Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slik ble venstresiden fanget av sine egne myter om «Palestina»

Da den venstrevridde akademiske revolusjon kom i 1968, kom også et helt nytt og fiendtlig syn på Israel. Og venstresidens taktikk for å svekke Israel ble å framstille jødene som uberettiget til sitt eget gamle land.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 16:01

Blandingsrasen av muslimske og arabiske innvandrere til Israel ble først gjort til den opprinnelige befolkning, med rett til landet.

De ble også gjort til en politisk enhetlig størrelse (entitet). Den jødiske urbefolkningen ble skjøvet ut av bildet.

«Palestinerne» ble navnet på det nye folket – som ble skapt.

Det som historien viser, er at over 50 språk ble talt i Palestina i 1910, i følge Encyclopedia Britannica. Og det fantes ikke et enhetlig folk av palestina-arabere. De 400 000 mennesker som bodde i Palestina ved århundreskiftet den gangen, bestod av egyptere, syrere, grekere, kurdere, irakere osv. – og kom altså fra dusinvis av steder.

Sammen med fjellfolket i Israel, som genetisk og etnologisk ofte viser seg å være jøder som ble tvangskonvertert gjennom århundrene, av okkupasjonsmakten islam, var de langt fra noen enhetlig gruppe.

Det enhetlige «palestinske» folket er en av de store myter. Men det er denne myten som preger bøkene til de fire store i norsk Israellitteratur, Odd Karsten Tveit, Sidsel Wold, Mads Gilbert og Erik Fosse.

Vi fikk NRK-reportasjene om jødenes «okkupasjon» av sitt eget land, det gamle jødeland og «kolonisering» av sine egne bibelske steder, som Hebron og Jerusalem. NRKs program om bortgangen til Shimon Peres nylig er et typisk eksempel på denne narrativen eller fortellingen.

Venstresiden har brukt ulike taktikker for å utdefinere jødene som et folk med rett til å bo i Israel og Palestina. De kaller jødene ulovlige okkupanter. Folkeretten og palestinamandatet paragraf 6 og 11 sier derimot, at de skal ha «tett bosetting» i hele Palestina.

Man utnevner også arabiske og islamske innvandrere og migranter i Palestina, som har bodd der noen år, til landets opprinnelige innbyggere.

Man ser helt bort fra at jødene har bodd i det ottomanske riket – og fortsatt var en million der, da det ble delt ved fredsløsningen etter første verdenskrig. De fleste flyktet fra nabolaget til Israel i 1948 – for å unngå antisemittismen som eksploderte igjen i de arabiske land etter statens Israels gjenopprettelse.

Venstresiden har også sett bort fra islam som okkupasjonsmakt. Islam har holdt store deler av verden i sitt jerngrep. Millioner mennesker, fra India til Palestina, fikk valget mellom å gå over til islam eller dø. 240 millioner mennesker mistet livet i denne prosessen, 70 millioner bare på de indiske subkontinent. Eksmuslimen M. A. Kahn beskriver dette i boka «Islamsk jihad. En arv av tvangsomvendelse, imperialisme og slaveri». Han kaller islam den lengst levende imperialisme og kolonimakt. Slaveri, massakrer og tvangskonverteringer inngår i hele historien.

Blandingsfolket fra mange nasjoner og språk er det som Odd Karsten Tveit gir retten til Palestina. Det er det arabistene i Urix dyrker som den trakasserte og overkjørte gruppen. Slik oppstår norsk rettferdighet på vegne av «palestinerne» og harme mot jødene, i NRKs regi.

Aldri har media vært så uvillig til å ta en grunnleggende debatt om demografi, migrasjon, og alle de sitater som forteller fra århundre til århundre at jødene fortsatt preget bosettingen i landet.

De gidder ikke en gang slå opp de sitatlister vi har laget fra de historiske kildene, fra muslimene selv, fra reisenærer og leksika, både i siste Symposiumbok og i Svar 6.

Det er tydeligvis en arrogant intelligentsia vi har med å gjøre.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!