Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hva får vi for pengene våre, av NRK og av Visjon Norge?

NRK Brennpunkt har gått til angrep på Jan Hanvolds person og integritet. De hevdet at TV-pastorens TV-drift beriker ham selv. Dette er sterkt injurierende, og i strid med alle fakta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2016 kl 22:03

Jan Hanvold og Visjon Norge gir sine seere og givere mer for pengene enn hvem som helst vi kan sammenligne med, når det gjelder TV, evangelisering av Norge og nødhjelp til mange land. Det er et moderne misjons- og medieeventyr som man her prøver å mistenkeliggjøre. Dessuten er det et ufint angrep på en konkurrent.

Hva får vi ut av gavene som Visjon Norge mottar fra sine seere?

Det er en fantastisk innholdsrik pakke: TV-sendinger på heldøgnsbasis med innslag fra mange organisasjoner og menigheter. Sendinger fra Løvhyttefesten i Israel og fra kristennorges fantastiske sommerstevner. Evangelisering av Oslo og Norge. Innsats for å gjøre gatebarn til framtidens ledere i Europas fatttigste land, Moldova, med alt fra sosial hjelp, til skole og kristent universitet. Nødhjelp til mange land i tillegg. 60 ansatte må betales for å makte dette. Alt dette burde NRK ha portrettert positivt. Det er et eventyr.

I stedet fikk vi skamløs journalistikk med all slags mistenkeliggjøring og uten noe forsøk på et helhetsbilde. Ubalansert på alle måter. Presis som NRKs dekning av Israel.

Om vi sammenligner det Visjon Norge gir oss med det NRK gir oss, med sine enorme ressurser, skjønner vi hvor fabelaktig Visjon Norge og Jan Hanvolds innsats er.

Alt vi har nevnt, får Jan Hanvold til en pris av 100 millioner kroner årlig. Det er en strålende innsats som burde gitt Visjon Norge og Jan Hanvold en journalistisk hederspris.

Det seerne får for sine gaver, er imponerende. Alle pengene Visjon Norge bruker, som sender seriøse programmer hele døgnet i motsetning til NRK, er 20 millioner mindre enn det NRK bare bruker på husleien sin.

Likevel attakkerer NRK Jan Hanvold for å ta for mye husleie fra Visjon Norge. Fordi Jan Hanvold eier 20 prosent selv av bygget. Det er helt patetisk. Det er jo nødvendig å ha 2,7 millioner i husleiekontrakt (6-8 prosent av lånesummen) for å få lån til driftsbygget i banken.

Brennpunkt framstiller saken så skeivt og så negativt at omdømmet blir satt på spill – og Visjon Norge kan miste gaver, som er blodomløpet i det frivillige arbeid.

Brennpunkt ser ut til å ville knuse omdømmet til en av godhetens beste representanter i Norge. Vi tror slike angrep på kristne vil øke og ikke avta i tiden som kommer. Slik er det i avkristningstider. Bare vekkelse kan snu dette bildet. Sekulærfundamentalismen rykker fram. Og den får merkelig nok våpendragere der en skulle tro det ikke ville skje. Demodiktaturet har fått makt.

Kristne må samle seg om å støtte Visjon Norge mot disse urimelige og negative angrepene.

For vi får virkelig valuta for våre frivillige gaver til Visjon Norge: Evangeliet til hundretusener, bønn til frelse med tusener, TV-programmer på riksnettet om Israel, og alt det positive som Nobelpris-landet og Midtøstens eneste demokrati står for. Visjon Norge er faktisk en helt nødvendig balanse til NRK i mediebildet. NRK demoniserer stort sett Israel. Det skjedde senest i Urix da Shimon Peres døde.

Jan Hanvold og Visjon Norge sørger for balansen i mediebildet i Norge. NRKs attakkering av Jan Hanvold, med de underligste påstander og konstruksjoner, fremstår som et forsøk på å ødelegge gavegrunnlaget som er basis for Visjon Norge. Det er også klare injurier. Om vi ikke tar helt feil, har samme journalist før tapt en sak i retten – for samme type journalistikk. Brennpunktprogrammet og journalisten kan ende der igjen.

Utfallet bør bli det samme som sist gang, da journalisten tapte. NRK bør stå til ansvar for sterkt negativ og misvisende rapportering, et opplegg for å skade omdømmet og virksomheten til Visjon Norge og Jan Hanvold.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!