Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slik er de tusen nålestikks krig – og demoniseringen av Israel

Demonisering i media rammer spesielt Israel og jødene som bor der. Demoniseringen skjer ikke i en operasjon, men stadig. Det er «De tusen nålestikks krig» som Manfred Gerstenfelds nye standardverk om antisemittismen heter. Norge IDAG trykker nå boken i nytt opplag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:45

Jødene beskyldes i dag for «ulovlig okkupasjon» når de bygger hus i sine gamle kjerneområder. Vanligvis jubler man for at urbefolkningen kommer tilbake. Men når jødene kommer hjem til sine gamle områder, blir det krig mot dem.

Media i Norge mener at Israel «okkuperte» og «koloniserte» da jødene kom tilbake til fedrenes jord, til Hebron, Jerusalem og alle de andre steder som er tett identifisert med jødene i verdenshistoriens største og mest kjente bok, Bibelen. Bibelen dokumenterer faktisk jødisk urbefolkningsrett utover enhver tvil.

Og Bibelen er en 600 til 1600 år eldre historisk kilde enn Koranen. Islams okkupasjon av hele Midtøsten på 600-tallet – og islams undertrykkelse av alle minoriteter til denne dag, vil ikke media drøfte i det hele tatt.

Realitetene er at både jødene og kurderne i folkeretten som ble fastsatt etter 1. verdenskrig, har rett på egen stat.

Jødene fikk rett til egen stat i hele Palestina, i følge Palestinamandatet paragraf 6 og 11, som i denne sak er hoveddokumentet i folkeretten. Men jødene gav generøst fra seg mesteparten av Palestina (77 prosent til staten Jordan) som folkeretten hadde tildelt det jødiske folk som urbefolkning, med størst historisk tilknytning til området.

Palestina-araberne er et blandingsfolk, hovedsaklig skapt av migrasjon og innvandring, som vokser med den jødiske innvandring og utvikling av landet i moderne tid.

50 språk ble talt i Palestina i 1910, ifølge Encyclopedia Britannica. Palestina-araberne var altså et blandingsfolk som utgjorde 400 000 mennesker på denne tiden. De gjorde krav på å være eget folk først i 1967 – som ledd i den fortsatte krig mot Israel.

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!