Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Giljotinen er reist

Over halvdelen av folket i Norge mener at skidronningen vår, Therese Johaug, skal ha straff for noe hun ikke har gjort. Fordi reglene foreskriver det. Det er helt vilt. Hun har da virkelig ikke dopet seg. Hun har brukt en krem på leppene for å bli kvitt et munnsår. At mikroskopiske rester er kommet inn i blodet, er ikke doping.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:25

Det har ikke gitt noen som helst effekt på hennes yteevne. Her må da være rom for skjønn og fornuft – ikke bare galskapens og skjemaenes regler, og påfølgende «giljotin».

Det kan da ikke være slik dopingreglene er ment å virke. Imot fornuften.

Dette er regelrytteri på sitt verste.

Bare 32 prosent i en gallup utført av Norstat for NRK mener at hun ikke skal utestenges fra sporten. 52 prosent går på avisoverskriftene der det heter «Johaug tatt i doping». Og da skal hun har straff! Og straffen er utestengelse fra sporten i fra 3 måneder til flere år, på grunn av munnsårsalven.

Jeg snakket med en patolog forleden. Han blåste av denne galskapen. Johaug sine verdier er en vits, sa han. De betyr ingen ting.

Men giljotinen er reist. Og Johaug er offer for en hodeløs presse og et regelrytteri som ikke tar hensyn til sunn fornuft og rimelighet. Hva skjer egentlig?

Er det kanskje regelstyringen på skoler, og i samfunnet, som holder på å viske ut individualismen og evnen til å tenke selv, og utenfor boksen? Er regelrytteri blitt internalisert slik at folk forveksler rettferdighet med en slags rigid likebehandling etter fanatiske regler?

Er hele vår sunne norske dømmekraft og frihet i fare, på grunn av at innpiskingen av regler og skjema har tatt fra oss den norske frihets-sansen, som ingen før i vår historie har lykkes å knekke.

Johaug er ikke det eneste offer for urimelige media-dommer og påfølgende «folkets dom». Det er mange. Vi vil her bare nevne Visjon Norge, og TV-kanalens gründer og redaktør Jan Hanvold. Redaktøren blir hengt ut på en infam måte og hans hederlighet blir trukket i tvil, helt urimelig. Og det skjer ut fra påstander som ikke korresponderer med noen kjent virkelighet.

Her blir en kristen TV-kanal som har drevet sin virksomhet på sparebluss, under et minstemål av finansiering, som alle må vite trenges, beskyldt for å misbruke innsamlete midler. Og det mens virksomhetens regnskap er revidert og funnet i orden hvert år.

Likevel faller mange for påstandene. En del kristne medier følger opp korsfestelsen med nye påstander tatt helt ut av sin sammenheng. Det blir plutselig mistenkelig å samle inn penger for at TV-kanalen skal kunne drive. Men hvordan skal våre misjonsorganisasjoner da overleve? Og våre frikirker? Og frivillig virksomhet? Trekker en teppet under Visjon Norge og sår mistenksomhet rundt skattefrie gaver til kristen virksomhet, så kan mye være over.

Giljotinen er reist. Kutter en hodet av Visjon Norge, så vil ikke denne giljotinen slutte sin blodige virksomhet. Revolusjonen spiser alltid sine barn.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!