Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slik eroberet Kristne RadioEn i USA

Vi har mange ganger sagt at den kristne tanke i USA holdes oppe av snakkeradioer. Svært taleføre predikanter og kristne talkshow-personligheter når folket med sitt budskap fra utallige stasjoner. De opprettholder bibelsk tanke om tro og moral.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.11.2016 kl 15:53

I tillegg har amerikanerne FOX News som er verdens største TV-kanal, og som taler Roma midt imot hver dag. De er for Trump (men ikke alt han gjør), de er for republikanerne, og de setter hele tiden ting på plass forhold til mainstream media for øvrig.

Men ten makt i redio og TV kan de kristne bare glemme å vinne politiske valg og skanser i åndskampen - slik som de igjen har gjort i USA. Nå ligger de sekulære krefter nede for telling. Men de er nok snart på beina igjen. Kampen er ikke over. Noen kristne aviser sin stadige og grunnløse attakkering av Visjon Norge bør vekke bekymring.

Denne uken har jeg hørt en del på radio. Og nærmere bestemt en radio i Orlando. Predikanten der snakket varmt og hengivent om Jesus. Men også om Bibelens troverdighet. Hvis vi ikke tror på Bibelen som Guds ord, så taper vi, sa han.

Han fortalte at han hadde hatt et utegudstjeneste downtown Orlando. Der hadde han lest fra Bibelen og fått stor motstand. Folk buet da han leste om homofil praksis, og andre synder som har som konsekvens at en «ikke arver Guds rike» og det evige liv.

Det hjalp ikke at dette bibelverset inneholder et løfte om frelse for dem som omvender seg. Det hjalp ikke om saken ble formidlet med stor kjærlighet. Det hjelper ikke om du leverer budskapet med smil, kjærlighet, omsorg, ja på en gullpute - det vil bli buet ned, konstaterte han.

Men han ville fortsette å lese Bibelen. Og det virket som om han var trygg på at Amerika nå, ved valget i forrige uke, var reddet for ganske mange år, slik at ingen lenger ville blir arrestert for hatkriminalitet for å lese fra Bibelen.

Det er omtrent 1000 saker om religionfriheten som er brakt for retten i USA, der det blant annet dreier seg om legaliteten av kristen bekjennelse i konfliktsituasjoner og kristent frivillig arbeid. Presidentvalget dreier seg ikke bare om å utnevne høyesterettsdommere. Det er også en del av bakgrunnen for den historiske valgseieren i republikansk favør i Amerika.

aas

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!