Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kristne som fikk verdenshistorisk betydning

Forfatter Tor Bomann-Larsen fortalte i julehelgen i et program at kronprinsesse Märtha var den fra Norge som fikk verdenshistorisk betydning under krigen. Hun ble installert med kongebarna i president Franklin D. Roosvelts private hjem i USA. Det ble et nært forhold til presidenten, viste TV-reportasjen.

Tekst:

Publisert:

Märtha ble mer enn noen den person en ensom president var avhengig av – for å prøve sine tanker midt i krigens stormer.

På lignende måte har et annet norsk kristent initiativ, Internasjonale Kristne Ambassade , Jerusalem (ICEJ), fått verdenshistorisk betydning. Det så vi i julen. Midt i stormen søkte Israels statsminister en talerstol i Internasjonale Kristne Ambassaden Jerusalem. Fra bygningen til ICEJ i Jerusalem talte han til de kristne i verden og USA – Israels viktigste allierte i kampen for jødestatens eksistens.

Den kristne ambassade i Jerusalem er blitt et sted som Israel ledere nevner når jødestatens eksistens er truet.

Israels ulike statsministre har i 20 år sagt til de kristne under Ambassadens Løvhyttefest: «Dere er vår beste ambassadør». «Dere er våre beste venner».

I julen ble denne realitet synlig for en hel verden. Noen få norske personer var avgjørende, sammen med noen personer fra Nederland og USA for etableringen og oppbyggingen av Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem. De har fått internasjonal betydning – som vi fikk se i Netanjahus TV-tale.

De har fått gi folkene et klart budskap i en antisemittisk verden om hvor en ambassade i Israel må ligge – nemlig i hovedstaden Jerusalem.

Og slik vet Israel at de ikke er alene. De har en ambassade, den største av alle, i Jerusalem. Den representerer hundreder av millioner vekkelseskristne og Israelsvenner globalt. Den pinsekarismatiske vekkelse som stort sett støtter Israel sammen med den kristne ambassaden teller i dag 700 millioner kristne. Den er i gang med å doble dette tallet. Vekkelsestsunamien går over jorden.

2017 skal bli et år for ambassadeflytting og anerkjennelse av Israels 3000 år gamle hovedstad Jerusalem.

USAs Israel-ambassadør har sagt at han skal ha sin ambassade i Jerusalem.

Nå har kristenfolket i USA etter 30 års kamp fått valgt en president, Donald Trump, som har lovet å flytte ambassaden som en av sine første handlinger. Det var slik han fikk stemmer nok – fra de evangeliske kristne.

De grusomme dager for Israel på slutten av Obamas regjeringstid er snart over. Trump har gitt Israels følgende hilsen: Hold ut til 20. januar! Da innsettes en ny president og en ny regjering med en ny politikk.

Allerede for 3-4 år siden slo det ledende utenrikspolitiske magasin, Foreign Affairs, fast at en milliard nye vekkelseskristne som støtter Israel, er blitt en ny geopolitisk faktor. De vil kjempe for demokrati både for jøde og araber. Demokrati og frihet er kun oppnåelig for de arabere som er så heldig å bo i Israel-styrte områder.

Donald Trump kjenner den kristne faktor. Det var de som sammen med arbeiderklassen i demokratiske vippestater i nordøst, bragte ham til makten ved valget 8. november 2016.

I 2017 får kristenfolkets internasjonale kamp både for Israels eksistens i jødeland – og barnets eksistens og beskyttelse mot fotsterdrap – verdenshistorisk betydning.

De kristne har først vunnet flertallet der det er viktigst, i Amerika. De vant alle tre maktkamre: Representantenes Hus, Senatet og Det hvite hus, ved de siste valg.

Det er fasit etter tre ti-år med valgmobilisering og tre store folkebevegelser, der Jerry Fawell, Billy Graham, Franklin Graham og Pat Robertson ble de største navn. Vi fikk stå sammen med flere av disse – og bruke de som inspiratorer og rådgivere i denne tiden. Det er en viktig del av bakgrunnen for Den kristne koalisjonen som var med og fødte Norge IDAG.

Det er uten tvil et vinnerlag Norge IDAGs venner er på – både i Midtøsten og i USA – og i innflytelse ut over verden i 2017.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!