Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hva gjør 100 millioner evangeliske i USA?

Hva gjør 100 millioner evangeliske velgere – når amerikansk valgkamp ender opp som sølekrig?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 16:00

Svaret må være at de kristne velgere ikke lar seg involvere i sølekrigen som valgkampen har utviklet seg til. De 100 millioner evangeliske kan om de stemmer med hodet og forstanden og ikke med media, ta seier i kulturkrigen i Amerika, som har rast i 30 år.

Men da må se på de STØRSTE sakene, og underordne de små. Det er kallet til kongen og dronningen i demokratiet, velgerne. De må da:
1) stemme for saken under alle saker, som er Ja til livet og nei til abort.
2) stemme for ekteskapet, og mot likestillingen av alle mulige og umulige samlivsformer med ekteskap, som vil bety samfunnets og kulturens store nedgang.
3) Og de må stemme for demokratiet Israel – og etter 70 år endelig anerkjenne Israels hovedstad, Jerusalem, ved å flytte ambassaden dit. Intet annet land i Midtøsten er nektet en hovedstad – bare Israel.
Dette er de tre store saker for 100 millioner evangeliske velgere. Derfor har de ikke råd å sitte hjemme. Dette er et skjebnevalg.

Dette er også et kulturvalg, sier den store amerikanske systematiske teologen Wayne Grudem. Han viser på punkt etter punkt i kronikkserien vi har trykket, hvorfor han legger vekk sin personlige motvilje mot bøllefaktene til Donald Trump.
De evangeliske stemmer ikke Trump fordi de synes han behersker sitt liv og sin munn. De stemmer fordi han er det eneste alternativet. Og de stemmer fordi det er nå det gjelder: Å gå å stemme for de tre punktene som kan krones med seier om Trump blir president. Hillary går imot de to første punktene, som kristensosialist, og er usikker når det gjelder det tredje.

Dette er et testvalg på om vi som kristne vil fortsette den suksess som det kristne samfunn har gitt oss. Hele verden vil i dag flytte til kristne land – og bort fra alle de andre. Det sier sitt. Skal vi så gi opp de kristne prinsipper som gjorde Vestens sivilisasjon så attraktiv, så fri og så rik?
Det er det dette valget handler om – ikke nye detaljer fra sølekrigen. Man stemmer ikke på den kandidat man liker best. Man må stemme på den som vil ta vare på våre umistelige verdier i den kulturkrigen som nå raser – om abort, om ekteskap og om Israel.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!