Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Franklin Grahams bønnekampanje før valget – og vår

Billy Graham-organisasjonens leder, Franklin Graham, avsluttet sin bønneturné i Amerikas 50 delstater med bønn utenfor Høyesterett på Capitol Hill i Washington DC. Norske kristne planlegger ved stortingsvalget neste år samme opplegg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:42

Franklin ville markere hva valget har dreid seg om: De fire-fem nye høyesterettsdommere som den nye presidenten skal utnevne.

Franklin Graham gir uttrykk for nøyaktig samme syn som Norge IDAG har gjort hele tiden. Kampen står ikke om personer, men om saker.

Og fremfor alt handler det om barnet i mors liv. Og det handler om ekteskapet fremdeles skal være mellom mann og kvinne. Det handler om en 30-års kulturkrig – om etikk, og om livsrett og menneskeverd.

Tre dager før valget argumenterte Franklin Graham slik på Fox News, den største TV-kanalen: Med Donald J. Trump som president vil kampen om høyesterett være vunnet. Han har lagt fram en liste med de beste navn på dommere som kan fylle ledige plasser i Amerikas høyesterett.

Med Hillary Clinton som president blir det en ny 30-års krig om abortloven og menneskets uendelige verdi fra unnfangelsen av. 10 000 abortorganisasjoner og 60 millioner evangelikale kristne og den katolske kirke, med 50 millioner medlemmer, er klar til å kjempe videre.

Franklin Graham sa at valget var et skjebnevalg – og at han regner med at kampen kan ta 50 år til. Det er nemlig ikke hvert ti-år og ved hvert valg så mange dommere skal byttes i høyesterett som det ligger an til i følgende presidentperiode.

Franklin Graham fremstår mer og mer som Amerikas fremste kristenleder. Og han er villig til å holde fast på Guds Ord og tale klart og evangelisk – selv om det er upopulært i media og i det politiske liv.

Franklin markerer samme syn som denne avis. Det amerikanske valget handler fremfor alt om den historiske muligheten til å omgjøre høyesteretts abortlov, Roe vs. Wade. Den ble trådt ned over hodet på de amerikanske delstatene av en ukonstitusjonell og politiserende høyestererett i 1973.

Grahams datter gikk tre dager før valget ut og støttet Donald Trump. Det var det som utløste intervjuet med Franklin Graham.

– Det dreier seg ikke om e-mailer eller uhøflige uttalelser. Det dreier seg om hvem vi velger til høyesterett – og hvem som skal påvirke valget av høyesterettsdommere, sa Graham.

– Dette valget til høyesterett avgjør USAs skjebne for 50 år framover. Hvis du er mest enig med Hillary Clinton, stem på henne. Dersom du vil legge vekt på det som er det viktigste fra en kristen synsvinkel, så stem for den som du tror vil utnevne de rette dommeren til høyesterett. Hillary har ikke sagt noe om hva hun vil gjøre. Donald Trump har lagt fram en liste med navn på dommere som er blant de aller beste, sa Franklin.

Også USA mest berømte kristne lege, Ben Carson, fikk alvoret i kulturkrigen fram i et TV-intervju samme dag på samme kanal.

– Det er tre ting som varsler nedgangen for en stor nasjon, sa Carson.

– Det første er at en ikke fokuserer på det som saken gjelder.

– Det andre er finanspolitisk ansvarsløshet, pengebruk og gjeld som tar nasjonen ned.

– Det tredje er korrupsjon som greiner seg ut i de høyeste lag av samfunnet.

Alt dette ser vi i dagens USA, sa Ben Carson. Han la til at han tror at det amerikanske folk vil gjennomskue det – og redde sin nasjon.Den berømte legen, som var den første som skilte siamesiske tvillinger sammenvokst i hodet, har tidligere sagt at han vil bruke sin tid som pensjonist til å mobilisere millioner av evangeliske velgere. Han vil arbeide for vekkelse og reformasjon, det eneste som kan redde USA.

Slik var konservative kristnes forhold til dette valget. Ingen kunne støtte Hillary på grunn av abortsaken. Når en kristen avis i Norge støtter Hillary før valget, er det ikke lett å forstå for amerikanske kristne, med Franklin Graham i spissen. Han er satt opp for evangelisk kampanje i Norge – om alt går etter planen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!