Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vi inntar det gode nyttår i 2017

Over 2017 har vi satt overskriften «et kampens år». Men vi tror like fullt på et enda bedre nytt år enn toppåret 2016 for Norge IDAG. Vi har bak oss et nytt suksessår for avisen – så langt vi har tall for nå. Vi kjenner ikke årets opplagsresultat. Men vi har vært vært firedobbel opplagsvinner i den kristne presse de siste seks år.

Tekst:

Publisert:

Så et og annet hvileskjær godtar vi om det skulle komme.

Økonomisk har vi bygget oss sakte, men sikkert, opp – så vi har ryggrad til å møte pressedøden som nå griner aviser i øynene i Norge.

2016 var altså et topp år Men vi ble og truffet av uventede attakker utenfra. Det var som fire raketter fra Kim Jong Un i nord-Korea, som eksperimenterer med ballistiske raketter og atomvåpen.

Vi må være ærlige med våre kjære lesere- som vi vet ber for oss mot alle attakker. Midt i fjorårets som var et svært godt år for avisen, dukket det opp kjempebølger mot kysten vår.

Første rakett kom i Brennpunkt-NRK, med ondskapsfull hensikt. Den var skandalisering av Visjon Norge, Norge IDAG og bibeltro kristne. I motsetning til løftene fra programskaperne om objektiv bredde, fikk vi det motsatte. Dermed var produksjonen basert på løgner. De ville svekke Visjon Norge og Norge IDAG ved å mistenkeliggjøre og latterliggjøre. Det var et angrep på omdømmet vårt.

Andre rakett kom dagen etter programmet. Da forsvant finansieringen for store fremtidsinvesteringer som er nødvendige, og som nå må gjøres med bare egenkapital – og nesten uten lån. Det får konsekvenser.

Men et løft i tre år – vil uansett bringe skuta flott igjen. Vi kan betale selv, ved å kutte dramatisk i kostnadene. Vi har gjort det før. Men vi hører stadig om kristne som får medieomtale. De blir brennemerket og skydd av bankene. Brennpunkt NRK illustrerte det for oss. Programmet vil måtte få et rettslig etterspill. Omdømmeattakker er straffbart i Norge.

Men tredje rakett lå klar straks vi hadde dukket for NRK-raketten. Da ble det klart at vi ikke fikk innvilget fast pressestøtte. Men vi fikk en liten foreløpig trøstepremie - som kommer vel med. I mai skal saken til ny behandling – og kan bli avgjort med en stemmes overvekt igjen. Slikt kan vi ikke budsjettere med – eller basere avisdrift på, dessverre.

Men den fjerde rakett fra norske mannskaper var den verste. Det var departementets angrep på markedsfriheten før jul. De vil nekte oss å ringe våre kunder. Det er det farligste attakk vi har vært utsatt for i alle 17 år med avisdrift. Vi er en avis bygget på telefonsalg. Departementet vil forby aviser og forsikringselskaper å ringe sine kunder – uten besværlige prosedyrer for tillatelse fra kundene først. Dette vil føre til stor avisdød i Norge – som svekker oss alle – på forskjellig vis.

Vi hadde derfor krisemøter gjennom hele jule- og nyttårshelgen – for å møte dette attakket mot markedsføringsfriheten - og evangeliets frie løp.

Denne kjempeutfordringen fra statsråden og departementet må vi klare å finanisere de neste tre år. Lenger tid har vi ikke til disposisjon for å klare det.

Vi må ta konsekvensene fra første dag i dette år. Ved Guds hjelp og våre venners innsats, skal mirakelet skje igjen. Norge IDAG bygger på mirakler – og på at vi gjør det andre sier er umulig.

Og på forbedere som får til det vi nesten ikke tror.

Vi ønsker våre leser Guds fred og alt godt i det nye år.

Vi vet ikke hva som kommer. Men vi vet hvem som kommer, Jesus Kristus, Han som gav sin kirke på korset en seiersmodus som ingen kan overvinne – som verdensledende nytestamentler N. T. Wright, slår fast i sin nye bok: «Den dagen revolusjonen begynte».

Vi føler bare vi blir mer optimister og mer sikre på å lykkes jo tøffere det blir!

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!