Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hvordan bli populær i media?

De som henges ut i åndskampen for sin konservative teologi, eller fordi de tror alt Jesus og Bibelen sier om frelse og fortapelse, demoner og helvete, må regne med å bli upopulære i media.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:59

Vi må våge å være få, var kirkehistorikeren og åndskamphøvdingen Carl Fr. Wisløffs siste kloke råd til den norske kristenhet.

Vi kunne føye til følgende medisin for kristne soldater i åndskampen: Vi må tåle å være upopulære! Saken må komme foran egen popularitet og karriere. Vi har noen store forbilder i moderne åndskamp her. Dikterpresten Kaj Munk i Danmark – som stod opp mot nazismens ideologi og «forakt for de svake» som Harald Ofstad sa det. Presten Dietrich Bonhoeffer gjorde det samme. Hans fantastiske biografi, skrevet av Eric Metaxas, har vi fått på Hermon Forlag.

Slike prester og slike bøker skulle fylle oss med åndskamppatos.
Men vi har i Norge også prestene Børre Knudsen, Per Kørner og Ludvig Nessa. De har fulgt begge åndskampens prinsipper.
De har betalt prisen. De er helter – men de kommer nok ikke på det moderne maktkart.
Derimot kan de komme til å stå på kartet over de som gjorde at vi til sist vant kampen for livsrett og menneskeverd.

Den første som ble utsatt for moderne medieuthenging for sin forkynnelse av evangeliet var vekkelsesprofessoren Ole Hallesby ved Menighetsfakultetet. Han nådde upopularitetstoppen i media på grunn av en tale fra Storsalen i Oslo om de to utganger fra dette liv, frelse eller fortapelse, som Bibelen taler om. Vi fikk helvetesdebatten og det ble ikke lov å si det samme som Jesus sa.

Siden den gangen har ingen fått lov å nevne himmel og helvete i NRK. Jesu tale om fortapelse ble underslått i forkynnelse som skulle være populær nok til å bli kringkastet. I dag holder Bibelens tale om synd, på å lide samme skjebne. Syndsbegrepet er blitt nesten tabu. Og den viktige bestemmelse av mennesket som synder, for øvrig den beste forklaring på all den krig og elendighet vi har i vår verden, blir mer og mer borte fra NRK-forkynnelsen. Tale om synd er ikke populært.

Vi har ikke bare sett at kristne hovedbegreper svekkes, men at også den kristne livsforståelse og etikk som bygget Vestens unike kultur, kommer under angrep.
Det har utviklet seg til at selve religionsfriheten og forkynnelsesfriheten er truet mange steder.
Forkynnelsen av Bibelens høye syn på menneskeverdet, som regner med menneskets fulle verdi fra livets begynnelse, og ikke gjør det avhengig av utvikling, alder, funksjonsdyktighet eller av om den lille er født eller ikke, blir mer og mer upopulær. De som skal stå opp i en ny Ja til livet-kamp, vil måtte regne med høyere og høyere kostnader. Hillary Clinton vil sørge for det i Amerika.

I Amerika har de kristne forstått dette – og maktet å holde oppe titusenvis av organisasjoner som kjemper for barnet i mors liv, og hundretusenvis av menigheter er blitt engasjert i kampen for det tradisjonelle ekteskap, som er basert på Bibelen, boken som skapte vår kultur.
Derfor sier de nei til Hillary.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!