Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Seierstro

Seierstro

Forum for vekst: Konservative kirker som preker nytestamentlig seierstro har eksplosiv vekst i hele verden. Bildet er fra pastor Joel Osteens gudstjeneste i Lakeland Church, Houston, Texas.

Vi trenger bare to ting for å evangelisere Norge på nytt. Det er Sannheten og seierstro. Vi må gå videre i det som hvert blad av NT (og GT) ånder av: Seierstro.

Tekst:

Publisert:

Ved reformasjonsjubileet i år vil vi få en enorm feiring av den største historiske begivenhet de siste 500 år. Reformasjonens gjennombrudd er basert på de reformatoriske prinsipper: «Nåden alene», «Skriften alene», «Troen alene» – sammenfattet i det store «Kristus alene».

Vi blir til stede i Slottskirken hvor Luther slo opp sine 95 teser – på datoen 31. oktober. Og kanskje også ved riktig klokkeslett for for den handling som endret historien og verden for 500 år siden.

Dette er egentlig ikke tiden for å deppe over den liberale kirken som hoppet av. Men de liberale kirker i Amerika har mistet mesteparten av sine aktive medlemmer på relativt kort tid. Tiden må derfor brukes til å plante og så - og evangelisere Norge på ny.

Dem vi aldri må glemme

Og så må vi aldri glemme og alltid ære de 7000, av prester, kirketjenere og organister, og slitere i kirkebenken «som ikke har bøyd kne for Baal» som det heter i 1 Kongebok 19:18. De har kjempet for den tro som, en gang for alle, er overgitt de hellige. Vi må løfte dem opp, de trofaste som står alene – når evangeliseringen av Norge starter på nytt.

Da trengs det to ting: Det ene er sannhet. Det andre er seierstro. Det er disse to tingene som hvert blad i Bibelen ånder av. Og vi ser de enorme virkninger av det levende Ord i dag og. I Amerika sitter millioner av mennesker hver formiddag og kveld og ser på en prekenkanal, TBN. Vi fryder oss. Ikke minst over den predikant som Billy Graham utpekte som en ny bibeltroens forkynner i det 21. århundre, med ordene: – Jeg kan ikke lære deg noe mer enn du alt gjør. Navnet er Joel Osteen, pastor i Houston Texas, i Lakeland Church, som vokste raskt til å bli USAs største kirke.

Han preker hva du er i Kristus, i Guds øyne. Han preker seierstro. Han bygger opp de forfalte strukturer i samfunn og ekteskap. Ved prekenens kraft river han den moderne personligheten løs fra ruinene. Han løfter mann og kvinne opp ved Ordet. Så de kommer i gang igjen, med sine liv, sine ekteskap og sin business.

Når vi ser bildet fra hans fullsatte kirke, vet vi hva prosjektet er: Taperne blir vinnerne i Kristus Jesus. Det er oppmuntrende å høre. Og det er nytestamentlig.

– Når jeg er svak er jeg sterk. - Min kraft blir fullkommen i skrøpelighet. – Dere er satt i himmelen med Jesus Kristus, ved den allmektige Guds side. – Jeg er nedslått men ikke utslått, jeg er døende men se jeg lever! – Og om jeg lever eller dør, hører jeg Herren til. Livet er kontinuerlig. Det er intet avbrekk. Døden er bare en fortsettelse for seierstro. Hele NT ånder av slik seierstro. Les fra blad til blad.

Overvant Romerriket

Denne kristendommen var det som overvant Romerriket. En gjeng forfulgte, utledde, marginaliserte kristne, som den berømte religionssosiologen, Rodney Stark, sier i sin berømte bok om kristendommens historie, overvant og overtok det mektigste imperium som har vært.

Den levende kirke vil klare det igjen. Se på bildet – hva som normalt kan skje, der det er seiertro i Oslo, Bergen, Kristiansand, Tromsø osv.

Tenkeren som mater svanene

Det er derfor Norges fremste apologet (trosforsvarer) har en viktig rolle å fylle akkurat nå når offensiven begynner. Han har vært en av de fem fremste professorer i medisin her i landet. Så tok han oppgjøret med utviklingslæren. Nå skriver han bok i apologetikk om formiddagen, og mater svanene i pauser om ettermiddagen, utenfor stuevinduet i Fredrikstad, der den vakre elven flyter forbi.

Tiden er inne for 2 Kor 10:4, seierstro og sannhet. – Jeg er Veien, Sannheten og Livet, sier Jesus. Det revolusjonerte verden. Det skapte vår kulturkrets. Sannheten er ikke over. Logos-revolusjonen er bare startet, som den fremste nytestamentler N.T Wrighet sier i den nye boka: «Den dagen revolusjonen begynte». De beste kommer på lag med den kjempende kirke.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!