IDAG fikk være med på med evangelist Jan Eriksen ute i de store øyriker, på Austevoll og Stord, gikk i smult farvann, merkelig nok.

 
Israels rett etter internasjonal lov –  litt leksehjelp til NRK

Publisert:

President Trump anerkjente i sin tale og erklæring onsdag 6. desember Jerusalem som Israels hovedstad. Det er en av de nye viktige datoer i Israels og verdens historie.

 

Publisert:

Skal en kristen avis følge sitt høye kall som en kritisk gransker, må de lytte til dommer Scalia, den fremste i Amerikas rett, som vi har sitert: Kjempe hardt mot ideer, men ikke mot personer.

 

Publisert:

«Media er blant de mest destruktive kreftene som noen gang har eksistert. De logrer for det samme establishment som de er ment å kontrollere. Resultatet er at media i dag opererer som en del av establishment sitt kontrollapparat», (sitat Julian Assange.

 

Publisert:

Tre av våre største tenester er angripne på to veker. Svein Magne Pdersen, Jan Hanvold og Rune Edvardsen var pengekjære og laug for folket, sa kritikarane. Det var ikkje måte på. Det skal ikkje vere lett å forkynne evangeliet. Det trengs motvekt mot alle urettvise påstandar i mediajungelen. Kristne ...

 

Publisert:

Vi står framfor eit norsk kulturelt samanbrot med alvorlege konsekvensar, seier Terje Tvedt, professor i arkeologi og geografi ved universitet i Bergen og Oslo. Han er ute med ei ny bok. Hege Storhaug slår fast at ho sjeldan har lese maken til viktig analyse.

 

Publisert:

- Du kan du jo tjene på dette, sa bankjuristen i SE-banken. Hun behandlet en forespørsel om å kjøpe et konkursbo som banken forvaltet for en fallert kunde. Moralen var: Det er skittent å tjene penger på noe.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse