Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vedtaks-intifadaen mot Israel

Delegitimeringen av staten Israel er en del strategien for den antisemittiske bevegelsen i verden i dag. FNs organisasjoner er en viktig arena for å bringe Israel i miskreditt, og lyve om, og fordreie historien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 15:50

Sist ut var det absurde vedtaket i UNESCO, som nekter for jødenes historiske tilknytning til Tempelhøyden.

Ingen annen folkegruppe kan vise til sterkere historisk tilknytting til et land og et sted, enn jødene til Israel og tempelområdet i Jerusalem. Før noen hadde tenkt på islam, og mange århundrer før Muhammed var født, hadde jødene sitt tempel der.

Men FN-organisasjonen UNESCO, som skulle være en samlende autoritet når det gjelder verdens historiske steder, har gjort seg til latter med vedtaket, som utelukkende er drevet frem av land som ønsker å ramme Israel. De historiske kjensgjerninger må vike for den politiserte og anti-israelske agendaen som gjør seg gjeldende i FN.

UNESCO føyer seg inn i rekken av FN-organisasjoner som har blitt til verktøy for kampen mot Israel og jødene.

FNs spesialorganisasjon for hjelp til palestina-arabiske flyktninger, UNRWA, har i en årrekke hatt en anti-israelsk agenda.

Og i FNs sikkerhetsråd er Israel fordømt så mange ganger at det er vanskelig å holde tellingen.

Israel står overfor intifada fra flere hold. Terrorkampen fra sine palestina-arabiske naboer, erstatningsteologien som vil rive bort grunnen under jødenes rett til landet og vedtak i internasjonale fora som alle har samme mål. Å delegitimere staten Israel og det jødiske folks plass i sitt eget hjemland. Ingen andre land utsettes for det samme. Det er antisemittisme.

Nå mobilserer kristne til aksjon for å sende bibler til UNESCO, slik at organisasjonen kan lære litt historien. Det trengs.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!