Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ta til fornuften – la skistjernen Johaug få gå sesongåpningen

Norge har alltid kjempet mot doping i idretten. Men nå har vi fått problemer fordi dopingjakten som vi bare kan glede oss over, har endt i regelhysteri. Alle gode ting har en grøft.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:58

Den norske eneren, Martin Johnsrud Sundby, som har astma, ble tatt for doping på grunn av for mye astmamedisin, og satt utenfor.

Så ble den nye skidronningen, Therese Johaug, tatt i doping, på grunn av tre gram leppepomade med dopingholdig stoff. Hun hadde ikke sett advarselen om dopingholdig stoff på esken. Og hennes lege sier han forsikret henne om at leppepomaden ikke var dopingholdig. Nå kan hun bli utestengt.

De burde følge bedre med. Men dette er også tåpelig regelrytteri.

Man skal til plan- og bygningsloven, med alle sine reguleringer som stanser alt og alle, og fordyrer boliger ekstremt, og sender deler av boligmarkedet til himmels, for å finne lignende regelgalskap.

La ikke regler drive ut sunn fornuft og rimelighet.

Sundby har testet doping, men det er på grunn av medisin som er gitt i litt feile doser av legene og har ikke hatt ytelsesfremmende effekt. Ingen har bevist noe annet.

Johaug har testet doping – men det er alle enig om er på grunn av en salve for et sår på leppen. Reglene er så stramme og prøvene nå så gode, at umerkelige innslag av ulike stoff, som også er i medisiner, slår ut i test. Det viser at vi nå kan knekke all doping i idretten. Det er den gode nyheten.

Men den negative nyheten er den rigide måten dette nå kan bli brukt på. Minimale mengder salve til bruk for leppene eller i større omfang som medisin for lungene, kan utestenge folk fra å gå skirenn. Galskap!

Det er ingen som tror at dette har hatt noen innvirkning på resultatene.

La skistjernene gå!

Stanser utlandet dem – får det være slik. Men så langt det er til Norge, la Therese Johaug stille til start om en måned. Regelgalskapen må vi balansere med fornuft og sunt skjønn.

Når vi ser hvordan regelvanviddet, uten bruk av skjønn og sunn fornuft, sprer seg til idretten, frykter vi det verste. Og hykleriet.

Hele samfunnet er fullt av doping som media forsvarer, blant annet fri heroin til de avhengige, og statsbetalt dop, med skattepenger.

Vi får et surr uten like – i et avkristnet samfunn som har mistet de korrektiver Jesus gav til sin tids regelhysterikere.

Vi støtter 100 prosent den norske skiledelsen. De har gjort en kjempejobb for å gjøre oss best i verden på ski. De har beklaget 100 ganger en relativt liten svikt to ganger, som er uten betydning for resultatene i skisporet. De gjør det neppe igjen – selv om det er vanskelig å bli feilfri.

Journalistene som sier at man ikke kan tilgis å gjøre en liten feil to ganger, skjønner vi ikke. Selv gjør de minst to feil hver eneste dag – uten at de mener de skal utestenges av den grunn - fra journalistikken.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!